Før danskerbrag: Tyskland må undvære deres Mikkel

- Tyskland er meget hårdt ramt, vurderer Lars Krogh Jeppesen, der krydser fingre for, at Danmark undgår Frankrig i en eventuel semifinale

  • Weinhold er Tysklands ubestridte stjerne. Deres Mikkel, som Lars Krogh Jeppesen beskriver det. Nu er Kiel-bomberen ude, og det svækker tyskerne hårdt inden onsdagens skæbnesmøde. (Foto: Lars Poulsen)
Weinhold er Tysklands ubestridte stjerne. Deres Mikkel, som Lars Krogh Jeppesen beskriver det. Nu er Kiel-bomberen ude, og det svækker tyskerne hårdt inden onsdagens skæbnesmøde. (Foto: Lars Poulsen)

WROCLAW (Ekstra Bladet): Tyskland er hårdt ramt! De langvarige skader til kaptajn Steffen Weinhold og fyrtårnet i den anden side, Christian Dissinger, kommer som en gevaldig lammer til et ungt hold midt i en sjælden optur.

Det vurderer Lars Krogh Jeppesen, der tirsdag ankom til Wroclaw som håndboldekspert for Danmarks Radio.

Han har bl.a. bidt mærke i Niklas Landins kommende målmandskollega Andreas Wolff.

- Andreas Wolff har gjort det fint. Han har stået på 36 procent, og det er ret imponerende.

- Men det er klart, at når et tysk hold mister Weinhold og Dissinger, jamen, så svarer det til, at vi mister Mikkel Hansen og Mensah, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Oven i det er Steffen Weinhold jo også en spiller, der dækker op på fuld tid, tager et tungt slæb og et enormt ansvar. Deres hjørnesten. Han har leveret 28 assists, og det er jo suverænt, siger den tidligere landsholdsspiller.

Se også: Nyt skadeshelvede: Landin fatter det ikke

Kæmpe problemer
- Det er deres Mikkel Hansen, der er ude. Det er klart, de bliver ramt offensivt, men defensivt skal de jo også finde nogle folk - og det er altså bare altid noget af en udfordring at dække med to helt nye. Det vil give dem kæmpe problemer, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Tyskerne vil være toptunede og vilde, og Danmark kommer 20 timer efter at have spillet en kamp. Det skal vi jo kunne matche, og det tror jeg heller ikke bliver et problem, siger Lars Krogh Jeppesen.

Han er ikke et sekund i tvivl om, at det hårde program i Bundesligaen nu sætter sine spor.

- Der er ingen tvivl om, at det her gør ekstra ondt, og når det er en magtfaktor som THW Kiel, der oven i alle de andre skader mister yderligere to profiler, så rammer det noget hårdere, end hvis det var et eller andet midterhold.

- Så går Kiels læge ud og siger, at belastningen er for stor, og manden har jo ret. Men den belastning har jo været der, siden jeg spillede dernede, og dengang prøvede vi også at gøre modstand, siger danskeren, der både spillede for Flensburg og Kiel på hver side af et ophold i FC Barcelona.

24.1.15. Wroclaw, Polen. EM håndbold. Spanien - Danmark. Håndbold EM 2016 - 25. jan. 2016 Eksperten hylder Mikkel: Han er en leder

- Danske spillere skal bare videre, at hvis man tager derned, så er kampprogrammet voldsomt. Hvis man har en bred trup - og det har Kiel jo ikke engang i år - så er man under maks. pres hver eneste gang. Der er ikke noget med at nøjes med 10-20 minutter pr. kamp.

- Hvad skal man gøre?

- Jeg synes, man skulle snitte et par hold ud af Bundesligaen, selv om det jo egentlig ikke rykker det vilde at fjerne fire kampe.

- Vi er jo nogle stoddere - nogle sjove væsener - vi håndboldspillere, for når først kampene går i gang, gider vi sgu ikke sidde på bænken, vel. Jeg gad heller ikke sidde på bænken i Flensburg, selv om det ikke var en vigtig kamp - jeg ville også ind og lave nogle mål og være en del af holdet. Sådan er det.

- Rovdriften på spillerne i klubberne kan vel ikke undgå at gå ud over landsholdene?

- Når man er ung, så kører det jo bare, men når folk får familie og sådan noget, så kan en spiller som Thomas Mogensen jo spotte noget tid, hvor han dels kan komme til hægterne og dels være sammen med sin familie. Det er jo lidt synd, for Thomas Mogensen ville da oplagt være i betragtning til det danske landshold.

- Hvor står Danmark i dette EM set med dine øjne?

- Rigtigt godt! Nu skal spillerne selvfølgelig holde fokus og komme i den semifinale - og i den skal vi for alt i verden undgå at rende ind i Frankrig! Møder vi et hold som Polen, hvor vi dækker vores forsvar og gør det svært for deres spillere at komme i fart, vil det passe os rigtigt fint!

Se også: Tysk chok: Stjernens EM er slut - godt for Danmark!

Se også: Landins kammerater på sygehuset

Fakta: Sådan slår vi Tyskland

Næppe mange havde forestillet sig, at Tyskland skulle spille med om en plads i semifinalerne.

Tyskerne kom til EM uden en række af holdets største stjerner og lignede på forhånd den bløde mellemvare. Men vores sydlige naboer har spillet med stor entusiasme og skabt overraskende gode resultater.

Men det kan ikke blive ved med at gå. I Tysklands seneste sejr over Rusland mistede holdet to helt store profiler.

Holdets strateg, den venstrehåndede Steffen Weinhold, og den store skytte, Christian Dissinger, begge fra Kiel, er færdige med langvarige skader.

Vi skal sætte os på tyskerne fra start. De må ikke få fornemmelsen af, at de kan følge trop med den danske håndboldmaskine.

Tyskland er i flere kampe blevet reddet af målmanden Carsten Lichtlein (billedet).

Han skal skydes med omtanke.

Selv om Danmark kommer til opgøret stadig med kampen mod Sverige i benene, skal der løbes mange kontraer.

Det kræver et hårdt arbejde af forsvaret, og at Niklas Landin tager godt fra i målet.

Og tyskerne kan næppe overraske ham. Fra dagligdagen i Bundesligaen kender Landin alt til de tyske spillere.

På grund af de seneste skader bliver Tyskland også tvunget til at ændre markant i forsvaret. Det skal vi udnytte ved at holde et konstant hårdt pres. Der vil være en række svage punkter, som Mikkel Hansenog kompagni kan udnytte.

Håndbold
Hent flere
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil