Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Europa League 23 min. siden
Simon Kjær vinder danske profilers Europa League-duel
Europa League 1 time siden
Zlatans sejrsmål sender United tilbage på Europa-sporet
Travklub 2 timer siden
Fremtiden tegner lys for Tonicetobetrue
Storkøbenhavn 2 timer siden
TV: Luftrummets hersker
Europa League 2 timer siden
Daniel Wass brillerer med mål og oplæg i Celta-sejr
Formel 1 2 timer siden
Få overblikket: Kritisk uge venter for Formel 1's kørermarked
Europa League 2 timer siden
Dansk kæmpetalent bomber IGEN for Ajax
Europa League 3 timer siden
Jonas Lössl begik straffe i Europa League-opgør
Fodbold 3 timer siden
Udenlandske eksperter: Derfor får Laudrup aldrig topjobbet
Svømning 5 timer siden
Rift om guldfisken: Svømmer i tilbud
Sport 5 timer siden
Konservativ profil går efter international toppost
FC København 6 timer siden
Ståle nyder FCK-livet, men har et stort problem
Cykling 7 timer siden
Kyllingen om hykleriske Sky: Det er yderst betænkeligt
Anden sport 8 timer siden
Kæmpe overraskelse: Her er det hurtigste hold i 'FIFA 17'
Formel 1 9 timer siden
Magnussen presser Renault: Jeg er ikke uden sæde i 2017
FC København 10 timer siden
Massiv UEFA-hyldest til FCK: Dominerer rundens CL-hold
Intl. fodbold 10 timer siden
Dansk landsholds-komet nomineret til kæmpe pris
Champions League 10 timer siden
Udlandet efter opvisning: Her er FCKs CL-chancer
Champions League 11 timer siden
Danskere tæt på CL-sensationer: Sådan bliver de bedømt i udlandet
Superligaen 12 timer siden
Brøndby-træner kapitulerer: FCK er for stærke

Undgik to nedrykninger på fem dage: Kunne være helt slut

I lørdags reddede ligaens yngste trup livet i ligaen – så kom Kolding-dommen… Men så tog drengene da bare til Skjern og reddede sig én gang til

TV: Lars Rasmussen kalder skandaleaftenen for pinlig
1/2
Næste »

I lørdags festede de som rasende. Ian Marko Fogs knægte fra Nordsjælland Håndbold smaskede GOG og sikrede sig mod direkte nedrykning – troede de.

Klokken 16 onsdag eftermiddag fik Jørgen Simonsen et chok af en styrke, han sjældent har modtaget tidligere i sit 66-årige håndbold-liv.

Direktøren for Nordtag A/S ved alt om, at der kan være højt til loftet – men at bunden altid er nær, og da KIF Kolding København i DHF’s appelinstans fik forvandlet en bøde på 100.000 kroner for ulovlig brug af træner Carlos Ortega til fratrækning af fem point, troede formanden for Nordsjælland, at håndboldhjertet skulle holde op med at slå. Især fordi bundrivalerne Skive i 11. time blev foræret to point og dermed kunne overhale bund-duelleanterne.

- Jeg er tosset, for helvede! Jeg har fand’me aldrig oplevet noget lignende. I lørdags var taget på Frederiksborghallen ved at lette, og nu er vi lige pludselig truet af direkte nedrykning, fordi Skive får tildelt to point… Vi er jo slet ikke part i sagen, det er det mest frustrerende, siger Jørgen Simonsen.

- Det er vanvittigt. Jeg troede det slet ikke muligt. Kolding har opført sig forkert – og nu er det os, der hænger på den. Det er sgu ikke rimeligt, siger formanden for Nordsjælland Håndbold.

Herrehåndbold KIF Kolding København Aalborg Håndbold Håndbold - 23. mar. 2016 Håndboldens skandaleaften: Her er overblikket

Nordsjælland Håndbold undgik to direkte nedrykninger i samme sæson, og det kunne have været helt slut ellers (Foto: Rasmus Terkelsen) Nordsjælland Håndbold undgik to direkte nedrykninger i samme sæson, og det kunne have været helt slut ellers (Foto: Rasmus Terkelsen)

Herrehåndbold KIF Kolding København Aalborg Håndbold Håndbold - 23. mar. 2016 Håndbold-skandalen: Hele Danmark er enige med os

Det hører med til historien, at Nordsjælland Håndbold er det eneste rent sjællandske hold tilbage i ligaen. Og klubben har den suverænt yngste trup.

- Vi er med garanti en af de klubber, der har det laveste budget og overhovedet – hvis ikke det ringeste. Vi har det her på Sjælland utroligt svært i forhold til at skaffe sponsorer i forhold til, hvad jyderne kan præstere, og rykker vi ned, er det formentlig helt slut. Vi kommer aldrig op igen. Se bare, hvad der skete med Ringsted… Adskillige af vore spillere har klausuler, der frigør dem, hvis vi ikke er i ligaen, siger Jørgen Simonsen.

Tre en halv time efter dommen skulle Ian Marko Fogs drenge på en næsten umulig opgave på en svær udebane i Skjern. Rivalerne Skive havde hjemmebane mod HC Midtjylland… Det lignede en bund-sur aften for Nordsjælland Håndbold, men hør så her:

Skive-bremserne klodsede, og skibonitterne fik bunkeprygl af HC Midtjylland. Men det virkeligt imponerende denne onsdag før påske: Tagdækkerens lærlinge tog sgu til Skjern og dækkede… Og dækkede offensivt til den store svendeprøve. 12 med sølv!

Jørgen Simonsen sad hjemme i Græsted og sms’ede stillinger fra den anden kamp til folkene i Skjern og kunne efterhånden ånde friere og friere.

Det er denne Ortega, der er årsag til hele håndbold-skandalen (Foto: All Over Press) Det er denne Ortega, der er årsag til hele håndbold-skandalen (Foto: All Over Press)  

Herrehåndbold: KIF/København - Skjern Håndbold - 23. mar. 2016 Ny udvikling: Vil ændre afgørelse i håndbold-kaos

I skal jo bare ha’ kniven på struben, så bliver i danske mestre næste sæson…

- Haha, den er god med dig. Men de fortjener det sgu, siger en jublende Jørgen Simonsen fra lænestolen.

Skive rykker ned, Nordsjælland skal i nedrykningsspil – og det kan stadig gå galt. Men fra nu af skal spøgelserne i det mindste jages på banen.

30-23 i Vestjylland, otte kasser af Cornelius Aastrup Kragh– og hvad gør man så? Mon ikke de fejrede sæsonens anden redning med en festlig bustur?

- Jeg synes, de skulle have taget de fem point fra Kolding – men undladt at give dem til de tre involverede klubber, lyder Jørgen Simonsens dom.

Nu kan han i det mindste med sindsro afvente udfaldet af Koldings anke til DIF’s højeste appelinstans. Håndbold er et spil, hvor det meste er forbudt, og en hel sæson ikke afgjort, før juristerne skal på påskeferie…

Herrehåndbold KIF Kolding København Aalborg Håndbold Håndbold - 23. mar. 2016 Håndboldens skandaleaften: Her er overblikket

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Michael Bo Mortensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen