Skotland 32 min. siden
Lange karantæner til Hibs-fans efter pokalskandale
Brøndby 54 min. siden
Frank åbner op for første gang: Ikke set en hel Brøndby-kamp
Intl. fodbold 56 min. siden
Fenerbahce-profil indrømmer: Er færdig hvis Agger kommer
Premier League 1 time siden
Mourinho klar til United-udrensning: Rekordindkøb på vej
Tennis 2 timer siden
Topseedede kvinder falder sammen i fransk regnmareridt
Superligaen 2 timer siden
Klasse-kasser: Scorede kasseret angriber sæsonens mål?
FC Nordsjælland 2 timer siden
Fellah skriver treårig kontrakt med FCN
EM 2016 2 timer siden
Tyrkiet jubler over Mor: Han er vores Messi
EM 2016 2 timer siden
Hareide: Ærgerligt at vi har mistet Emre Mor
Atletik 3 timer siden
Nyt afbud: Sæsonplanen røget for Super-Sara
EM 2016 4 timer siden
Manchester United-komet finder vej til Englands EM-trup
Intl. fodbold 4 timer siden
Fælles fremtid i Fenerbahce: Agger har spurgt Kjær til råds
Viborg 4 timer siden
Viborg-profil tæt på salg
EM 2016 4 timer siden
Officielt: Emre Mor med til EM
Engelsk fodbold 5 timer siden
Traditionsklub satser dansk for at nå Premier League
Formel 1 6 timer siden
Watt: Hamilton var heldig, men tre andre imponerede
EM 2016 6 timer siden
EM-dommedag for stjernerne: Teenage-sensationer på vej
EM 2016 6 timer siden
Uheldig tysk stjerne misser igen slutrunde
FC København 7 timer siden
Slap af: FCK tog beslutning over hovedet på EM-svensker
Superligaen 8 timer siden
De pinligste afbrændere: Brøndby-angriber med den værste?

EM-stjerner klemt af forsker-skat

Jesper Nøddesbo og Hans Lindberg kan vende hjem som ’forskere’ om halvandet år – men stregen spiller ikke, og fløjens klub er gået konkurs

  • Hans Lindberg kan ligesom Jesper Nøddesbo vende hjem til lukrative skatteforhold i Danmark - men først om halvandet år. (Foto: Lars Poulsen)
Hans Lindberg kan ligesom Jesper Nøddesbo vende hjem til lukrative skatteforhold i Danmark - men først om halvandet år. (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): Jesper Nøddesbo og Hans Lindberg har ud over landsholdet dét til fælles, at de begge rejste til udlandet i 2007. Det vil sige, at såvel Barcelona- som Hamburg-spilleren i sommeren 2017 kan vende hjem til Danmark igen – og komme under den lukrative forsker-ordning.

Jesper Nøddesbo har kontrakt til 2018 – Hans Lindbergs HSV-aftale ville udløbe i 2017, hvis det ikke lige var for det kedelige faktum, at klubben ved Elben nu synes at være gået endegyldigt til bunds i milliongæld efter et helt abnormt pengeforbrug.

Barca-stregen er p.t. i overskud i FC Barcelona, hvor franske Cédric Sorhaindo og den unge polske komet Kamil Syprzak i denne sæson har gaflet næsten al spilletid, men selv om THW Kiel har forespurgt om et lejemål, vil katalonierne ikke slippe den 35-årige dansker for det tilfældes skyld, at en af de to andre render ind i en skade.

- Jeg har været i dialog med Barcelona, men det ligger helt stille nu. Det handler om at holde fokus de rigtige steder, men selvfølgelig popper det da op engang imellem. Men så tager jeg fat i tanken og tvinger jeg den væk – det er ikke den, der er det vigtigste lige nu. Dette EM kræver så utroligt meget, det er ikke bare at gå ind og spille to gange 30, siger Jesper Nøddesbo.

Se også: Nøddesbo i ny rolle: Fra stregspiller til 'balletdanser'

- Jeg har godt hørt, at Barcelona ikke vil af med mig. Men de er i gang med en foryngelsesproces, og lad os bare sige: De forlænger nok ikke min kontrakt. De vil satse på yngre kræfter, erkender jyden.

- Vi har før snakket forsker-ordning – den indgår vel stadig i dine overvejelser?

- Jeg skal da være ærlig at sige, at, altså… Det ville da være dumt ikke at tage det med i betragtning, hvis man nu har mulighed for det. Men det skal ikke være det, der er alt afgørende.

- Kunne du forestille dig at komme hjem allerede nu?

- Min kone og jeg overvejer, om vi skal have et eventyr mere – eller om vi skal hjem og måske forberede os på, at jeg ikke kan spille håndbold for evigt, siger Jesper Nøddesbo.

- Hvor mange sæsoner har du tilbage, tror du?

- Det ved jeg ikke. Jeg har det fysisk godt og lyst – plus lysten til at vinde. Jeg er sulten og stiller mig ikke tilfreds. Det kan selvfølgelig også give anledning til bekymring. Hvornår bliver man mæt – og sker det overhovedet?

17.1.15. Gdansk, Polen. EM håndbold. Pressemøde. Håndbold EM 2016 - 17. jan. 2016 Klubben gik konkurs under EM: Jeg fortryder ikke

Hans Lindberg har naturligvis også studeret, at han om halvandet år har mulighed for at vende hjem til en fornuftig trækprocent:

- Den mulighed er der, men jeg kan ærligt sige, at sådan tænker jeg ikke. Det er ikke sikkert, jeg gør brug af den mulighed, og det skal i hvert fald ikke være hensynet til skatteregler, der afgør, hvor jeg spiller resten af denne sæson og den næste, siger højrefløjen.

Under EM ønsker han ikke at spekulere for meget over sin fremtid, men som klubløs efter HSV-konkursen skal der findes en løsning relativt hurtigt.

- Det er jo et åndssvagt tidspunkt midt i en sæson, hvor klubberne for længst har brugt deres budgetter. Der skal trylles lidt, siger Hans Lindberg.

EM håndbold. Herning. Danmark - Makedonien (29-21) Håndbold EM 2016 - 18. jan. 2016 To danskere i eksklusivt selskab: Her er mediernes håndbold-yndlinge

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen