Håndbold EM 2016

Landsholdet klarede frisag: TV2-stjerner endte i rejsekaos

Der var godt nyt på skadesfronten, da landsholdet langt om længe nåede frem til Polen

  •  Michael Damgaard ankommer til spillernes hotel udenfor Gdansk (Foto: Lars Poulsen)
Michael Damgaard ankommer til spillernes hotel udenfor Gdansk (Foto: Lars Poulsen)

GDANSK (Ekstra Bladet): Der var dømt sneforsinkelser i den ene ende og kuffertkaos i den anden. Det var dog kun førstnævnte, der påvirkede EM-holdet, der torsdag eftermiddag lettere forsinket ankom til Gdansk.

Haltende var Michael Damgaard, der er yderst tvivlsom til første kamp, mens der omvendt positivt var klarmeldinger fra både Klaus Thomsen og Mads Christiansen til kampen mod Rusland.

Sne havde hele dagen skabt store forsinkelser i Kastrup, og efter at have vinket farvel til de fremmødte fans, ventet i afgangsterminalen og siddet i kø til afisning i en times tid, lykkedes det landsholdet at komme af sted med nogle timers forsinkelse.

Med ombord var - ud over en række af de journalister, eksperter og kommentatorer, der skal dække slutrunden - også gruppe-modstanderne fra Montenegro.

Ved ankomst til Polen opstod et større bagage-ståhej, da SAS ikke havde fået alt med. Lykkeligvis viste det sig, at flyselskabet havde fået pakket alt landsholdsgrejet. Derimod måtte TV-personager som kommentator-makkerparret Thomas Kristensen og Bent Nyegaard stille sig i køen og sætte sin lid til, at alt TV2-grejet ikke var sendt for langt rundt på jordkloden.

Se også: Endelig: Her er EM-truppen

Se også: Landstræner om presset: Man sover ikke så meget under en slutrunde

Gode nyheder med i bagagen
Der var også gode nyheder med til Polen. Både Klaus Thomsen og Mads Christiansen har meldt sig helt klar, mens Michael Damgaard, der så sent som søndag vrikkede kraftigt om på sin fod mod Frankrig, bevarer optimismen.

- Det går fremad, men nu må vi se, hvor langt jeg er. Jeg kan have en sko på og gå nogenlunde normalt, men det er ikke sikkert, jeg kan træne med fredag. Det bliver en vurdering, vi tager i løbet af formiddagen. Det ville være dumt at risikere en forværring af min forstuvede ankel, sagde Michael Damgaard da han som en af de sidste kom semi-haltende gennem den saligt dalende polske sne.

Michael Damgaard frygtede det værste, da han blev skadet mod Frankrig (Foto: Lars Poulsen) Michael Damgaard frygtede det værste, da han blev skadet mod Frankrig (Foto: Lars Poulsen)
- Jeg mærker intet til det overhovedet og er helt klar til at træne, lød det anderledes opstemmende fra Klaus Thomsen, der har døjet med en 'trælæg'.

- Jeg er frisk igen og har også trænet med i fuldt omfang i Brøndby op til afrejsen, sagde højreback Mads Christiansen, inden han sammen med resten af holdet tjekkede ind på det hotel, som de skal dele med Rusland, Montenegro og Ungarn og i øvrigt række af verdens bedste fægtere, der er i byen til World cup denne weekend.

Grundet tvivlen omkring Damgaard har Gudmundson udtaget 17 spillere. Han kan indskrive 16 til kamp, men overvejer at begynde med 15 og dermed holde en plads åben.

Danmark indleder jagten på metal i Ergo Arena lidt uden for feriebyen Gdansk lørdag kl. 20.15.

Indtil kan du læse den vilde historie om landsholdsfjøjen Hans Lindberg, som blev syet i nyren. Mens han var indlagt døde folk omkring ham. Læs hans egen historie i linket herunder.
51988254.jpg EKSTRA Sport og Spil Lindbergs groteske skade: Karrieren var i fare

Hvordan fungerer et klassisk håndbold-opspil? Bliv klogere på taktikken i grafik-videoen herunder

Så du bolden? Se hvor hurtigt en målmand skal reagere i videoen herunder.

Prøv Ekstra Bladets straffekast-konkurrence. Kan du slå dine venner?

Fakta: Sådan spiller Danmark

Lørdag den 16.1 kl. 20.15 mod Rusland

Mandag den 18.1 kl. 20.00 mod Montenegro

Onsdag den 20.1 kl. 20.15 mod Ungarn

Ekstra Bladet livedækker alle kampe med seneste nyt, brugerspørgsmål og kommentarer

TV2 har rettighederne til slutrunden i Danmark og sender alle Danmarks kampe på hovedkanalen, mens alle EM-kampe bliver vist enten på TV2 eller TV2 Sport

Læs også

Håndbold
Hent flere
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil