Arnesen: HSV ville passe Bendtner godt

Hamburger SV's manager fortæller om kampen for at lokke Bendtner til Tyskland. Champions League gjorde forskellen

  • Nicklas Bendtner ville passe godt ind hos Hamburger SV, mener klubbens danske manager. (Foto: Gregers Tycho)
Nicklas Bendtner ville passe godt ind hos Hamburger SV, mener klubbens danske manager. (Foto: Gregers Tycho)

Hamburger SV's danske sportsdirektør Frank Arnesen har i to omgange forsøgt at hente Nicklas Bendtner til den nordtyske klub.

Det fortæller Frank Arnesen nærmere fredag i et eksklusivt interview med Tipsbladet, hvor Arnesen også går i detaljer med op- og nedturene i de første 16 måneder som HSV-chef og giver sin ligefremme vurdering af, hvorfor hans ungdomssatsning i Chelsea mellem 2005 og 2011 ikke rigtig har leveret førsteholdsspillere med regelmæssig spilletid i London-klubben.

Arnesens første forsøg på at hente Nicklas Bendtner fandt sted i sommeren 2011, hvor Arnesen netop var startet i Hamborg.

Den danske sportsdirektør skulle spare penge og lugede derfor ud i de rutinerede spillere i HSV-truppen, men der var plads i budgettet til at hente Bendtner, der var udset til at være frontløber i stedet for Ruud van Nistelrooy, der rykkede til Malaga.

- Jeg ringede til Arsenal, og de sagde, at han uden problemer kunne få lov at gå. Jeg sagde, at vi kun ville leje ham, men det var heller ikke noget problem, det kunne vi snakke om, fortæller Frank Arnesen til Tipsbladet.

Se også: Landstræner fyrer United-stjerne i toget Se også: Landstræner fyrer United-stjerne i toget

- Jeg ringede til Thomas Bendtner og bagefter til Nicklas selv, som jeg talte med i lang tid. Jeg fortalte om vores planer, og jeg sagde, at det ville være godt for ham at tage et skridt tilbage, for at han senere kunne tage to skridt frem. Jeg fortalte, at jeg ikke kunne love europæisk fodbold, men Bundesligaen er stærk, og Nicklas ville komme under pres, fordi han ville være en af nøglespillerne på holdet, siger Frank Arnesen.

'Jeg kunne ikke trylle'
Bendtner takkede nej til HSV i håbet om at komme til en klub med Champions League-fodbold på programmet, hvilket som bekendt ikke lykkedes.

Se også: Landstræner: Cornelius slår Bendtner i luften Se også: Landstræner: Cornelius slår Bendtner i luften

Bendtner rykkede i stedet for til Sunderland i slutningen af transfervinduet i sommeren 2011, men Frank Arnesen havde ikke opgivet håbet om at få Bendtner til klubben. Så Arnesen forsøgte sig igen i denne sommer, hvor HSV hentede Rafael van der Vaart til den offensive midtbane.

- I sommer talte jeg med hans nye agent, Tom Brookes. Vi kender Tom ovre fra England. Vi havde en lang snak med ham, og han var også på besøg her et par gange. Men det var egentlig det samme, med at han ville spille Champions League og europæisk fodbold. Så jeg gik ikke så meget ind i det denne sommer som sidste, for jeg kan ikke trylle og få os med i Champions League. Det var ærgerligt. Jeg tror, at det havde været godt for ham at komme herned, siger Frank Arnesen.

Se også: Olsens landsholds-kanin: Ikke talt med landstræneren Se også: Olsens landsholds-kanin: Ikke talt med landstræneren

Som bekendt tog Nicklas Bendtner i stedet til Juventus, hvor det kun er blevet til 10 minutters spilletid indtil videre.

Læs hele interviewet med Frank Arnesen i fredagens udgave af Tipsbladet. Du kan købe avisen fredag sammen med Ekstra Bladet for kun 18 kroner.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i Tysk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Vardy nedlægger Liverpool
Rieks-agent: Vi står et godt stykke fra hinanden
Sen scoring sikrer Viborg point
Bedst og værst: Søren Frederiksen sparkede et point til Viborg
Højdepunkter: Lyngby og Esbjerg deler
Startopstillinger: Ingen store ændringer hos Leicester