EM 2016 41 min. siden
LIVE: Højspænding i Portugal og Albanien: Kvist droppet fra startopstilling!
EM 2016 50 min. siden
EB tæt på fodboldbraget i Albanien: Skarpskytter på tagene
Premier League 53 min. siden
Chelsea henter reservemålmand i Italien
EM 2016 58 min. siden
Lars Høghs datter: Olsen overrasker i startopstilling
Håndbold 1 time siden
Kaptajn glad trods fyring og fængsling
EM 2016 1 time siden
Rørt Ronaldo: United-legende var som en far for mig
Cykling 1 time siden
Ekspert: Riis må søge penge i udlandet
Sport på vrangen 1 time siden
Sønderjyllands Ronaldo føler sig hængt ud på nettet
EM 2016 2 timer siden
Forventede opstillinger: Så gode er Portugal og Danmark
Formel 1 2 timer siden
Trods pinlig bil: Alonso bliver hos McLaren
Premier League 2 timer siden
Medier: Klopp får tre-årig kontrakt i Liverpool
Spansk fodbold 3 timer siden
Messi kræves fængslet i 22 måneder i skattesag
EM 2016 3 timer siden
Her er opskriften: Sådan stopper vi Ronaldo
EM 2016 4 timer siden
Før Portugal: Danmarks bedste stime siden 2009
Fodbold 4 timer siden
DBU lægger stor afstand til Platini
EM 2016 4 timer siden
Vilde rygter: Serbiske hooligans klar i Albanien
Superligaen 6 timer siden
Brøndby'er sviner S-politiker: Sygt ynkeligt forsøg på stemmekøb
EM 2016 6 timer siden
Biler, damer og penge: Så meget vildere er CR7 end Lord Bendtner
Liverpool 6 timer siden
Jürgen Klopp fyrer trænere i Liverpool
Landsholdsfodbold 6 timer siden
Danmark undgår Pogba mod Frankrig

Rivaler støtter Liverpool-fans

Liverpools bysbørn fra Everton gik forrest i opbakningen til Liverpool-fansene i forbindelse med dagens chokerende rapport om Hillsborough-tragedien. Det er en skændsel, siger Manchester Uniteds Wayne Rooney

  • På Liverpool's Facebook-side viser de dette billede fra en Everton-fanshop, hvor en Everton-trøje har fået nummer 96 efter antallet af omkomne Liverpool-fans. (Foto: Facebook)
På Liverpool's Facebook-side viser de dette billede fra en Everton-fanshop, hvor en Everton-trøje har fået nummer 96 efter antallet af omkomne Liverpool-fans. (Foto: Facebook)

Sympati-tilkendegivelserne overfor Liverpool og klubbens fans er i dag væltet frem efter den chokerende rapport om især politiets svigt i forbindelse med tragedien på Hillsborough 15. april 1989, da 96 Liverpool-fans omkom.

Og det gælder fodboldfans og -personligheder fra alle sider, inklusive de nærmeste rivaler fra bysbørnene Everton og ærkerivalerne Manchester United.

Ikke mindst Evertons gestus er bemærkelsesværdig og viser, at uretfærdigheden mod Liverpool-fansene er en uretfærdighed mod alle fodboldfans. Klubben fra den blå del af Liverpool har således udsendt en besked på dens officielle Twitter-konto med ordlyden:

- Everton Football Club beder alle 'Evertonians' om at huske de 96 på dagen, da Hillsborough-dokumenterne endelig er blevet frigivet til familierne.

I en Everton-fanshop har man tilmed kunnet købe den blå Everton-trøje med rygnummer 96 og Liverpool-ordene 'Remembering The 96'.

Læs også:

Se også: Kæmpe-undskyldning til 96 dræbte Liverpool-fans

Også fodboldkommentator og tidligere Everton-spiller Gary Lineker har ytret sig:

- Jeg kan huske, at jeg var i Barcelona, da tragedien skete. 23 år senere får vi sandheden. 23 ÅR!! Det er en national skandale.

- Jeg håber disse temmelig chokerende oplysninger af Hillsborough-kommissionen giver en smule fred til familierne, skriver Lineker på Twitter.

I rapporten er enhver skyld for tragedien endegyldigt blevet fjernet fra Liverpool-fansene, der var blevet beskyldt for bl.a. at have været fulde og voldelige i situationen, hvor for mange mennesker blev lukket ind på samme område, så 96 personer endte med at blive klemt ihjel under FA Cup-semifinalen mod Nottingham Forest på Hillsborough for mere end 23 år siden.

- Alle involveret i at dække for, hvad der skete på Hillsborough, er en skændsel og skal straffes, skriver Manchester United-angriberen Wayne Rooney med fortid i Everton.

Barton græd
Berygtede Joey Barton, der nu befinder sig i franske Olympique Marseille, er født i Merseyside og har ligeledes en fortid i Everton som ungdomsspiller, og han har også været ved tasterne:

- You'll Never Walk Alone. Justice for the 96, skriver han bl.a. på sin Twitter.

- Sad helt alene og læste rapporten og græd. Jeg fatter ikke, hvordan nogen kunne gøre dette mod uskyldige folk. Det er forkert på så mange niveauer, skriver den hårde hund endvidere.

Over hele Liverpool blev der i dag afholdt to minutters stilhed kl. 15.06 lokal tid - tidspunktet, da kampen blev afbrudt, og det gik op for de ansvarlige, at en tragedie havde udspillet sig på tribunerne.

Læs også:

Se også: Liverpool-fans kunne være reddet

- Hillsborough-familierne og de overlevendes mod og værdighed er et eksempel for os alle. I 23 år har de kæmpet for sandhed og retfærdighed på vegne af ofre og overlevende fra denne forfærdelige tragedie og på vegne af alle Liverpool-fans, skriver den spillende Liverpool-legende Steven Gerrard, der selv mistede en dengang tiårig fætter i tragedien, i en meddelelse fra klubben.

- Ofre og overlevende led ikke kun 15. april 1989 i Sheffield, men også gennem to årtier bagefter på grund af den skamfulde tilsvining af deres handlinger af folk, der misbrugte deres position og magt.

- Som en, hvis familie oplevede det på nærmeste hold, ved jeg, at smerten vil forblive. Men jeg håber, at dagens rapport hjælper til at give noget ro, nu da alle endelig ved, hvad der skete den dag, lyder det fra Steven Gerrard.

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste i Engelsk fodbold

Hent flere
Tipsbladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk