Afsløring: Dansk komet på vej til tysk storklub

Kristian Pedersen fra HB Køge rejser med Borussia Mönchengladbach på træningslejr og kan stå foran sensationelt klubskifte

  • Borussia Mönchengladbach tæller allerede en dansker i skikkelse af Andreas Christensen, men snart kan landsmanden Kristian Pedersen også være på plads i klubben. (Foto: AP)
Borussia Mönchengladbach tæller allerede en dansker i skikkelse af Andreas Christensen, men snart kan landsmanden Kristian Pedersen også være på plads i klubben. (Foto: AP)

Hvis 21-årige Kristian Pedersen i disse dage har svært ved at finde ud af, hvilket ben, han skal stå på, forstår man det.

Den unge back-komet, der spiller for HB Køge i 1. division, er på vej til at skrive fodboldhistorie. For han kan stå foran et sensationelt skifte til den tyske traditionsklub Borussia Mönchengladbach.

Situationen er nemlig den, at Kristian Pedersen en af de nærmeste dage sætter sig i et fly og rejser med den tyske storklub på træningslejr i Tyrkiet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har HB Køge givet Gladbach tilladelse til at se den talentfulde back an på træningslejren.

Siden skal den tyske bundesligaklub, hvor Andreas Christensen i forvejen har en fremtrædende rolle, melde tilbage til 1. divisionsklubben, om den vil købe venstre backen.

Andreas Christensen (Moenchengladbach) m.......... Tysk fodbold - 4. jan. 2016 Andreas Christensen nomineret til endnu en pris

Men der bliver ikke den store debat om prisen for back-kometen. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der allerede aftalt en pris i omegnen af fem mio. kr. for den store, fysisk stærke og teknisk velfunderede back.

Han har reelt gjort kometkarriere, siden han kom til HB Køge fra Ringsted i sommeren 2014. Forud for det fik han sin fodboldopdragelse i Benløse.

Kristian Pedersens flotte præstationer i HB Køge er ikke gået ubemærket hen. Han står allerede nu på ønskelisten i en række superligaklubber, der lige nu må vente på, om Gladbach slår til og køber han.

Kristian Pedersen er også udtaget til det danske U-21 landshold, der skal på træningslejr i tyrkiske Belek i perioden 18.27. januar. Det kan han ende med at melde afbud til, hvis Gladbach slår til og køber ham.

UEFA Champions League 2015/16 Group Stage Group B Manchester United v Wolfsburg Old Trafford, Sir Matt Busby Way, Manchester, United Kingdom - 30 Sep 2015 Tysk fodbold - 5. jan. 2016 Har sagt farvel til holdkammeraterne: Bendtner skal væk NU

Kristian Pedersen ses her i duel med Andreas Laudrup, mens den daværende AGF-spiller stadig var aktiv som professionel. (Foto: Lars Poulsen) Kristian Pedersen ses her i duel med Andreas Laudrup, mens den daværende AGF-spiller stadig var aktiv som professionel. (Foto: Lars Poulsen)  

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i Tysk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Mandagens rygtebørs: Barcelona og Liverpool i vild byttehandel
Ribery afviste Barcelona og Real Madrid
Henry tvivler på managerrolle i Arsenal
Danmark totaludspillet af stærke England
Fabinho roser stortalent: Ender i Real Madrid eller Barcelona
Mor scorede sit første landskampsmål