Persondata politik

Koner og kærester spillede som rasende

Montpellier-stjernernes familier og venner spillede mod holdet og startede dermed mistanken om matchfixing

Mest læste i sport

EKSTRA Sport og spil

 

Det var koner, kærester, familiemedlemmer og nære venner, der spillede på livet løs over hele Frankrig og dermed kastede alvorlig mistanke om matchfixing over Montpellier, det mangfoldige mesterhold i fransk håndbold.

Det afslører en official fra Francaise de Jeux, det statsejede franske lotteriselskab, der 12. maj lukkede for spil på kampen mellem Cesson Sevigne og Montpellier på grund af ’unormal aktivitet’.

Det dækker bl.a over, at der blev spillet for unormalt store summer og på et højst uventet resultat: Nemlig at underdogs’ene fra Bretagne var i stand til at slå Montpellier. Det gjorde holdet, der i den nye sæson åbnede ballet mod Mikkel Hansen og PSG Handball i Paris under sit nye navn Cesson-Rennes.

12. maj vandt holdet forbløffende nok 31-28 på hjemmebane over Nikola Karabatic’s klub.

Læs også: Se også: Mikkel havnet i fransk skandale

Tv-stationen France 3 melder, at Montpellier-spillerne - deriblandt flere OL-guldvindere senere på sommeren i London - kom under mistanke, og L’Equipe kan fortælle, at flere ledere fra klubben i løbet af sommeren er blevet udspurgt som led i en juridisk undersøgelse af de måske strafbare løjer.

Montpelliers præsident, Remy Levy, siger i en pressemeddelelse, at der er en forundersøgelse på vej, men alle informationer er underkastet fransk lov om ’hemmelighed i forvaltningen’.

- Alle spillere på holdet er naturligvis klar over lovgivningen i forbindelse med spil, og det er strengt forbudt for dem at deltage i den slags på nogen måde. Klubben vil drage konklusioner, når vi kender resultatet af undersøgelsen, siger Remy Levy.

Montpellier havde allerede sikret sig holdets 14. mesterskab i runden forinden, da holdet 4. maj hjemme slog Dunkerque. Til kampen mod Cesson stod Nikola Karabatic, brormand Luka Karabatic, Mladen Bojinovic, Vid Kavticnik, Florent Joly og Samuel Honrubia ifølge L’Equipe over med skader.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Peder Nederland Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik