Leons vanvid: 60 sprøjter og syv operationer

I aften gør Leon Andreasen comeback efter næsten to år med skader og frustrationer

  • Leon Andreasen har været i helvede, men kan nu se lyset igen (Arkivfoto: Ole Frederiksen)
Leon Andreasen har været i helvede, men kan nu se lyset igen (Arkivfoto: Ole Frederiksen)

Leon Andreasen skal spille kamp igen i dag. Denne gang mod SV Meppen. Med Hannover 96’s reservehold. Med masser af adrenalin i en krop, som er renset for medicin. Og en krop, der er fuldstændig skadesfri.

713 dage er gået, siden Leon Andreasen blev skadet d. 4. april 2010. Minimum 60 kanyler er blevet tømt i hans krop. Syv operationer har han været igennem. Men i aften hiver han igen en fodboldtrøje over hovedet.

Se også: Comeback: Leon Andreasen træner igen

- Jeg glæder mig helt vildt, for de seneste par år har været et helvede. Den ene frustrerende periode blev afløst af den næste. Hver eneste gang, jeg er blevet opereret, har jeg fået at vide, at denne operation er den rette. Hver eneste gang har jeg fået et nyt slag. Et tilbageslag, siger 28-årige Leon Andreasen til Ekstra Bladet.

Han er blevet kastet rundt i det tyske behandlersystem. Fra specialist til specialist. Lysken er blevet åbnet og opereret, visdomstænder er blevet rykket ud. Sprøjter er stukket i hans krop nærmest i samme tempo, som Lionel Messi scorer mål for Barcelona. Antallet af piller, han har hældt i halsen, har han for længst opgivet at tælle.

Har du ikke et medansvar for at have modtaget al den medicin i pille og -sprøjteform?

Se også: Hannover: Leon er måske færdig

- Det har jeg i princippet, for jeg kunne bare have sagt nej. Men det er svært at sidde over for en specialist, som gør sit til at overbevise mig om, at dette er den rigtige vej at gå – og så skal alt nok blive godt. Og det er fandeme frustrerende at vågne fra bedøvelsen og kunne mærke i sin lyske, at operationen ikke har hjulpet en døjt.

Er du ikke bitter over al den fejlbehandling, du har modtaget?

- Nej, jeg er ikke bitter. Jeg synes bare, at det er mega-pinligt for Tyskland og Schweiz’ mest anerkendte specialister, at de bare har skåret i mig, har fejlvurderet mit skadesomfang og scoret kassen på det.

Se også: Leon A.: Jeg vil træne hver dag

Har du på noget tidspunkt følt dig presset af klubben til at tage en sprøjte og spille?

- Nej, aldrig. Men jeg har presset mig selv for at spille. For at undgå nedrykning og komme med til VM i Sydafrika i 2010. Jeg håbede at være med til at redde klubben, få et lille indgreb efter sæsonen og kunne melde mig klar til slutrunden. Sådan kom det desværre ikke til at gå, siger Leon Andreasen.

Han er kendt for et energi-niveau i øverste ende af skalaen. Og for en vilje i samme liga. De egenskaber har hjulpet ham tilbage til det comeback, han får i aften.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i Tysk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Giroud bag fransk sejr
Holland dummer sig i Bulgarien
Ronaldo sparker Portugal til sejr
Tidligere Premier League-profil alvorligt syg
Hareide: Det bliver en tæt kamp
Rashford vil med til U-21 EM