Barça-stjernerne har talt: Her er vores drømmetræner

De helt store stjernetrænere står klar i kulissen, men Barcelona-truppen har deres egen favorit

Finsk kommentator går AMOK, da Barca scorer til 6-1 mod PSG.
1/2
Næste »

Det kan godt være, at det officielt er ledelsen med klubpræsident Josep Maria Bartomeu, der træffer de vigtige beslutninger i FC Barcelona, men der er undtagelser.

For når det kommer til valget af cheftræner på Camp Nou, så har de store stjerner i almindelighed - og stjernen over dem alle, Lionel Messi, i særdeleshed - et stort ord at skulle have sagt.

antonella-roccuzzo-og-lionel-messi-med-deres-to-boern-samt-gerard-pique-og-shakira Spansk fodbold - 18. mar. 2017 Bitch fight i Barça: Stjernerne kan ikke udstå hinanden

Se bare, da Barça-ledelsen overraskende valgte at give argentinske Tata Martino chancen, fordi han var landsmanden Messis favorit.

Nu skal den catalanske storklub igen have ny træner, da Luis Enrique har meddelt, at han stopper ved sæsonens udgang.

Men hvem skal så sætte sig til rette i det varmeste sæde i Barcelona?

Navne som franske Lauren Blanc, Sevillas Jorge Sampaoli og Athletic Bilbabos Ernesto Valverde er for længst bragt i spil, men hvis ledelsen vælger at gå efter stemningen i omklædningsrummet, så bliver det et noget mindre kendt navn, som skal styre tropperne efter sommerferien.

Ifølge Daily Mail, der citerer radiostrationen Cadena Ser, peger flere profiler nemlig på Enriques assistent, Juan Carlos Unzue.

- Han ved alt om klubben og hvordan, den fungerer. Har har arbejdet her meget længe og arbejder med os nu. Han er kvalificeret og erfaren og han glæder sig til at afslutte sæsonen og nå vores mål, lyder det således fra Andres Iniesta, der tilsyneladende heller ikke har noget imod at få Erneste Valverde, som har en fortid som angriber i klubben, som ny chef.

- I øjeblikket er det hypotetiske samtaler, men hvis det blev tilfældet, ville han være en fantastisk træner. Han har altid gjort det godt uanset, hvor han har været. Han har en genkendelig stil, roser Iniesta.

Men det er Unzue, der har den største opbakning.

- Han har tilbragt mange år i klubben. Ikke kun med Luis Enrique, men også med Pep (Guardiola, red.). Jeg er sikker på, at han vil være en god kandidat, siger Gerard Pique om den nuværende assistent-træner, der har en fortid som målmand i klubben, hvor han siden fungere som målmandstræner i perioden 2003-10.

Siden blev han assistent for Luis Enrique i Celta Vigo i 2013, inden parret året efter rykkede til Barcelona.

Og her må han gerne blive, hvis man spørger kroatiske Ivan Rakitic.

- Jeg har et rigtig godt forhold til ham. Han kender os godt og vi har maksimal tillid til ham. Luis Enrique har sin stab, men Unzue har sine egne idéer. Det er den samme filosofi, men enhver træner har sin egen stil, konstaterer Rakitic

Om præsident Bartomeu så lytter til sine spillere, må tiden vise.

billedtekstaytekin-deniz-schiedsrichter-mit-busquets-sergio-champions-league-saison-2016-2017-spiel-achtelfinale-rueckspiel-fc-barcelona-barca-paris-saint-germain-6-1-am-0803-2017-im-camp-nou-in-barcelona-publicationxinxgerxsuixautxhunxswexnorxdenxfinxonly Champions League - 14. mar. 2017 Find 15 fejl: Storklub klager efter historisk ydmygelse

neymar-spiller-aldrig-i-dagene-omkring-den-11-marts-her-er-hemmeligheden-bag-denne-dato Spansk fodbold - 14. mar. 2017 Tredje år i træk: Derfor spiller Neymar aldrig omkring denne dato

spain-soccer-la-liga Spansk fodbold - 14. mar. 2017 Ekspert overrasket: Barcelona KAN ikke tabe med ukendt diamant på banen

spain-soccer-champions-league EKSTRA Sport og Spil Stor analyse af Barcelonas nedtur: Slutningen på en æra?

 

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Spansk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Onsdagens rygtebørs (opdat.): Chelsea og PSG i stor byttehandel
Højdepunkter: Flot Bendtner assist i Rosenborg-debut
Bendtner efter assist i debut: Vi straffer dem
Bendtner lavede assist i Rosenborgs Super Cup-sejr
Emre Mor drømmer om Real Madrid-skifte
Målmandslegende storroser Schmeichel: Han giver forsvaret selvtillid