Wilbek klar i mælet: Vi kan vinde guld

- Vi kan slå alle hold på en god dag – men vi kan ikke tabe til alle på en dårlig, siger sportschefen

  • Sportschef Ulrik Wilbek er ikke i tvivl om, at der er medaljer til Danmark - måske endda af fornemmeste karat. (Foto: Lars Poulsen)
Sportschef Ulrik Wilbek er ikke i tvivl om, at der er medaljer til Danmark - måske endda af fornemmeste karat. (Foto: Lars Poulsen)

WROCLAW (Ekstra Bladet): Hvis du står med et par tusinde for meget på lommen – eller i hvert fald kan pine kassekreditten en omgang til – og lige nu overvejer, om det er risikoen værd at booke fly og hotel til og i Krakow den sidste weekend i måneden, skal du ikke overveje det for længe.

Køb!

Ulrik Wilbek er i hvert fald ikke i tvivl: Danmark skal nok være med, når der spilles semifinaler!

- Vil du være nervøs for at anbefale folk en tur til Sydpolen – med risiko for at Danmark IKKE er med?

- Nej, siger Ulrik Wilbek.

- Det vil jeg slet ikke være nervøs for. Jeg er optimist, og jeg har helt tiden sagt og gentaget mig selv i én uendelighed: Jeg tror, vi når rigtigt langt ved dette EM.

- Helt op og øverst på podiet?

- Vi KAN gøre det. Men ingen ved jo, om det kommer til at ske, skynder DHF’s sportschef sig dog at føje til sin sportslige ti-døgns udsigt.

Skærmbillede 2016-01-21 kl. 11.05.09.png Håndbold EM 2016 - 21. jan. 2016 Joachim Boldsen: De gjorde det let for os

Landsholdet blev torsdag fløjet fra Gdansk til Wroclaw uden medfølgende håndbagage som store skader eller begyndende sygdom i en trup, der kun døjer med små-skavanker som blå mærker og lignende, der kan pustes væk.

Sportschefen er tilfreds – meget endda – med indtrykket efter tre kampe:

- Det ligner meget en turnering, som det plejer at være for landsholdet. Man skal lige i gang, lige have fjernet nervøsiteten og tunet sammenspillet, og når det sker, begynder alle faser i spillet at fungere. Søndag kommer så den helt store styrkeprøve, når vi møder et spansk mandskab, der nok er det bedste forsvarshold i verden – men bestemt ikke det bedste offensivt, siger Ulrik Wilbek.

- De har ikke så mange super bagspillere, der kan score langt udefra, og deres spil består meget af fysisk busen på, lyder Ulrik Wilbeks hurtige analyse.

Se også: Suveræne Frankrig gennembanker Hviderusland

Frankrig vil som mulig modstander den sidste weekend normalt være en anden grum modstander, men dels er franskmændene som verdensmestre kvalificerede til OL i sommer, dels vil fraværet af syv skadede bagspillere rimeligvis dræne holdets overarbejdende stjerner for energi kamp for kamp.

- Vi får se, hvad de rummer efter seks-syv kampe. De har jo nærmest måttet helt ud i sjette geled for at hente erstatninger, og spørgsmålet er, om spillere som Karabatic og Narcisse slider sig selv op, siger Ulrik Wilbek om et hold, der i Golden League – toptændt og med ild i øjnene – smaskede Danmark med otte.

- Begynder du ikke at få færten af en finale?

- Jeg har hele tiden sagt, at vi når rigtigt langt i EM – og at det kan ende med en finale. Vi kan slå alle hold på en god dag, men vi kan ikke tabe til alle på en dårlig!

Håndbold
Hent flere
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil