Formel 1 22 min. siden
Magnussen presser Renault: Jeg er ikke uden sæde i 2017
FC København 1 time siden
Massiv UEFA-hyldest til FCK: Dominerer rundens CL-hold
Intl. fodbold 1 time siden
Dansk landsholds-komet nomineret til kæmpe pris
Anden sport 1 time siden
LIVE: Voldsomme præmie-summer på spil i 'FIFA 17'
Champions League 2 timer siden
Udlandet efter opvisning: Her er FCKs CL-chancer
Champions League 2 timer siden
Danskere tæt på CL-sensationer: Sådan bliver de bedømt i udlandet
Superligaen 3 timer siden
Brøndby-træner kapitulerer: FCK er for stærke
Tennis 4 timer siden
Tennis-stjerne raser ud over politi-drab: Bliver min nevø den næste?!
Formel 1 4 timer siden
Palmer og Kevin lodret uenige i Renault-strategi
EKSTRA
Analyse: Her er 10 forklaringer på FCKs succes
Landsholdsfodbold 4 timer siden
Hareide udtager Bjelland til sin VM-trup
Dansk fodbold 5 timer siden
Det var jo en krigszone: Overvejer bortvisning efter voldsorgie
Superligaen 5 timer siden
Fodboldbølle undgår afsoning efter spyt og romerlys
Svømning 6 timer siden
Kærligheden blomstrer: Sådan bruger Guld-Blume OL-bonus
Intl. fodbold 6 timer siden
Laudrup tager til Qatar: Landstræneren hilser ham velkommen
Badminton 7 timer siden
Jan Ø. taber overraskende til sydkoreansk veteran
Intl. fodbold 7 timer siden
Wenger er smigret over landstrænerrygterne
Champions League 7 timer siden
'Det er helt uhørt et dansk hold vinder 4-0 i Champions League'
Premier League 8 timer siden
PL-stjerne afslører: Vodka med sliksmag ødelagde min genoptræning
Championship 8 timer siden
'En af de store': Bendtner drukner i sarkasme efter scoring

EM-stjerner klemt af forsker-skat

Jesper Nøddesbo og Hans Lindberg kan vende hjem som ’forskere’ om halvandet år – men stregen spiller ikke, og fløjens klub er gået konkurs

  • Hans Lindberg kan ligesom Jesper Nøddesbo vende hjem til lukrative skatteforhold i Danmark - men først om halvandet år. (Foto: Lars Poulsen)
Hans Lindberg kan ligesom Jesper Nøddesbo vende hjem til lukrative skatteforhold i Danmark - men først om halvandet år. (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): Jesper Nøddesbo og Hans Lindberg har ud over landsholdet dét til fælles, at de begge rejste til udlandet i 2007. Det vil sige, at såvel Barcelona- som Hamburg-spilleren i sommeren 2017 kan vende hjem til Danmark igen – og komme under den lukrative forsker-ordning.

Jesper Nøddesbo har kontrakt til 2018 – Hans Lindbergs HSV-aftale ville udløbe i 2017, hvis det ikke lige var for det kedelige faktum, at klubben ved Elben nu synes at være gået endegyldigt til bunds i milliongæld efter et helt abnormt pengeforbrug.

Barca-stregen er p.t. i overskud i FC Barcelona, hvor franske Cédric Sorhaindo og den unge polske komet Kamil Syprzak i denne sæson har gaflet næsten al spilletid, men selv om THW Kiel har forespurgt om et lejemål, vil katalonierne ikke slippe den 35-årige dansker for det tilfældes skyld, at en af de to andre render ind i en skade.

- Jeg har været i dialog med Barcelona, men det ligger helt stille nu. Det handler om at holde fokus de rigtige steder, men selvfølgelig popper det da op engang imellem. Men så tager jeg fat i tanken og tvinger jeg den væk – det er ikke den, der er det vigtigste lige nu. Dette EM kræver så utroligt meget, det er ikke bare at gå ind og spille to gange 30, siger Jesper Nøddesbo.

Se også: Nøddesbo i ny rolle: Fra stregspiller til 'balletdanser'

- Jeg har godt hørt, at Barcelona ikke vil af med mig. Men de er i gang med en foryngelsesproces, og lad os bare sige: De forlænger nok ikke min kontrakt. De vil satse på yngre kræfter, erkender jyden.

- Vi har før snakket forsker-ordning – den indgår vel stadig i dine overvejelser?

- Jeg skal da være ærlig at sige, at, altså… Det ville da være dumt ikke at tage det med i betragtning, hvis man nu har mulighed for det. Men det skal ikke være det, der er alt afgørende.

- Kunne du forestille dig at komme hjem allerede nu?

- Min kone og jeg overvejer, om vi skal have et eventyr mere – eller om vi skal hjem og måske forberede os på, at jeg ikke kan spille håndbold for evigt, siger Jesper Nøddesbo.

- Hvor mange sæsoner har du tilbage, tror du?

- Det ved jeg ikke. Jeg har det fysisk godt og lyst – plus lysten til at vinde. Jeg er sulten og stiller mig ikke tilfreds. Det kan selvfølgelig også give anledning til bekymring. Hvornår bliver man mæt – og sker det overhovedet?

17.1.15. Gdansk, Polen. EM håndbold. Pressemøde. Håndbold EM 2016 - 17. jan. 2016 Klubben gik konkurs under EM: Jeg fortryder ikke

Hans Lindberg har naturligvis også studeret, at han om halvandet år har mulighed for at vende hjem til en fornuftig trækprocent:

- Den mulighed er der, men jeg kan ærligt sige, at sådan tænker jeg ikke. Det er ikke sikkert, jeg gør brug af den mulighed, og det skal i hvert fald ikke være hensynet til skatteregler, der afgør, hvor jeg spiller resten af denne sæson og den næste, siger højrefløjen.

Under EM ønsker han ikke at spekulere for meget over sin fremtid, men som klubløs efter HSV-konkursen skal der findes en løsning relativt hurtigt.

- Det er jo et åndssvagt tidspunkt midt i en sæson, hvor klubberne for længst har brugt deres budgetter. Der skal trylles lidt, siger Hans Lindberg.

EM håndbold. Herning. Danmark - Makedonien (29-21) Håndbold EM 2016 - 18. jan. 2016 To danskere i eksklusivt selskab: Her er mediernes håndbold-yndlinge

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen