Varane-brøler: Bilbao udligner til 1-1
EM 2016 3 timer siden
Frankrig må undvære Real Madrid-stjerne ved EM
Speedway 4 timer siden
Uhyggelig ulykke: Ung kører kæmper for sit liv
Cykling 4 timer siden
Fuglsang ryster på hovedet af kaptajnen: Du dummer dig
Premier League 4 timer siden
Milliarder ødslet væk: Her er indkøbene der kostede van Gaal United-jobbet
Brøndby 4 timer siden
Farvel med et rødt kort: Elmander er færdig i Brøndby-trøjen
MMA 5 timer siden
Dyre lønkrav til mega-kamp: 46 mio. er grinagtigt
Italiensk fodbold 5 timer siden
Medie: Italiensk gigant er interesseret i Højbjerg
Badminton 5 timer siden
Usikkert om hjerneopereret badmintonspiller skal til OL
Premier League 6 timer siden
Liverpool henter ung tysk målmand i Mainz
FC København 6 timer siden
FC København køber målmand fri af kontrakt
OL 2016 6 timer siden
Grotesk regel: Belgien afgør danske guldvinderes OL-skæbne
Atletik 8 timer siden
Rystet efter kæmpe dopingfangst: Verdens bedste knaldet
OL 2016 8 timer siden
Dansk kæmpe-fiasko: OL-guldvindere ikke med til OL
Cykling 8 timer siden
Storfavoritten fik prygl på brutal bjergetape
Fodbold 9 timer siden
Real ryster i bukserne: Her udgår Ronaldo fra træningen
Håndbold 10 timer siden
Landstræner bekymret - målmand med nok en hjernerystelse
Superligaen 10 timer siden
TV-ekspert forklarer sig: Derfor var det Brøndbys dårligste
Tennis 10 timer siden
Tredjeseedet tysker ryger tidligt ud i French Open
Premier League 11 timer siden
Så ringede Mourinho til van Gaal
Championship 12 timer siden
Viktor Fischer på vej til Premier League-oprykker

Håbet lever i Australien: Denne dansker kæmper stadig om guld

Den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen har modsat Caroline Wozniacki fortsat masser at spille for i Melbourne, hvor han har imponeret stort siden sin ankomst

  • Thomas Sørensen har leveret varen for sin australske klub Melbourne City. (Foto: ALL OVER)
Thomas Sørensen har leveret varen for sin australske klub Melbourne City. (Foto: ALL OVER)

Eventyrlysten har fået frit spil hos Thomas Sørensen, siden målmanden forlod Stoke efter mange års tro tjeneste i Premier League.

Først gik turen tværs over USA på cykel, og efterfølgende har den tidligere landsholdsspiller så slået sig ned på den anden side af jordkloden - nærmere betegnet den australske sydkyst.

Her skrev han i sommer under på en toårig kontrakt med Melbourne City, der udgør den ene halvdel af storbyens to aktiver i den bedste australske fodboldrække.

Og A-League, som den hedder, er blevet taget med storm af danskeren. Trods en sen ankomst og derfor kort forberedelse til sæsonstarten i oktober, har Thomas Sørensen for længst bevist sit værd.

Det fortæller den lokale Herald Sun-journalist David Davutovic til Ekstra Bladet. Han har set med fra sidelinjen gennem hele sæsonen, hvor Melbourne City efter 15 ud af 27 runder er placeret på en fjerdeplads.

- Før Thomas Sørensen skrev under, var der snak om, hvorvidt det var et godt køb grundet hans alder. I den australske liga er det sådan, at hver klub må have fem udenlandske spillere ,og Sørensen er faktisk kun den tredje målmand i historien, der er kommet til på den måde, siger Davutovic.

- Australien har altid produceret gode målmænd, så man har ofte ment, at det var en skam at bruge visum på spillere, der havde den position, fortæller journalisten.

- Sørensen ankom sent til klubben og havde kun 2-3 ugers træning med holdet, inden turneringen startede.  Men på det seneste har han virkelig vist sit værd. Flere gange har han været manden, der sikrede Melbourne sejren, siger Davotuvic.

Se også: Efter ny drømmekamp: 'The Great Dane' hyldes i Australien

Det var senest tilfældet 10. januar, hvor Sørensen leverede den ene fabelagtige redning efter den anden i topkampen mod Western Sydney Wanderes.

Her blev han efter sejren på 3-2 for anden gang i sæsonen valgt til ugens hold i ligaen. Og det på trods af, at han også havde fejlet stort i et enkelt tilfælde i den pågældende kamp.

Men han rejste sig og betalte tilbage ved at redde sit hold flere gange i anden halvleg. Et kendetegnende træk ved danskeren, mener Davutovic.

- Fra hans (Sørensens, red.) side er der også begået fejl, men hans erfaring har hjulpet ham her. Alle målmænd laver fejl af og til, men de bedste keepere er dem, der kommer hurtigt videre. Og det er tilfældet for Thomas, lyder det fra Herald Sun-journalisten.

Denne egenskab kan i sidste ende hjælpe Melbourne City på vej mod klubbens første australske mesterskab. Mandskabet har sikker kurs mod en plads i slutspillet, hvor et effektiv og yderst kompetent angreb kan gøre ondt på de fleste.

Se også: Officielt: Thomas Sørensen drager down-under

Med 37 scorede mål er Melbourne City med afstand det mest målfarlige hold i ligaen, mens Sørensen til gengæld lider af, at holdets defensiv halter under de store fremadrettede sats og derfor har tilladt næstflest mål imod.

- Thomas Sørensen er vel den travleste målmand i ligaen. Melbourne City har rækkens bedste offensiv, men er omvendt også meget sårbare i defensiven. De kan let indkassere 2-3 mål i kampene, men samtidig også score tre eller fire gange, siger Davutovic.

Først til maj bliver kampen om trofæet i Australien afgjort, og skulle det glippe denne gang for Sørensen, er der et et nyt skud i bøssen i næste år.

Den forhenværende landsholdsmålmand har kontrakt med australierne til sommeren 2017. Et partnerskab, der allerede efter en fjerdedel af perioden kan betegnes som en succes.

- Han har gjort meget for klubben. Han har styrket kommunikation både på banen og i omklædningsrummet. Som spiller har han været med til at give klubben selvtillid, siger Davutovic.

Der var engang... Se Thomas Sørensen snuppe straffespark, mens han stadig var i Premier League:

Sådan er reglerne i Australien

• Den australske A-League tæller sæson efter sæson de samme ti hold. Der findes altså ingen nedrykkere.

• Vinderen af mesterskabet findes efter to faser. Først den lange indledende del, der byder på 27 runder i almindelig ligaformat. Dernæst følger et slutspil blandt de seks bedst placerede hold.

• Nummer et og to fra grundspillet sidder over i første omgang, mens de øvrige kvalificerede hold (3-6. pladsen) dyster om de to andre billetter til semifinalerne.

• Hver klub i ligaen må maksimalt have fem udenlandske spillere på kontrakt af gangen.

• Klubberne har alle et fastlagt lønbudget på 2,6 millioner australske dollars (ca. 12,20 millioner kr.). Desuden må hver trup maksimalt indeholde fem udenlandske spillere.

• Hvert mandskab må maksimalt tælle to spillere, der er kategoriseret med en såkaldt ’Marquee’-titel.  For disse personer er der ikke lagt et loft på lønnen, hvilket vil sige, at de kan tjene så meget, som klubberne er villige til at betale.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport

Seneste fodbold

Hent flere

Mest læst i fodbold

Hent flere
Tipsbladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen