Barcelona fem minutter fra kæmpeflop

De spanske liga-ettere hev med lodder og trisser en kneben 2-0-sejr hjem mod bundholdet

  • Granada bed fra sig (Foto: AP/Manu Fernandez)
Granada bed fra sig (Foto: AP/Manu Fernandez)

Længe så det ud til, at navnet Antonio 'Toño' Rodriguez skulle hjemsøge Barcelonas spillere efter aftenens kamp mod Granada.

For udeholdets målmand præsterede både små og store mirakler inde i buret, efterhånden som Barcelona-presset mod Granada-målet blev tungere og tungere. Han forhindrede to oplagte mål fra Cesc Fabregas og Xavi Hernandez, da han med forbilledligt målmandsspil holdt det undertippede udehold inde i kampen.

Men til sidst faldt forsvarsmuren, og Barcelona sikrede sig den forventede sejr og tre point til regnskabet. Inden Real Madrid spiller i morgen, er katalanerne 11 point foran deres ærkerivaler.

Se også:

Se også: Messi reddede Barcelona fra choknederlag

Barcelona-sejren betyder, at man næsten glemmer, at de på dagen bestemt ikke leverede prangende fodboldspil. Trods overvægt i spil var det ikke fordi, de spanske giganter kom frem til et hav af chancer.

Normalt så magiske Messi så helt menneskelig ud i dag, og resten af Barca-holdet var heller ikke på toppen.

Efterhånden som kampen skred frem, anede Granade en overraskende pointgevinst, og alle ti lyseblå Granada-spillere plus målmand stod til sidst parkeret omkring straffesparksfeltet og forsvarede sig heroisk.

Og så var det, at Toño hev mirakler frem fra handskerne. Fabregas trykkede af i feltet, men en helt outstanding redning af målmanden holdt Granadas mål tomt. Og to minutter efter hev Toño så en ny pragtredning frem på Xavis afslutning.

Se også:

Se også: Krohn-Dehli hjernen bag vigtig Celta-sejr

Det så ud til, at det ikke skulle være Barcas aften, men til sidst kom forløsningen alligevel.

Et fremragende spark på kanten af feltet blev banket helt op på underkanten af overliggeren og i mål af anfører Xavi, og det udløste en kæmpe forløsning på Camp Nou.

Granada punkterede derefter, og i overtiden blev et Messi-indlæg uheldigt rettet af til et selvmål, og Barcelona vandt derfor kampen 2-0.

Hjemmeholdet kunne altså til slut sikre sig tre - trods alt - fortjente point. Glemt er næsten, at Barcelona spillede en skidt kamp.

Læs også: Bruun: Krohn-Dehli - et stjernekøb i La Liga

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Spansk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Sen scoring sikrer Viborg point
Bedst og værst: Søren Frederiksen sparkede et point til Viborg
Højdepunkter: Lyngby og Esbjerg deler
Startopstillinger: Ingen store ændringer hos Leicester
Brøndbys prøvespiller: Jeg kan godt lide den fodbold, de spiller
Bedst og værst: Målene udeblev