Skandalen ruller: Stjerne indrømmer ulovligt spil

Nikola Karabatic indrømmer at have spillet på egen kamp i sidste sæson, men afviser matchfixing

Karabatic indrømmer spil på egen kamp (Foto: AP)
Karabatic indrømmer spil på egen kamp (Foto: AP)

Nu ruller håndbold-skandalen for alvor i fransk håndbold.

I dag fortæller fransk håndbolds allerstørste stjerne, Nikola Karabatic, via sin advokat at han, sammen med sin bror Luka, i sidste sæson spillede penge på en af klubbens kampe, som endte med et sensationelt nederlag til Montpellier.

Se mere:

Se også: Mikkel havnet i fransk skandale

- De vil indrømme at have spillet. De satte væddemål på den kamp. Men at der er tale om matchfixing, skal stadig bevises. Det er op til anklageren at bevise.

- Jeg kan kun sige, at disse mænd på det kraftigste afviser at have deltaget i matchfixing. Der er ingen kriminel sag her, siger advokaten Eric Dupont-Moretti til den franske radiostation RTL. Det skriver Ritzau.

Se mere:

Se også: Superstjerner trues af fængsel

Undersøgelser viser, at væddemålene på kampen blev foretaget af koner, kærester og andre familiemedlemmer til Montpelliers spillere.

I alt skulle otte Montpellier-spillere være blevet afhørt. Det er uvist, hvilke konsekvenser det får. Men der er ingen tvivl om, at der vil blive set med stor alvor på denne håndbold-skandale.

Tidligere har klubbens præsident, Remy Levy sagt, at klubben er klar til at drage konklusioner, og det bliver spændende at se, hvordan de nu vil forholde sig, efter klubbens store stjerne har indrømmet.

Se mere:

Se også: Politiet afhører stjerne i skandalesag

- Alle spillere på holdet er naturligvis klar over lovgivningen i forbindelse med spil, og det er strengt forbudt for dem at deltage i den slags på nogen måde. Klubben vil drage konklusioner, når vi kender resultatet af undersøgelsen, siger Remy Levy.

Afhængig af hvordan spillerne bliver dømt, kan de blive idømt fængselsstraf og bøde, hvis de kendes skyldige i matchfixing, mens de 'kun' kan blive idømt op til seks spilledages karantæne, hvis de udelukkende bliver dømt for at have spillet på deres egen kamp.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen