Leicester-profil advarer storklubber: Schmeichel bliver dyr

Leicester-kollega hylder Kasper Schmeichel og kalder ham den væsentligste årsag til holdets aktuelle succes

18. mar 16:00 West Ham - Leicester City

Premier LeagueStadion: London Stadium, England Dommer: Roger East
West Ham
2
3
Slut
Leicester City
Den her redning er ganske enkelt fantastisk. (TV3 Sport)
1/2
Næste »

Hvis Donald Trump fortsat insisterer på at bygge en mur på grænsen til Mexico, så var det måske en idé at hive Kasper Schmeichel over Atlanten.

Bedre stopklods findes næsten ikke.

Det beviste han mod Sevilla i Leicester forrygende Champions League-triumf forleden, og han leverede igen varen, da mesterholdet nappede fjerde sejr i træk ude mod West Ham lørdag.

Den danske landsholdsmålmand er i storform for tiden og viste blandt andet sit tårnhøje niveau med en verdensklasse-redning af Andy Carrolls afslutning et par minutter inde i overtiden mod The Hammers.

Der har løbende været de evindelige diskussioner om, hvor dygtig han er - sammenlignet med kollegaerne i Premier League. Og Schmeichel er nok ikke den eneste målmand i verden, der havde nappet den gigantiske chance til Carroll.

Men det gjorde han, og han nappede to straffespark mod Sevilla.

Og derfor er de helt nede på knæ i og omkring Leicester City.

ksc.jpg Premier League - 18. mar. 2017 'Ligeså god som sin far': Hylder 'helten' Schmeichel efter ny triumf

Se også: Efter Schmeichels CL-magi: Nu er storklubberne efter ham

Personificeret af to fremtrædende personligheder i truppen efter 3-2-sejren: Marc Albrighton og manager Craig Shakespeare.

Førstnævnte kunne stort set ikke få armene ned, da han blev bedt om at forholde sig til sin danske kollega.

- Set over de to kampe mod Sevilla, var han den væsentligste grund til, at vi gik videre. Og han vandt denne her kamp for os også. Han hev to eller tre redninger frem, hvor jeg troede, han var chanceløs. Sådanne situationer gik bare ikke vores vej i begyndelsen af året, sagde Albrighton.

- Kasper har været en murstensmur i det mål, selvom vi ikke kan overlade det hele til ham, og at vi selvfølgelig skal bakke ham op så meget som overhovedet muligt.

- Han får fortjent den anerkendelse som en af Europas bedste målmænd, og han fortjener hyldesten, for han har været superb, og klubber vil sandsynligvis komme og snuse, men kun få vil have råd til ham, sagde Albrighton.

Det bakkede Craig Shakespeare op om. Manden, der afløste Claudio Ranieri, har nu stået i spidsen for holdet i fire kampe - og vundet dem alle.

- Der er nogle fantastiske målmænd i Premier League, men Kasper må være deroppe hos dem alle sammen for tiden på grund af de redninger han har, der er så afgørende, sagde Shakespeare.

(Artiklen fortsætter under tv-klippet)

Ny sejr til Leicester - se målene her

Selv var Schmeichel ydmygheden selv efter kampen. Hans job er, som Marc Albrighton formulerede det, at tage de bolde, der kommer. Længere er den sådan set ikke.

- Man forsøger at gøre sig selv så stor som overhovedet muligt og så ellers håbe på, at bolden rammer dig. Ni ud af ti gange sker det ikke, men denne gang var heldet på min side, sagde danskeren om sin nærmest mirakuløse redning af Carrolls kæmpe-chance.

Forinden havde samme West Ham-mand sendt et hovedstød afsted mod målet fjerneste hjørne. Men også den afslutning fik Schmeichel reddet.

Hvem der skulle være mulige arbejdsgivere for Kasper Schmeichel, kan der foreløbig kun gisnes om, men faktum er, at det ikke ser alt for betryggende ud på målmandsposten for Manchester City, Arsenal og Liverpool i toppen af Premier League.

Sejren over West Ham var i øvrigt Leicesters første udebanesejr i 342 dage...

billedtekstfootball-2016-2017-uefa-champions-league-round-of-sixteen-second-leg-leicester-city-1-vs-sevilla-2-kasper-schmeichel-of-leicester-city-celebrates-during-the-match-at-the-king-power-stadium-publicationxnotxinxuk Champions League - 17. mar. 2017 Stor hæder til Schmeichel efter CL-show

schmeichel Champions League - 17. mar. 2017 Superkampe venter i CL-kvartfinalerne

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Engelsk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Verratti om Barcelona-comeback: Kan stadig ikke forstå det
Coleman forsvarer Taylor efter omdiskuteret tackling
Hobro fortsætter suveræn start på foråret
Regnvejr står i vejen for Nainggolan-skifte
Lilleputnation fik første point i 12 år
Thomas Frank: Championship er bedre end Superligaen