Gislason redder FCK fra exit

FC København kan med 1-0-sejr i sidste spillerunde i Europa Leagues gruppespil kvalificere sig til 1/16-finalerne

  • FCK fejrer Cesar Santins mål til 1-0 - brasilianeren lagde også op til Rurik Gislasons sejrsmål. (Foto: AP)
FCK fejrer Cesar Santins mål til 1-0 - brasilianeren lagde også op til Rurik Gislasons sejrsmål. (Foto: AP)

Rurik Gislason og Cesar Santin holdt torsdag aften FC København i live i Europa League, da det ellers var begyndt at lugte lidt af, at københavnerne var på vej ud af turneringen.

På Aker Stadion i Molde udlignede hjemmeholdet nemlig FCK's 1-0-føring midt i 2. halvleg - det på et tidspunkt, hvor FCK ikke havde præsteret noget offensivt i lang tid. Dermed var løverne ude af turneringen.

Men et kvarter før tid blev Gislason spillet fri på kanten af feltet af Santin og sparkede fladt bolden ind til sejr på 2-1.

1-0-målet faldt på et straffespark midt i 1. halvleg, da Daniel Chima Chukwu gik i ryggen på Andreas Cornelius og væltede FCK-angriberen efter et hjørnespark, uden at bolden på nogen måde var inden for spilafstand.

Koncentrationssvigt i opdækningen
Cesar Santin satte det dømte straffe midt i målet, og dermed levede FCK i bedste velgående i Europa League inden den sidste kamp mod Steaua Bukarest.

Et koncentrationssvigt i 2. halvleg kom dog til at koste løverne.

Et frispark blev drejet ind i feltet, og da Ragnar Sigurdsson pludselig stod alene med to modstandere, var det let for Molde-synderen fra 1. halvleg - Chukwu - at stige op og heade 1-1 i kassen bag Kim Christensen.

Kort tid efter fik den udlejede FCK'er Pape Pate Diouf en kæmpe chance for at begrave FCK, men han skød fra spids vinkel i benene på Kim Christensen. Også kort før tid fik Molde muligheden for at ødelægge det for FCK, men Chukwu headede forbi efter endnu en opdækningsfejl i FCK-forsvaret.

Sådan går FCK videre
Med Gislasons sejrsmål - og med Steaua Bukarests 5-1-nederlag i Stuttgart - kan løverne nu spille sig videre til forårets 1/16-finaler i Europa League med en 1-0-sejr hjemme mod Steaua i sidste spillerunde. Også en sejr med mere end et mål sender løverne videre.

Ved FCK-sejr på 2-1 eller 3-2 (og så videre) går Steaua i 1/16-finalerne på reglen om udebanemål i de indbyrdes kampe.

Kommentar:

Se også: FCK i uskøn succes

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Robben: Vi står i lort til halsen
Søndagens rygtebørs: Liverpool-spiller topper Barcas ønskeseddel
TV: Se Ronaldo nedlægge Ungarn
Giroud bag fransk sejr
Holland dummer sig i Bulgarien
Ronaldo sparker Portugal til sejr
EKSTRA Sport og spil