Så svært bliver det for Bendtner: Hvem vil ha' mig?

Nicklas Bendtner har langtfra frit valg på alle hylder, når han i løbet af den kommende måned skal finde ny klub - her gennemgår vi mulighederne i ni fodboldlande

  • Nicklas Bendtner tager sig til hovedet. Angriberen har nok at tænke på for tiden. Det bliver vanskeligt at finde en ny klub, hvis klubben skal spille med i den sjove ende af tabellen. (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Bendtner tager sig til hovedet. Angriberen har nok at tænke på for tiden. Det bliver vanskeligt at finde en ny klub, hvis klubben skal spille med i den sjove ende af tabellen. (Foto: Lars Poulsen)

Hvad nu, Bendtner? Hvor skal du hen?

Den 27-årige dansker med en karriere, der mildest talt hænger i laser, kan på ingen måde vælge frit. Han står ikke lige nu med en vare, som alle vil flå ned fra hylderne.

Oven på flere sæsoner uden fast, kontinuerlig spilletid er Nicklas Bendtner tvunget til at tage, hvad hans hårdtarbejdende agent, Ivan Marko Benes, kommer op med.

Alternativet er at klappe hælene sammen og kæmpe videre i Wolfsburg.

Men som Nicklas Bendtner allerede før kampene mod Sverige i november gav udtryk for, så er hans situation i Wolfsburg ganske uholdbar. Den situation har ikke ændret sig siden.

Når man snart fylder 28, er det ikke optimalt at være tredjeangriber i sin klub.

Som det fremgår her på siderne, bliver Bendtner tvunget til at gå på kompromis. Han skal vælge en klub på et lavere niveau, hvor lønnen er dårligere, og der ikke spilles om titler, men der i stedet skal kæmpes for overlevelse.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes.

Husker I, da Bendtner lavede hattrick i Champions League - se det her:

Så svært bliver det at finde en klub

Tyskland

Fem mål for Wolfsburg siden ankomsten i sommeren 2016 imponerer ingen klubber i Bundesligaen. Men når en bundesligaklub stadig er i spil, skal man tænke på, at Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, har et stærkt netværk i Bundesligaen. Han har historisk været meget dygtig til at placere spillere. Leon Andreasen og Uffe Bech i Hannover 96, Niki Zimling i Mainz. Det var også Benes, der formidlede Kasper Hjulmands skifte til Mainz i sommeren 2014.

De bedste kontakter har Benes til Mainz, Leverkusen og Hannover 96. Sidstnævnte kæmper for overlevelse og kan måske blive en mulighed på en lejeaftale resten af sæsonen. Det er udelukket, at Hannover køber Bendtner, fordi klubben slås for overlevelse. En fordel vil være, at Bendtner kan blive boende, fordi Hannover ligger forholdsvis tæt på.

Til gengæld er døren med stor sikkerhed lukket til Frankfurt, hvor Bendtner var inde i billedet for et par år siden.

England

Det er fuldstændig udelukket, at Nicklas Bendtner havner i en af de store klubber – Arsenal, Tottenham, Manchester City, Manchester United, Chelsea eller Liverpool.

Hvis Bendtner skal gøre sig forhåbninger om et gensyn med Premier League, bliver det i en klub, der desperat kæmper for overlevelse. For lige i denne sæson er overlevelse altafgørende, fordi tv-indtægterne i næste sæson stiger med op mod 70 procent.

Det vil i givet fald være klubber i niveauet som Sunderland, Aston Villa eller Bournemouth. Sam Allardyce i Sunderland har i forvejen en del angribere, men han kender Bendtner fra hans tidligere tid i Premier League.

Spanien

Der er ingen chance for et skifte til en af de største klubber – Real Madrid, Barcelona eller Atlético Madrid. For et par år siden var Malaga på banen, men det endte i ingenting. Hvis han skal forsøge sig her, bliver det til en klub fra midten og nedad. Problemet med Spanien er, at økonomien er presset, og derfor er midlerne små i forhold til eksempelvis Tyskland og ikke mindst England. Et skifte til Spanien vil kræve en markant lønnedgang.

Frankrig

Fodboldeksperten Morten Bruun foreslog her i spalterne i går Lille som en fremtidig destination for Bendtner. Pointen var bare fra Kanal 6-eksperten, at Bendtner skal rykke ét niveau eller to ned i klubvalg, når han skal finde sin nye arbejdsgiver. Derfor skal han heller ikke drømme om hverken PSG, Monaco eller Marseille. Men i langt højere grad om klubber fra den bløde mellemvare.

Italien

Opholdet i Juventus er ikke glemt på de kanter. Nicklas Bendtner har bestemt ikke et stort navn i serie A. Det virker usandsynligt, at han havner i den liga, hvor storklubber som Juventus, Milan, Inter, Napoli og Fiorentina betaler godt. Til gengæld er der et gigantisk spring ned til resten. Ikke mindst når det handler om, hvad de kan tilbyde økonomisk.

Tyrkiet

Galatasaray viste interesse i sommer. Det blev afvist af Bendtner-lejren. Meldingerne fra de fronter er, at hvis han skal havne i tyrkisk fodbold, så vil døren være lukket til både Fenerbahce og Besiktas. Spørgsmålet er, om interessen kan blive varm igen fra Galatasaray, der halter voldsomt efter i toppen af den tyrkiske liga. Et skifte til en af de mindre tyrkiske klubber bliver sandsynligvis ikke aktuelt for Bendtner. Fordelen i Tyrkiet er, at klubberne betaler godt – specielt i de største klubber.

Portugal

Det betragtes stadig som en af de større ligaer med et højt teknisk niveau. Men det bliver hverken Sporting, Porto eller Benfica, der vil kigge mod Nicklas Bendtner, hvis de søger efter forstærkning her i januar. De vælger helt sikkert fra en højere hylde. Og er Portugal så interessant, hvis man i stedet taler om klubber som Braga, Maritimo eller Estoril?

Holland

Det er et skridt nedad karrierestigen. Det kræver også en forholdsvis stor lønnedgang, men chancen for spilletid vil være rimelig stor i de fleste klubber. Et skifte til Æresdivisionen kan være med til at sætte gang i en karriere, der for alvor er ved at kuldsejle.

Danmark

Når det engang bliver aktuelt, er FC København den eneste mulighed. Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger ligger det på ingen måder i kortene, at han allerede nu – i en alder af 28 år – skal hjem til FC København. Planen er, at han skal fortsætte mindst et par år endnu i udlandet. Hvis han så alligevel skulle ende i FCK i slutningen af transfervinduet, så er det som nødløsning, fordi alle andre muligheder glippede. mgw og haren

 

 

 

 

 

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste fodbold
Hent flere
Mest læst i fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Podolski hamrede England i sænk i afskedskamp
Michael Gravgaard: Ole Nielsen misforstod sit job i klubben
Sygdom og skade sender Dolberg hjem til Holland
Esbjerg ville have svensk angriber i januar
Medie: FC Barcelona klar med kontrakt til Real Madrid-spiller
Austin har grebet chancen: Det tog ekstra tid at vænne mig til systemet
EKSTRA Sport og spil