I modvind fra start: Benítez var Reals fjerdevalg

Den tidligere præsident i den spanske storklub Ramon Calderon afslører, at den nu fyrede Rafael Benítez bestemt ikke var klubbens førstevalg - der var tre andre trænere, der var foran i køen

  • Ægteskabet mellem Benítez og Real Madrid varede kun et halvt år. (Foto: AP)
Ægteskabet mellem Benítez og Real Madrid varede kun et halvt år. (Foto: AP)

Det virkede fra start som et dårligt match - og det viste sig også at blive det.

Spanske Rafael Benítez var ikke en populær ansættelse blandt Real Madrid-tilhængerne, da han underskrev en kontrakt med storklubben i sommer. Og den tidligere Liverpool-træner holdt da heller ikke længe på Santiago Bernabéu, for efter blot et halvt år på posten besluttede ledelsen at fyre ham.

I stedet ansatte man den tidligere klublegende Zinedine Zidane, der indtil videre har skrabet syv point sammen i sine første tre kampe.

Se også: Forbløffet Ancelotti sender stikpille til Real-præsident

Og det var slet ikke meningen, at Benítez skulle overtage tøjlerne sidste sommer i Real Madrid. Det var et desperat valg af 'Los Blancos', afslører den tidligere præsident i klubben Ramon Calderon.

- Hans skæbne var beseglet i Real Madrid. Han var slet ikke den mand, de gerne ville have til jobbet. Han var deres fjerdevalg! De forsøgte at hente Jose Mourinho, men han ønskede ikke at vende tilbage. Derefter prøvede de at overtale Joachim Löw, men han takkede også nej. Deres tredjevalg var Jürgen Klopp, der også afviste.

- Så sidste udvej var Rafa Benítez. De lavede en aftale med ham, selvom han slet ikke passede ind i Real Madrids stil, siger Calderon ifølge GOAL.

Da Zinedine Zidane i januar blev udråbt som Benitez' afløser, var der en helt anden stemning blandt Real Madrids fans, der nu var mere optimistiske om fremtiden.

Spain Soccer Real Madrid Zidane Spansk fodbold - 18. jan. 2016 Lykkelig Ronaldo: Zidane mere forståelig end Benítez

Calderon deler den opfattelse.

- Zidane er selvfølgelig en ubekendt faktor, da han ikke har meget erfaring som træner. Han har kun stået i spidsen et halvandet år i en klub i den tredje-bedste liga. Men på den anden side har han den fordel, at han er en tidligere storspiller, som ved, hvordan man skal omgås store superstjerner, vurderer den tidligere Real-præsident og tilføjer:

- Han ved, hvordan han skal håndtere et omklædningsrum med mange stjerner, for han har selv været en af dem. Mange af spillerne har allerede arbejdet sammen med ham, og de har stor respekt for ham og hans arbejde.

Zidane og Real Madrid har papir på hinanden frem til sommeren 2018.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Seneste i Spansk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Neymar: Barcelona bør købe Coutinho
Danny Amankwaa fik 45 minutter i comeback
Esbjerg kigger efter penge udefra: Sig til, hvis du kender nogle
Bænket Højbjerg: Jeg er god nok til Southampton
Skadet AGF'er udelukker første to gruppekampe
Optakt: FC Nordsjælland - Lyngby BK