Engelsk fodbold 16 min. siden
Iskold Allardyce tog også fusen på dansker
Stærkt: Se den flotte Atlético-tifo
Champions League 19 min. siden
Her 'vinder' spanske giganter: Se den uimodståelige tifo
Jimmy Floyd Hasselbaink
Championship 27 min. siden
Først røg den engelske landstræner: Nu er næste mand fanget
Champions League 1 time siden
Her scorer dansker-kollega akrobatisk mål
Champions League 1 time siden
Sviatchenko snupper point fra City i målfest
Champions League 1 time siden
Atlético baskede Bayern igen
Champions League 1 time siden
Rystede Barcelona overvandt danskerholds chokføring
Brøndby 2 timer siden
Vildskud afslørede tumor: Nu møder Brøndby-fan sin redningsmand
Champions League 3 timer siden
SLUT: Spanske giganter sejrede i Champions League
Håndbold 3 timer siden
Danske håndboldmestre fortsætter sejrsstimen
Håndbold 3 timer siden
Solid slutspurt sikrer Esbjergs mestre tiltrængt sejr
Premier League 4 timer siden
PL-stjerne drikker en halv flaske portvin før hver kamp
FC København 4 timer siden
Fan-formand i FCK: Billetpriserne er for høje
Intl. fodbold 4 timer siden
Kryptisk Laudrup: Ingen ved hvad fremtiden bringer
Champions League 5 timer siden
FCK-bomber gennemførte kampen med brækket kindben
OL 2016 5 timer siden
OL-medaljevindere forgyldes med rekordbonus
Tennis 5 timer siden
Så gik den ikke længere for flad Caroline
Champions League 6 timer siden
TV: Kan Delaneys drømme-mål trumfe Allan Ravns?
Anden sport 6 timer siden
Rusland udelukker atleter for brud på dopingregler
Anden sport 6 timer siden
Dansk 'FIFA'-stjerne jubler: Derfor bliver 'FIFA 17' en kæmpesucces
Håndbold EM 2016

Landin i storform: Danmark ordnede Rusland

Russerne fulgte imponerende godt med i 50 minutter af en kamp, hvor Niklas Landin strålede, Mikkel Hansen blev bænket - og Henrik Møllgaard skadet

  • Nicklas Landin spillede en pragtkamp mod Rusland (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Landin spillede en pragtkamp mod Rusland (Foto: Lars Poulsen)

Danmark-Rusland 31-25 (13-13)

GDANSK (Ekstra Bladet): Danskerne invaderede Gdansk i enorme flokke af rødblusede fans med voldsom appetit på frokost, fadbamser - og forventninger om en bombe af en håndboldens islagkage sidst på aftenen.

Men… Gudmundur Gudmundssons tropper indtog ikke i dén forstand halgulvet i EM-åbningen. Hvor fa’en var det lynhurtige angrebsspil fra optakten, Golden League i Frankrig og de mange træningstimer i Brøndby blevet af?

Se også: Spanske stjerner holder Tyskland på afstand i EM-åbning

Sløvt og hakkende som en gammel dieselmotor på tre cylindre hostede Danmark sig ind i slutrunden i en første halvleg, hvor stillingen godt nok var 13-13 ved pausen - men den russiske keeper Vadim Bogdanov var blot noteret for sølle tre parader! Og en redningsprocent på 19…

En del af forklaringen: Skud forbi eller over mål! Mikkel Hansen kan formentlig stadig huske, da han i Horsens i 2011 var ved at smadre Nikolaj Jacobsens scoringsrekord - i en EM-kvalkamp mod netop russerne. TV2-eksperten blev vist kun reddet af, at Ulrik Wilbek sendte skarpskytten på pause før tid - så Missil-Mikkel blev holdt nede (!) på 14 kasser af sin egen træner!

Mod Rusland anno 2016 var skytten mere end menneskelig. Han plaffede ganske vist fire bolde i boksen inden pausen – men missede lige så mange forsøg og skød helt forbi buret.

De 3-4000 danske tilskuere i hallen - ca. halvdelen af de små 8000 på lægterne - brølede allerede inden pausen L-A-N-D-I-N. Det blev ikke mindre i anden halvleg…

NORGE: HÅNDBOLD Herrer Golden League Håndbold EM 2016 - 16. jan. 2016 Danske EM-profiler i chok inden åbningsbrag: En stor løgn!

Tak for en keeper-præstation på en aften, da der virkelig var brug for de helt store mirakel-tricks og paradenumre bag et dansk forsvar, der egentlig havde fornuftigt fat i aksen omkring Henrik Møllgaard og Henrik Toft Hansen - men når målmanden har ni redninger alene på én halvleg og dermed en parade-procent på 41, kunne man vel godt forvente en enkelt kontra eller tre?

De kom så på sin vis lige efter pausen. Niklas Landin ikke bare fortsatte storspillet - københavneren lagde simpelt hen lige et ekstra lag på.

Dét, kombineret med Michael Damgaard entré - man sad jo og bævede lidt for, om den ankel virkelig kunne holde til et opgør med Den røde Hær – gjorde indledningsvis en pæn forskel.

Roekule-klapperen fra Lolland indtog scenen i stedet for en bænket Mikkel Hansen, hamrede så selvfølgeligt som overhovedet muligt to scoringer ind, og Danmark gik i front med tre. Hurtige opgiverkast, mere speed i offensiven - og en ordentlig sjat Landin-redninger tilsat Kevin Møllers ene straffe-redning - gjorde en vis forskel.

Men russerne halede alligevel ind ved 20-20. Så sad vi der igen… Det er jo altid et godt gæt, at et russisk hold, der starter med turboladeren banket i bund, går koldt og tør for krudt og kræfter på et tidspunkt.

Den aftale glemte den gamle værkbrudne stregkæmpe Dimitri Torgovanovs tropper fuldstændig…

Men gudskelov for Michael Damgaard, lollikkens lynhurtige antrit, den atombestykkede missilarm - og DHF’s fysioterapeuter… Sydhavsøernes farligste mand er også Danmarks hotteste skytte lige nu, og dén ros skal han i hvert fald have: En enkelt afbrænder eller en skæv aflevering ud over sidelinjen er i hvert fald ikke nok til at kue ham.

Se også: Montenegros talenter løb tør for kræfter

Holdet  bevarede også både ro og tålmodighed, og da Rasmus Lauge tilbage på banen igen kunne udnytte to russiske fejl til to rappe scoringer i kontra og dansk føring 28-23, var der ingen ende på begejstringen, og bølgen kørte hid og did og rullede fra hallen i Gdansk retur til Østersøen.

Henrik Møllgaard slog sig alvorligt, haltede ud til bænken, hvor Mikkel Hansen blev siddende hele anden halvleg! Senere gik Henrik Møllgaard til behandling ude i beton-katakomberne, og det kan blive en ond udgang på kampen, hvis den store vestjyde er ukampdygtig i kortere eller længere tid.

Men Danmark vandt trods alt ciffermæssigt komfortabelt med 31-25 - og Montenegro, som venter i næste opgør, bliver under alle omstændigheder en helt anden kaliber modstander, end russerne var - i 50 minutter.

Vi er i gang - trods alt. Niklas Landin er i dén grad!

Til sidst lignede det trods alt Gammel Dansk. Sådan en er der sgu nok også en del af de mange danske fans, der kan få uden recept søndag morgen…

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen