Formel 1 1 time siden
McLaren havde aftale med Schumacher
Håndbold 1 time siden
Overdynger Mikkel med ros: Her har Europas score-konge forbedret sig
OL 2016 1 time siden
WHO afviser at flytte OL grundet virusfare
Champions League 2 timer siden
Tottenham skifter White Hart Lane ud med Wembley
Brøndby 2 timer siden
Brøndby-profil smutter til Spanien: Ekspert hylder beslutning
Brøndby 3 timer siden
Officielt: Her underskriver Brøndby-stjerne spansk drømmekontrakt
Champions League 3 timer siden
Eriksen tror ikke på Real Madrid-stjerner
Formel 1 3 timer siden
Kevin elsker Monacos adrenalin-rus: En fejl og du er i muren
Anden sport 5 timer siden
Superstjernen gør det igen: LeBron og Cleveland i ny NBA-finale
EM 2016 5 timer siden
En ny start for Sverige: Zlatan stopper til sommer
Stig Tøfting 5 timer siden
Tøffe vild med arrig træner: Sådan går det i CL-finalen
AGF 14 timer siden
To Superliga-klubber vil have Kim Aabech
Landsholdsfodbold 15 timer siden
United-komet sætter ny landsholdsrekord
Premier League 15 timer siden
Forgylder Mourinho: Tjener dobbelt så meget som van Gaal
Champions League 16 timer siden
Zidane klarmelder Ronaldo til Champions League-finale
Landsholdsfodbold 17 timer siden
5-1-tæv ødelagde det: Eriksen lider efter kollaps
Håndbold 18 timer siden
Storroser Mikkel Hansen: Han er bedre end nogensinde
Håndbold 18 timer siden
Landin skadet før årets vigtigste weekend
Cykling 19 timer siden
Dagens store taber: Jeg er mentalt nedbrudt
Landsholdsfodbold 19 timer siden
Åge forklarer: Derfor valgte jeg Zanka foran Sviatchenko

Danmarks nye diamant: Jeg er god til alt!

RØDBY-KNÆGTEN: - Jeg er jo nok lidt uortodoks - det er så blevet min styrke, siger Michael Damgaard

  • Efter en god start på EM-slutrunden er der blevet tid til pjat og leg i den danske lejr. (Foto: Lars Poulsen)
Efter en god start på EM-slutrunden er der blevet tid til pjat og leg i den danske lejr. (Foto: Lars Poulsen)

WROCLAW (Ekstra Bladet): Michael Damgaard er træt.

Det lyser ud af ham, og han siger det selv.

Træt som en forvokset teenager, der står og læner sig op ad et cafebord - helt anderledes slatten end medspillere og modstandere kender lollikken.

- Det er jo ikke første gang, jeg står og hænger til et pressemøde, siger han og griner.

- Jeg var faktisk rigtigt træt kl. 23.30, da vi sad og spiste efter kampen. Jeg blev overtalt til at spille Risk, og så blev klokken pludselig halv to eller to. Jeg kunne ikke sove, og så blev vores kamp vist i tv, og så kunne man ligge lidt og kigge på den.

- Hvordan var det at se den?

- Rigtigt fint. Det gjorde jeg meget før, men jeg gider ikke forholde mig kritisk til noget som helst lige nu, før jeg har hørt de kloge ord på det taktiske møde. Jeg sad bare og så en håndboldkamp.

Den 25-årige har mandag formiddag bl. a. holdt sig vågen ved at se dvd'en 'Og det var Danmark'. Med seks målsøgende missiler på 12 skud ligger det jo ligefor at oversætte historien om den afsikrede håndgranat til: Og det var Damgaard!

- Det var en mærkelig opladning, fordi vi ikke varmede så meget op. Den første kamp trak lidt ud. Det var på en måde meget rart, for så fik jeg ikke fyldt hovedet så meget op og blev alt for imponeret af dem, vi skulle spille mod, fortæller Michael Damgaard.

For Michael Damgaard var det rart, at kampen inden Spanien-mødet trak ud. - Så fik jeg ikke fyldt hovedet for meget op, forklarer han det selv. (Foto: Lars Poulsen) For Michael Damgaard var det rart, at kampen inden Spanien-mødet trak ud. - Så fik jeg ikke fyldt hovedet for meget op, forklarer han det selv. (Foto: Lars Poulsen)  

Han var i hvert fald ikke særligt nervøs for plankeværket Arpad Sterbik, da han drønede en underhånd fra 14 meter under stjernemålmanden.

- Nu var armen jo oppe, så der skulle ske et eller andet.

- Men det var da dejligt at se den gå ind, og drengene sad jo også og grinede lidt ad mig, fordi jeg netop blev hånet for en underhånd mod Frankrig i Golden League. Dejligt at den for en gangs skyld gik ind, siger Gudmundurs dynamitstang.

- Hvad er din hemmelighed bag det hurtige aftræk og det stående skud?

- Jamen, jeg er jo nok lidt uortodoks. Men lige pludselig er det blevet en kompetence, og så er det jo med at udnytte det. Hvornår er min scoringsprocent høj, og i hvilke situationer gør jeg det rigtige - så handler det jo om at bringe mig i de situationer.

- Hvad skal din scoringsprocent være?

- Er den over 60, er jeg meget tilfreds. Ja, nærmest jublende lykkelig. Men igen Det er jo svært, for til tider SKAL der også bare afsluttes - men jeg vil gerne ligge over 60, selv om det er meget svært for mit vedkommende.

- Så er 50 jo faktisk ikke godkendt - alligevel spiller du en flot kamp!

 - Ja, jeg er fuldstændig enig. Men nu fortæller jeg jo også mig selv - uden at det skal lyde som et forsvar - at jeg har tre skud, hvor armen er oppe. Så skal den jo bare kastes mod mål og så se at skrubbe hjem i forsvar. De skud kan se halvslappe ud, men dem skal man bare glemme.

Michael Damgaard mener bestemt ikke, at han 'får lov' til at score, fordi modstanderne ikke kender ham:

- Jeg følte, spanierne var godt forberedt på mig. Jeg havde også min bedste sæson i Tvis Holstebro efter fem sæsoner, hvor man må gå ud fra, at modstanderne kendte mig, siger han.

Se også: Ny øvelse: Hvad dælen foregår der i EM-lejren?

Håndbold fra vugge til grav
Farfaderen grundlagde Tirsted KFUM, der sammen med den anden klub i landsbyen begge lå i divisionerne for år tilbage. Storebror Allan og lillebror Morten spiller også i hhv. BSV og Team Sydhavsøerne.

- Mine brødre er jo som snydt ud af næsen på en spædekalv, ikke. De ligner hinanden som to dråber vand, siger folk, og det gør de - rigtigt meget. Jeg skiller mig lidt ud både i spillestil og udseende.

- Hører du noget fra dem?

 - Jamen, prøv lige at høre her. Jeg har virkelig været elendig til at svare på al den dejlige opbakning, jeg har fået, mens vi har været hernede. Jeg har slet ikke fået skrevet. Jeg læste om min brors skifte fra Hamburg til BSV på nettet, og jeg har ikke engang fået snakket med ham. Jeg må se at få ringet til ham i dag.

Til gengæld behøver han ikke ringe til Mikkel Hansen. Paris-spilleren ved om nogen, hvor han har sheriffen, der skyder på det meste.

- Hvad gør jer gode sammen?

 - Det er jo det, at Mikkel har været så helvedes god de sidste mange år, så han tager meget fokus. Når han så får sluppet de rigtige bolde, giver det medspillerne den fornødne plads, og det synes jeg jo, vi drog god fordel af. Han lægger jo nogle gange bolde, så jeg ikke rigtigt behøver bruge kræfter, og så kan jeg komme med ekstra procenter ved næste forsøg.

Se også: Hans Lindberg jubler - skifter til storklub

Var blevet god fodboldspiller
- Hvordan skal du have bolden?

 - Der er jo nok nogen, der vil sige, jeg skal have den i fart, lade være med at drible selv og blah-blah-blah. Men egentlig ved jeg det ikke selv.

- Jeg kan bare godt li' at have holden, haha. Jeg har egentlig ikke fundet mit element i forhold til, hvor jeg gerne vil have den - men jeg kan godt li' mand-mand situationerne. Det er nok der, jeg har min force.

- Hvis du spillede fodbold, var du så sådan en, der skød på mål hele tiden?

- Jeg var jo en farlig, farlig angriber i tidernes morgen i Rødby og Frem Sakskøbing og lidt i B1921 på udlån.

- Men hvis jeg var fodboldspiller, var jeg nok den mand, der ligger lige bagved som Christian Eriksen. Omvendt nu har jeg jo lige set John Faxe Jensen, som jo havde et allerhelvedes skud. Så jeg ville nok have sådan en rolle. Nok ikke lige så ærgerrig forsvarsmæssigt, men offensivt ville jeg nok tage et skud eller to, tænker jeg.

- Ville du være blevet en god fodboldspiller?

- Jamen, prøv lige at høre! Der er jo ikke noget, du kan spørge mig om, jeg ikke ville være god til i min verden. Så er der kun et klart svar, og det er et rungende JA! Men jeg havde nok ikke drevet det så vidt, som jeg har med håndbold.

Michael Damgaard spillede en pragtkamp mod Spanien. Men de var klar på ham, mener han selv. (Foto: Lars Poulsen) Michael Damgaard spillede en pragtkamp mod Spanien. Men de var klar på ham, mener han selv. (Foto: Lars Poulsen)

Se også: Sådan opfandt Gudmundur Danmarks dynamitduo

24.1.15. Wroclaw, Polen. EM håndbold. Spanien - Danmark. Håndbold EM 2016 - 25. jan. 2016 Eksperten hylder Mikkel: Han er en leder

Fakta: Sådan slår vi Sverige

For første gang ved dette EM kommer vi til at stå over for et fladt forsvar. Svenskerne satser meget på paradespil, og det bør give gode muligheder for Mikkel Hansen og Michael Damgaard.

Sverige har to habile målmænd i Mattias Andersson og Mikael Appelgren, men de er altså ikke i samme klasse som Arpad Sterbik i Spaniens mål.

Svenskernes kontraspil skal neutraliseres. Vi skal hurtigt hjem og etablere forsvaret.

Når det er på plads, skal der masser af aggressivitet til over for de svenske backer.

Højrebacken Johan Jakobsson (foto) fra Flensburg-Handewitt har spillet et stort EM med indtil videre 31 mål. Som målskytte følges han godt til dørs af de to venstrebacker Lukas Nilsson og Viktor Östlund.

Mikkel Hansen og Mads Christiansen skal frem og tackle på Sveriges backer.

Midterforsvaret med Henrik Mølgaard og Henrik Toft skal lave mange spilstop, som vi så det i anden halvleg mod Spanien.

Forhåbentligt viser Niklas Landin igen klassen. Mange redninger giver mange kontraløb, hvilket er et af vores allerbedste våben. Uanset hvem der begynder som playmaker i det etablerede angrebsspil, skal der sættes et højt tempo fra starten.

Kampene mod Ungarn og Spanien har vist, at hele angrebet bliver bedre, når bolden flyttes hurtigt rundt, og når spillerne modtager den i løb. Det så vi ikke mindst i anden halvleg mod Spanien, hvor Mikkel Hansen dirigerede løjerne.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen