Mere disciplin! Egoistisk Pep upopulær i Bayern

Ifølge et tysk fodboldmagasin er Bayern-spillerne utilfredse med træner Pep Guardiola, der strammer disciplinen, optræder egoistisk og giver spillerne skylden, når noget ikke kører

  • Pep Guardiola er gået for langt i sine krav om disciplin, mener Bayern-spillerne (Foto: AP)
Pep Guardiola er gået for langt i sine krav om disciplin, mener Bayern-spillerne (Foto: AP)

Holdet ligger otte point foran konkurrenterne i Bundesligaen og har ligeledes succes i pokalturneringen og Champions League.

Alligevel er der nu ballade i Bayern. Igen.

Årsagen ligger i et pludseligt meget anstrengt forhold mellem spillertruppen og træner Pep Guardiola, der som bekendt er væk til sommer.

Det fortæller det tyske fodboldmagasin Kicker, som afslører, at spillerne i sidste uge modtog en opsigtsvækkende mail fra Guardiola, der ikke bryder sig om den adfærd, flere af dem har udvist.

Se også: Bayerns forsvarschef må holde lang pause

Heri beder han dem om at melde ind om deres gøremål på fridage. Dermed vil han blandt andet forhindre deres smutture til udlandet, som, føler han, harmonerer skidt som forberedelse til træning og kampe.

Han øger presset på spillerne, mener Kicker, fordi han selv er under pres for at levere resultater til det sidste. Og han har internt luftet muligheden for en slags ’udgangsforbud’ på fridage. Han har tilmed kritiseret flere af spillerne for at have taget for meget vægt på i vinterpausen og truer med en form for vægtkontrol.

Se også: Guardiola undskylder over for pressede kolleger

Kicker betoner, at den ambitiøse spanier forventer en mere professionel tilgang fra spillerne, og at han derfor nu trækker en streg i sandet for at højne disciplinen.

Magasinet har talt med én Bayern-spiller, der fortæller, at ’stemningen ikke er god for tiden’, at Pep Guardiola ’optræder egoistisk’ for at sikre sin egen succes, og at han er ’for hurtig til at give sine spillere skylden, når noget ikke fungerer’.

Den 44-årige træner kom til Bayern i sommeren 2013 og har hentet mesterskabet hjem i sine to første sæsoner. Han ventes at fortsætte karrieren hos Manchester City til sommer.

Læs også

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i Tysk fodbold
Hent flere
Tipsbladet
Startopstilling: Danmarks onde ånd starter for Rumænien
England og Tyskland pligtsejrede i VM-kvalifikationen
Startopstilling: Schöne med fra start for Danmark
Armenien slår Kazakhstan i Danmarks VM-pulje
Tidligere Real Madrid-spids: Vi græder, når Modric går på pension
Costa afviser ikke interesse fra Frankrig