Premier League

Raseri over Anelka: Fejrer mål med racistisk hilsen

Franske fodboldfans eksploderer i harme over en hilsen med anti-semitiske undertoner, som Nicolas Anelka lørdag brugte efter en scoring i Premier League

1/2
Næste »

Franske fodboldfans i hobevis har verbalt kastet sig over Nicolas Anelka på ikke mindst den sociale nettjeneste Twitter, efter at den franske angriber lørdag scorede sine første to mål for sin nye klub, West Bromwich Albion, i en 3-3-kamp mod West Ham United i Premier League.

Ved en af scoringerne fremviste Anelka nemlig en kontroversiel fransk hilsen, der er kendt som 'La Quenelle': højre arm strakt ned langs kroppen og venstre hånd op til brystet (se video af episoden herover).

Den særlige 'La Quenelle'-hilsen blev opfundet i 2005 af den franske komiker Dieudonné M'bala M'bala, der er kendt for sine ofte udtalte, anti-semitiske holdninger.

Blandt tilhængerne af hilsenen går den dog for at demonstrere modstand mod systemet og det franske samfunds elite. Andre igen kalder det en moderne nazi-hilsen.

West Bromwich Albions pressemand afviste på pressemødet efter kampen, at man kunne lægge noget i Anelkas hilsen, udover Anelkas venskab med Dieudonné M'bala M'bala - alle andre tolkninger er nonsens, forklarede pressemanden. Selv har den franske angriber på Twitter kortfattet forklaret, at det var en hilsen til komikeren.

Det engelske fodboldforbund har bebudet en undersøgelse af sagen.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Engelsk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Giroud bag fransk sejr
Holland dummer sig i Bulgarien
Ronaldo sparker Portugal til sejr
Tidligere Premier League-profil alvorligt syg
Hareide: Det bliver en tæt kamp
Rashford vil med til U-21 EM