Horsens i europæisk ekstase

En målrig første halvleg sendte Horsens videre i Europa League

  • Kortegaard blev EL-helt for Horsens (Foto: Polfoto)
Kortegaard blev EL-helt for Horsens (Foto: Polfoto)

AC Horsens lavede en 'FCK' her til aften ved at vinde 3-2 ude over Elfsborg. Dermed vendte Gule i lighed med løverne et dårligt udgangspunkt på hjemmebane til videre kvalifikation i Europa.

Helten i opgøret blev Thomas Kortegaard, der to gange i første halvleg huggede til på langskud.

AC Horsens fik en drømmestart, allerede inden pulsen havde passeret 60. Janus Drachmann fik et frispark otte meter uden for Elfsborgs straffesparksfelt. Martin Spelmann overlod muligheden til Lasse Kryger, der åbenbart havde glemt, at han er bedst i luftspillet.

Med en følt højrepote lagde han bolden ind over muren og uden for Elfsborg-keeper Kevin Stuhr-Ellegaards rækkevidde. 1-0 til AC Horsens med mindre end tre minutter på stadionuret. Og dermed havde østjyderne elimineret den fordel, som Elfsborg havde efter 1-1 i det første opgør.

Se mere:

Se også: Fagerberg tog ansvaret

AC Horsens startede kampen uhyre aggressivt og var åbenlyst opsat på at lukrere på, at Elfsborg er vant til, at modstanderne normalt møder op på Borås Arena med stor respekt.

Men der er en grund til at have den respekt, hvilket den tidligere AaB'er Lasse Nilsson beviste. Han lukrerede på det lynhurtige kunstgræsunderlag, da han ræsede af sted i højresiden. Farten i bolden snød også keeper Fredrik Rønnow, der blev fanget på mellemhånd, så Lasse Nilsson fik muligheden for at passere danskeren til 1-1. Bare fem minutter spillet. Og helt lige.

AC Horsens satsede kampen igennem meget hårdt på sine dødbolde. Og grunden blev klarlagt efter et kvarter. Elfsborg fik ikke klaret et Steffen Kielstrup-indkast ordentligt, og bolden landede lige på kanten af feltet, hvor Thomas Kortegaard huggede til med venstrebenet. Bolden blev rettet af i det svenske forsvar og efterlod Kevin Stuhr prisgivet.

Føringen blev dog kortlivet, da NIcklas Hult på venstrekanten snoede sig igennem et AC Horsens-forsvar, der var unormalt usikkert. Frederik Rønnow burde have blokeret Hults muligheder i situationen, men blev atter fanget lidt ude af position, så bolden kunne sendes på tværs til en simpel udligning til 2-2.

Her efter satte Elfsborg sig tungt på opgøret styret af en blændende Anders Svensson, samtidig med at Hult gav problemer over fløjen. Og AC Horsens balancerede på kanten af exit, da Lasse Nilsson efter 33 minutter sendte Lasse Hiljemark alene ned mod Frederik Rønnow. Midtbanespilleren passerede simpelt ACH-keeperen, men for yderligt og ramte stolpen.

Se mere:

Se også: Horsens reddet fra fiasko i overtiden

Den slags er ikke tilladeligt internationalt. Og to minutter senere demonstrerede AC Horsens hvorfor. Endnu en dødbold, hjørnespark, blev ikke clearet ordentligt af svenskerne. Atter faldt kuglen for Thomas Kortegaard, der kunne sikre pauseføringen 3-2.

Anden halvleg blev et langt pres mod AC Horsens-målet. Men træner Johnny Mølby havde i pausen fået lidt mere styr på defensiven. Alligevel kom Elfsborg i halvlegens løb frem til en håndfuld store chancer. Og efter en svag start på halvlegen fik Frederik Rønnow sig heldigvis også spillet op.

Alligevel blev det til to afslutninger på træværket fra Elfsborg inden for de sidste fem minutter. Men AC Horsens havde åbenbart støtte fra oven, så holdet holdt 3-2 hjem og er med, når pladserne i Europa Leagues gruppespil skal fordeles efter næste runde.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Jan Bech Andersen tilbage i bestyrelsen i Brøndby IF
Mikkel Rask håber at få håneretten mod gamle Viborg-kammerater
Gladbach-boss bekræfter: AC er tabt for os - vender tilbage til Chelsea
Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland
Pengesnyd: 2. divisionsklub fratrukket 12 point og tildelt stor bøde
AGF-kant tilbage i topform: Føler mig tæt på startopstillingen
EKSTRA Sport og spil