Schmeichel og co. i bonus-bommert

Der bliver ingen bonus til Leicester-spillerne, hvis de går hele vejen og vinder Premier League

Denne redning sender Schmeichel på topliste.
1/2
Næste »

Det er eventyret om de små, der fejer al modstand fra de store til side og går efter guldet.

Langt uden for De Britiske Øer og fodboldens verden har Kasper Schmeichel, Claudio Ranieri og resten af sensationsmandskabet fra Leicester vundet hjerter med deres på papiret helt umulige togt mod toppen.

For ingen - med undtagelse af den optimistiske Leicester-fan, der inden sæsonen smed fem pund på, at 'The Foxes' tager mesterskabet - kunne på forhånd tro på, at det hold, som for et år siden kæmpede for livet i bunden af tabellen, skulle ligge nummer et med fem point til andenpladsen to tredjedele inde i sæsonen.

Soccer 2016: Tottenham Hotspur vs Leicester City  JAN 10 Allan Olsen - 10. feb. 2016 Hatten af for Kong Kasper

Det gjorde de tilsyneladende heller ikke selv i succes-klubben, da der skulle aftales bonusaftaler med truppen inden sæsonen.

For ingen på King Power Stadium havde tilsyneladende fantasi til at forestille sig det kvantespring, klubben har taget i denne sæson.

Så der ligger slet ikke nogen mesterskabs-bonus og venter i horisonten, hvis miraklet bliver til virkelighed og Leicester vinder klubbens første mesterskab. Det skriver Daily Mail.

Den mulighed havde nemlig slet ikke strejfet klubbens ejere inden sæsonstarten og nu, hvor titlen rent faktisk ligner et realistisk scenario, er det for sent at lave om.

Ifølge Premier Leagues regler må man nemlig ikke ændre i bonusklausulerne i løbet af sæsonen, så hvis titlen kommer i hus, så bliver det eneste ekstra guld, der tilfalder Leicester-spillerne, det, de kan hænge om halsen i form af vindermedaljer.

Her forklarer Schmeichel og Huth, hvorfor Leicester har succes:

AAB GULDFEST I AALBORG (gerne lidt video til videomix) EKSTRA Sport og Spil Født til fodbold: De gjorde, som deres fædre - og vandt guld

Den eneste kollektive bonusaftale, der blev indgået med Leicester-truppen, handler om overlevelse i den bedste række. Såedes er der 33,7 mio. kroner til deling, hvis holdet slutter som nummer 17 - en plads over stregen.

Bonussen stiger med en million pund per placering indtil den stopper ved 12.pladsen, der tilsyneladende var topmålet af optimisme i Leicester.

Den giver 62,7 mio. kroner, der udbetales til deling i truppen med udgangspunkt i antallet af kampe. Det tæller, hvis man har været med i kamptruppen på 18 mand, så en kamp giver altså godt 91.000.

De penge kan spillerne i succes-klubben godt begyndte at glæde sig til, for 12.pladsen må siges at være hjemme.

For tre spillere i truppen er der dog udsigt til endnu en udbetaling.

Kasper Schmeichel, Wes Morgan og Jamie Vardy er nemlig alle startet inde i samtlige 25 PL-kampe i denne sæson, og hvis de også er med i startopstillingen i de resterende 13 kamp, kan trioen se frem til hver at modtage 3,4 mio. kroner i individuel bonus. Til gengæld er der ingen målbonus i vente for bomberen Vardy.

Aftalen betyder, at reservekeeperen Mark Schwarzer kan se frem til en fornuftig udbetaling, selvom han ikke har spillet et eneste minut i Premier League. Australieren har nemlig siddet på bænken i alle PL-opgør på nær et, og det er nok til at få del i ekstrapengene.

I Leicester erkendte manager Claudio Ranieri allerede i december, at klubbens ejere, Srivaddhanaprabha-familien, ikke havde tænkt på titler, men kun på overlevelse, da bonusserne blev fastlagt.

Kasper Schmeichel får ingen bonus ved guld (Foto: AP) Kasper Schmeichel får ingen bonus ved guld (Foto: AP)

Soccer - Barclays Premier League - Sunderland v Leicester City - The Stadium of Light EKSTRA Sport og Spil Kasper og Peter Schmeichel kan skrive vanvittig far/søn-historie

- Da jeg underskrev min kontrakt, troede jeg ikke, at vi ville føre ligaen. Men der var to ting, som jeg syntes, var meget, meget fantastiske. Den ene, at mine ejere var besluttet på at holde Leicester i Premier League, og at de ønskede at klubben voksede og kunne opnå en topplacering, lød det dengang fra den sympatiske italiener, som ved ansættelsen også fik et spørgsmål, der vist ikke længere er relevant.

- Den anden var, at de spurgte, om jeg ville blive, hvis alt gik galt og vi endte i The Championship. Jeg sagde, 'ja, jeg bliver', fortalte Ranieri, der godt kan glemme alt om den næstbedste række, men måske skal til at forberede sig på at føre Leicester i Champions League.

Og til den tid har Leicester-spillerne nok fået en mere tidsvarende bonus-aftale.

Britain Soccer Premier League Premier League - 8. feb. 2016 Leicester-fan spillede 5 pund – kan vinde kvart million på mesterskab

Se Leicester smadre Manchester City 3-1:

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Engelsk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Søndagens rygtebørs (opdat.): Målmandslegende vil have Casillas til Frankrig
Ingen mål i Danmarks skæbnekamp mod Rumænien
Bedst og værst: Sæbeøje til Kjær og spændende dansk midtbane
Holland fyrer sin landstræner
Southgate: Glad for, at Defoe får scoret
Hart efter England-sejr: Det var ikke kønt