Manchesteru 7 min. siden
Zlatan efter drømmemål: Noget stort på vej i United
Superligaen 45 min. siden
Vraget til truppen: Frisk Superliga-spiller 'føler sig ikke klar'
Cykling 1 time siden
Riis ville købe Tinkoff tilbage: Derfor lykkedes det ikke
Speedway 9 timer siden
Polen vinder hold-VM i speedway suverænt
Tennis 10 timer siden
Legendarisk duo bliver væk fra OL i Rio
FC København 11 timer siden
FCK-storspil ikke nok til at holde på Delaney
Håndbold 12 timer siden
Danske U18-kvinder spiller sig i VM-finale
Intl. fodbold 12 timer siden
Suveræn Zlatan-debut: Saksesparksmål efter fire minutter!
FC København 13 timer siden
Imponeret modstander efter FCK-øretæve: Hold da fast!
Formel 1 14 timer siden
Efter sin bedste Renault-kval: Jeg får meget mere ud af det
Premier League 15 timer siden
Mourinho overrasker: Zlatan er ikke, hvad I tror
FC København 15 timer siden
FCK tromler videre: Legestue i Parken
Cykling 15 timer siden
Dansk stortalent tempo-tæskede konkurrenterne
OL 2016 15 timer siden
Stopper det aldrig? Endnu en profil melder fra OL
Stig Tøfting 16 timer siden
Brøndbys unge styrer showet: Men her er problemet
Cykling 16 timer siden
OL-drama: Dopingdømt Tour-helt blev flået af flyet
FC Midtjylland 16 timer siden
Sisto langt fra Spanien
Brøndby 17 timer siden
Brøndby-profil var trist: Amager Strandpark-ture hjalp mig
FC Midtjylland 17 timer siden
Av, FCM! Anfører straffet hårdt i Europa League
FC København 17 timer siden
LIVE: Falk funkler i FCK-legestue

EM-stjerner klemt af forsker-skat

Jesper Nøddesbo og Hans Lindberg kan vende hjem som ’forskere’ om halvandet år – men stregen spiller ikke, og fløjens klub er gået konkurs

  • Hans Lindberg kan ligesom Jesper Nøddesbo vende hjem til lukrative skatteforhold i Danmark - men først om halvandet år. (Foto: Lars Poulsen)
Hans Lindberg kan ligesom Jesper Nøddesbo vende hjem til lukrative skatteforhold i Danmark - men først om halvandet år. (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): Jesper Nøddesbo og Hans Lindberg har ud over landsholdet dét til fælles, at de begge rejste til udlandet i 2007. Det vil sige, at såvel Barcelona- som Hamburg-spilleren i sommeren 2017 kan vende hjem til Danmark igen – og komme under den lukrative forsker-ordning.

Jesper Nøddesbo har kontrakt til 2018 – Hans Lindbergs HSV-aftale ville udløbe i 2017, hvis det ikke lige var for det kedelige faktum, at klubben ved Elben nu synes at være gået endegyldigt til bunds i milliongæld efter et helt abnormt pengeforbrug.

Barca-stregen er p.t. i overskud i FC Barcelona, hvor franske Cédric Sorhaindo og den unge polske komet Kamil Syprzak i denne sæson har gaflet næsten al spilletid, men selv om THW Kiel har forespurgt om et lejemål, vil katalonierne ikke slippe den 35-årige dansker for det tilfældes skyld, at en af de to andre render ind i en skade.

- Jeg har været i dialog med Barcelona, men det ligger helt stille nu. Det handler om at holde fokus de rigtige steder, men selvfølgelig popper det da op engang imellem. Men så tager jeg fat i tanken og tvinger jeg den væk – det er ikke den, der er det vigtigste lige nu. Dette EM kræver så utroligt meget, det er ikke bare at gå ind og spille to gange 30, siger Jesper Nøddesbo.

Se også: Nøddesbo i ny rolle: Fra stregspiller til 'balletdanser'

- Jeg har godt hørt, at Barcelona ikke vil af med mig. Men de er i gang med en foryngelsesproces, og lad os bare sige: De forlænger nok ikke min kontrakt. De vil satse på yngre kræfter, erkender jyden.

- Vi har før snakket forsker-ordning – den indgår vel stadig i dine overvejelser?

- Jeg skal da være ærlig at sige, at, altså… Det ville da være dumt ikke at tage det med i betragtning, hvis man nu har mulighed for det. Men det skal ikke være det, der er alt afgørende.

- Kunne du forestille dig at komme hjem allerede nu?

- Min kone og jeg overvejer, om vi skal have et eventyr mere – eller om vi skal hjem og måske forberede os på, at jeg ikke kan spille håndbold for evigt, siger Jesper Nøddesbo.

- Hvor mange sæsoner har du tilbage, tror du?

- Det ved jeg ikke. Jeg har det fysisk godt og lyst – plus lysten til at vinde. Jeg er sulten og stiller mig ikke tilfreds. Det kan selvfølgelig også give anledning til bekymring. Hvornår bliver man mæt – og sker det overhovedet?

17.1.15. Gdansk, Polen. EM håndbold. Pressemøde. Håndbold EM 2016 - 17. jan. 2016 Klubben gik konkurs under EM: Jeg fortryder ikke

Hans Lindberg har naturligvis også studeret, at han om halvandet år har mulighed for at vende hjem til en fornuftig trækprocent:

- Den mulighed er der, men jeg kan ærligt sige, at sådan tænker jeg ikke. Det er ikke sikkert, jeg gør brug af den mulighed, og det skal i hvert fald ikke være hensynet til skatteregler, der afgør, hvor jeg spiller resten af denne sæson og den næste, siger højrefløjen.

Under EM ønsker han ikke at spekulere for meget over sin fremtid, men som klubløs efter HSV-konkursen skal der findes en løsning relativt hurtigt.

- Det er jo et åndssvagt tidspunkt midt i en sæson, hvor klubberne for længst har brugt deres budgetter. Der skal trylles lidt, siger Hans Lindberg.

EM håndbold. Herning. Danmark - Makedonien (29-21) Håndbold EM 2016 - 18. jan. 2016 To danskere i eksklusivt selskab: Her er mediernes håndbold-yndlinge

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen