Persondata politik

Derfor kan du ikke se AGF i aften

AGF's første europæiske kamp i 15 år er ikke interessant nok til TV. Læs tv-stationernes forklaring her

Fodbold Mest læste

Seneste i Fodbold

EKSTRA Sport og spil

 

Når AGF i aften løber på banen til sin første kamp i europæisk fodbold i 15 år, så er det til en kamp, der skal opleves på stadion.

Ingen danske tv-stationer har nemlig købt sig ind på kampen mod georgiske Dila Gori i 2. kvalifikationsrunde til Europa League.

Hverken TV2 Sport, Viasat eller Canal 9 har ønsket at købe sig til muligheden for at vise AGF.

- Det er ikke lige i denne periode, det er godt at bruge penge, lyder det fra TV2 Sport.

- Det er ikke sæson for fodbold, er Viasats forklaring.

- Vi har valgt ikke at prioritere kvalkampene, siger Canal 9.

Se også: Læs også: Søren Larsen vraget i Europa League

De tre tv-stationer peger alle på det meget tidlige tidspunkt på sæsonen som årsag til, at de ikke har købt rettighederne til AGF's comeback i Europa. De danske fodboldfans er rejst ud i sommerlandet og svigter fodboldkampene på tv:

- Det er sommerferie, og der sker simpelthen så meget lige nu. Det er ikke noget imod AGF. Eller mod kampen som sådan. Det er mest tidspunktet, siger Lene Ugilt-Hansen, sportschef på TV2 Sport.

Samme begrundelse kommer Viasat, der tidligere har vist Europa League, med. Og så betyder den ukendte modstander fra Georgien også, at interessen for kampen vil være begrænset, vurderer redaktionschef Kim Mikkelsen.

- Havde det nu været Liverpool, så... Men nu er det altså et georgisk hold. Og det er ikke sæson for fodbold. Folk sidder i sommerhusene rundt omkring, siger han.

Canal 9 har overtaget rettighederne til Europa League i år. Men kvalifikationskampene er ikke en del af pakken, og tv-stationen, der snart lancerer endnu en kanal, Canal 8, har ikke ønsket at købe de første kampe i turneringen.

- Det er ikke noget mod AGF. Det er ikke sådan, at vi ikke vil vise dem. Men vi har valgt at prioritere, og vi viser ikke nogen kampe i kvalifikationsrunderne, siger country manager Charlotte Repholtz.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik