Jan Pytlick vender hjem: Her er hans nye klub

Den tidligere landstræner Jan Pytlick bliver fra næste sæson cheftræner for håndboldholdet HC Odense

  • Jan Pytlick vender hjem til Fyn for at lede HC Odense. (Foto: Lars Poulsen)
Jan Pytlick vender hjem til Fyn for at lede HC Odense. (Foto: Lars Poulsen)

Det bliver den tidligere landstræner for Danmarks håndboldkvinder Jan Pytlick, der bliver cheftræner for kvindeholdet i HC Odense.

Det offentliggjorde den fynske klub på et pressemøde tirsdag.

Jan Pytlick er blevet udstyret med en treårig kontrakt gældende fra 1. juli 2016, og i ambitiøse HC Odense kalder man ansættelsen "et scoop".

- Med ansættelsen af Jan Pytlick får vi i HC Odense en træner fra allerøverste hylde med stor erfaring og kompetence.

- Vi har gjort et scoop med ansættelsen af Jan Pytlick, der om nogen er manden for at føre holdet til en position i toppen af ligaen, siger klubbens administrerende direktør, Arne Buch i en pressemeddelelse.

Det er ikke altid, Jan Pytlick bevarer besindigheden. Men engagementet har også skabt en toptræner, og HC Odense glæder sig derfor forståeligt over den prominente signing. (Foto: Lars Poulsen) Det er ikke altid, Jan Pytlick bevarer besindigheden. Men engagementet har også skabt en toptræner, og HC Odense glæder sig derfor forståeligt over den prominente signing. (Foto: Lars Poulsen)  

Om valget af HC Odense som kommende arbejdsgiver siger den tidligere landstræner:

- HC Odense er en utrolig spændende klub med interessante visioner. HCO har en kompetent og engageret bestyrelse og ledelse, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med i realiseringen af de skitserede planer og visioner.

- Derudover ser jeg et stort potentiale i udviklingen af håndbolden på Fyn, ikke mindst i samarbejde med HCO's stadigt stigende sponsorkreds, lyder det fra Pytlick i pressemeddelelsen.

Han har senest været konsulent for det makedonske storhold HC Vardar, som han har været ansat hos i et års tid efter fyringen fra det danske landstrænerjob.

Pytlick var landstræner for Danmark fra 1998 til 2005 og igen fra 2007 til 2014. Han drev holdet frem til OL-guld i både 2000 og 2004, ligesom det blev til EM-guld i 2002.

HC Odense indtager øjeblikkeligt næstsidstepladsen i landets bedste håndboldrække for kvinder, hvor holdet har hentet 8 point i 13 kampe indtil videre.

Se også: Landsholdet klarede frisag: TV2-stjerner endte i rejsekaos

Se også: Trist Pytlick vælger familien

Se også: Pytlick hjem til familien - og de fynske kvinder

Læs også

Håndbold
Hent flere
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil