Svært marked: Kjær får chancen i Wolfsburg

En gang til: Felix Magath og Simon Kjær har talt ud - danskeren får ny chance, mens agenten stadig leder efter ny klub

  • Kjær klar til at gribe chancen (Foto: AP)
Kjær klar til at gribe chancen (Foto: AP)

Hans højeste ønske var at komme væk. Langt væk fra Felix Magath og Wolfsburg. Drømmen er endnu ikke gået i opfyldelse, og lige nu ligner det blot et håb, der ikke realiseres.

Der er godt nok 16 dage, til transfervinduet lukker, men nu er den kontroversielle Wolfsburg-manager ved at indstille sig på, at Simon Kjær også er i klubben efter 1. september, hvis der altså ikke sker et mirakel de kommende uger.

For selv om Fenerbahce, Malaga, Lille og Fiorentina har været de stærkeste bejlere, har ingen af klubberne været indstillede på at opfylde Wolfsburgs priskrav og Simon Kjærs lønkrav.

Se mere:

Se også: Morten Olsen tror på gode klubskifter

– Det var aftalen, han skulle væk. Men markedet er ikke til det. Intet har været muligt at realisere for Simon, forklarer Felix Magath.

En anden rolle
Derfor er Wolfsburg-manageren parat til igen at indlemme danskeren i sin trup.

– Jeg har forklaret Simon, at han er nødt til at tilpasse sig os. Han har en anden rolle hos os end på det danske landshold. Det er vigtigt, han indser det, siger han.

Se også: Se også: Storklub byder på Kjær Storklub byder på Kjær

Simon Kjær træner allerede med holdkammeraterne og skal nu kæmpe for en plads på mandskabet.

– Jeg har fået talt rigtigt godt med Magath, og vi har givet hinanden håndslag på en slags ny begyndelse. Man skal gribe de chancer, man får, og det er jeg parat til at gøre, siger Simon Kjær til Ekstra Bladet.

– Det har været nogle meget forvirrende uger siden sommerferien med masser af rygter om klubber, og min agent arbejder stadig på at finde en anden klub. Men hvis der ikke dukker noget rigtigt interessant op, så ved jeg nu, at jeg har en reel chance for at spille mig ind som stamspiller her i Wolfsburg, ligesom jeg jo var det i forrige sæson. Så er min indstilling selvfølgelig, at så er jeg 100 procent Wolfsburg-spiller – og Bundesligaen er jo en utroligt stærk liga at spille i, uddyber han.

Ned i hierarkiet
Selv om Simon Kjær er tilbage i varmen og træner med den professionelle trup i Wolfsburg, skal han slet ikke gøre sig forhåbninger om at være med fra start i sæsonpremieren lørdag 25. august, når William Kvist og Stuttgart er modstanderen.

Magath har spillet med de to nyerhvervelser Naldo og Emanuel Pogatetz i det centrale forsvar i den seneste tid i optakten til Bundesliga-sæsonen. Og den formation starter han helt sikkert også med mod Stuttgart.

– Hvis Simon viser god indstilling og præsterer på træningsbanen, vil han naturligvis have mulighed for at spille sig ind på holdet, proklamerer Felix Magath.

Derfor er Kjær fanget
1 Prisen. Wolfsburg forlanger syv millioner euro (52,5 millioner kroner), hvis Simon Kjær skal skifte klub. Manager Felix Magath står stejlt på kravet og er ikke villig til at gå på kompromis, fordi klubben betalte 13 millioner euro for danskeren for to år siden.

2 Lønnen. Simon Kjær var en dyr mand, da han blev hentet i Palermo. Den høje købspris afspejler sig også i forsvarsspillerens løn. Han er særdeles vellønnet i Wolfsburg. Faktisk menes det, at han får 2,5 millioner euro netto (18,7 millioner kroner) om året. Så høj en løn vil klubberne ikke betale.

3 Ingen lejeaftale. Sidste sommer lejede Roma ham i sidste øjeblik. Der har i år også været forespørgsler om nye lejeaftaler, men det udelukker Felix Magath fuldstændigt. Han vil kun sælge danskeren.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i Tysk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Søndagens rygtebørs (opdat.): Målmandslegende vil have Casillas til Frankrig
Ingen mål i Danmarks skæbnekamp mod Rumænien
Bedst og værst: Sæbeøje til Kjær og spændende dansk midtbane
Holland fyrer sin landstræner
Southgate: Glad for, at Defoe får scoret
Hart efter England-sejr: Det var ikke kønt