Målhelten Eriksen drømmer om titlen

Christian Eriksen blev matchvinder, da Tottenham med årets første sejr skød sig tilbage i titelkampen i Premier League

16. jan 13:45 Tottenham - Sunderland

Premier LeagueStadion: White Hart Lane, England Dommer: Mike Dean
Tottenham
4
1
Slut
Sunderland
Christian Eriksen spillede en hovedrolle, da Tottenham slog Sunderland.
1/2
Næste »

Hold op, hvor lørdagens hjemmekamp mod Sunderland kom lige tilpas for Tottenham og Christian Eriksen.

4-1 vandt Spurs, der i den grad havde brug for den første sejr i 2016 efter det bitre midtugenederlag til Kasper Schmeichel og sensationsholdet fra Leicester.

eriksen.jpg Premier League - 16. jan. 2016 Tottenham i hopla: Se Eriksens to mål

Eriksen, han havde brug for personlig succes efter en skuffende periode, hvor han både har været sendt på bænken og været genstand for hård kritik fra tilhængerne, der havde mistet tålmodigheden med danskeren, som hverken på måltavlen eller ude på banen har været i stand til at gentage sidste sæsons flotte bedrifter.

Men så kom fynboens 'lykkehold' til White Hart Lane og gav Eriksen og Tottenham den forløsning, der var stærkt tiltrængt.

To gange nettede Christian Eriksen, der igen havde udgangspunkt i venstre side, selvom avisen Evening Standard fredag kunne afsløre, at han på et møde med manager Mauricio Pochettino havde luftet sit ønske om at spille mere centralt.

 Her udligner Eriksen mod Sunderland: 

Først, da Lee Cattermole var så venlig at dirigere hans udligning til 1-1 op i nettaget efter, at Eriksen minuttet inden med et boldtab havde været medvirkende til, at Patrick van Aanholt kunne åbne scoringen. Og siden, da hans afslutning fra distancen endte helt oppe i det ene målhjørne via en modspiller. Det er nu blevet til fem mål i fire kampe mod 'The Black Cats', som altså ikke varsler uheld, når Christian Eriksen er på måljagt.

Så kunne Christian Eriksen smile og sende den hjerteformede jubel, Gareth Bale har gjort til sit varemærke, op på tribunen, inden han efterfølgende kunne lade sig kåre som 'man of the match'.

eriksen poch.jpg Premier League - 15. jan. 2016 Forundret Eriksen til topmøde i Tottenham

Sejren betyder, at Tottenham fra fjerdepladsen stadig holder snor i top tre, og danskeren erkender, at Tottenham kan spille en rolle i titelkampen.

- Selvfølgelig er det en kompliment, når folk siger, at vi kan være med i kampen om mesterskabet, siger han til engelske BT Sport.

- Det skræmmer forhåbentlig modstanderne, at vi har et meget stærkt hold. Vi er unge, men vi er stærke. Vi må se, hvad det kan føre til, siger Christian Eriksen, der med lørdagens to scoringer har fordoblet sin sæsontotal i Premier League.

Her fordobler Eriksen sin sæsonhøst i Premier League:

Indtil Eriksens noget heldige udligning kort før pausen havde hverken han eller Tottenham dog imponeret i en første halvleg med masser af boldtab. Også fra den danske playmaker, hvilket han da også erkender.

- Vi smed for mange bolde væk i første halvleg. Men vi viste vores styrke, da vi kom bagud. Når vi ikke mistede den, var vi meget rolige på bolden og spillede den godt rundt.

Næste opgave for Christian Eriksen bliver onsdagens omkamp mod Leicester og Schmeichel i FA Cup'en.

Britain Soccer Premier League Premier League - 13. jan. 2016 Schmeichel og co. tager fusen på Tottenham og Eriksen

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Engelsk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Optakt: OB - Randers FC
Divisionsforeningen: FC København overholder alle regler
SønderjyskE tester tysk målmand
Nul procent chance for Fenger-skifte nu: Vil ikke skabe sig som andre
Fjendetjek: AaB-morderen gæster Parken
Thomas Delaney på rundens hold i Bundesligaen

Odds

Bookmaker
1
X
2