Messi sætter Gerd Müllers rekord på hold

Lionel Messi er tre mål fra at tangere Gerd Müllers rekord fra 1972, hvor han i kalenderåret scorede 85 mål

Lionel Messi går ikke op i personlige rekorder, og derfor får angriberen lov til at hvile i FC Barcelonas pokalkamp i tredje runde-returkampen mod Alaves onsdag aften.

Barcelona-stjernen er ellers uhyre tæt på at slå en helt enestående rekord, som den tidligere tyske landsholdsangriber Gerd Müller satte i 1972.

Dengang scorede den tyske angriber hele 85 mål i samme kalenderår, hvis man tæller samtlige betydende kampe på klubholdet og landsholdet med.

Læs også:

Se også: Messi fortsatte togtet mod Levante

Messi har lige nu scoret 82 gange for Barcelona og Argentina i 2012 og mangler derfor kun tre mål for at tangere rekorden. Men det bliver ikke onsdag mod Alaves fra den tredjebedste spanske række, at det sker.

Barcelona har en 3-0-føring fra det første udebaneopgør at forsvare, og derfor får de bedste spillere fri, mens reserverne skal i aktion.

- Messi kan tage rekorden, men jeg tror ikke, han tænker så meget på det. Messi tænker kun på at hjælpe holdet til at vinde, ikke på personlige rekorder, siger Barcelona-træner Tito Vilanova.

- Hvis han tænkte på en anden måde, så ville han have bedt om at lade spille pokalkampen, forklarer Vilanova.

Se mere:

Se også: Frække damer i ny Barca-kalender

Messi har dog rigeligt med kampe til at gå forbi Gerd Müller, da Barcelona fortsat mangler at spille en håndfuld kampe før årsskiftet.

Flere andre Barcelona-profiler vil også blive sparet i Alaves-kampen. Det drejer sig ud over Messi om førstemålmand Victor Valdés samt stamspillerne Andrés Iniesta, Xavi Hernandez og Gerard Pique.

- Vi har givet de spillere, som har spillet mest på det seneste, en pause. Det vil være en god kamp for dem, der lige er kommet tilbage fra skader som Thiago Alcantara og Adriano samt spillere fra reserveholdet, siger Vilanova.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Spansk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Malmö-dansker hylder Albæk: Altid den bedste i vores årgang
Randers-træner: Djurdjic er træt af det
Optakt: Esbjerg fB - Randers FC
Vendelbo har ventet på chancen: Holdet kommer først
Officielt: Jan Bech Andersen stiller op til bestyrelsen
Jonas Borring: Selvfølgelig vil jeg spille fra start