Spansk fodbold 7 min. siden
Millionerne ruller: Så meget scorer Durmisi i Betis
Superligaen 21 min. siden
Superligaens sæbehandsker: Sølvvinder med kæmpe drops
Landsholdsfodbold 27 min. siden
Med på et afbud: På vej til Sydkorea – skal til Japan i stedet for
Allan Olsen 1 time siden
I jubler Brøndby, men I er slet ikke Europa-klar
Håndbold 1 time siden
KIF er til spansk: Forstærker sig med seks nye spillere
FC København 1 time siden
Delaney: Sandsynligt jeg bliver i FCK
Landsholdsfodbold 1 time siden
Mike: Jeg er kommet for at blive
Tysk fodbold 2 timer siden
Dansker foran kæmpeskifte: Skal erstatte ny Liverpool-målmand
Sport 2 timer siden
Efter halvt års tavshed: Fupjournalist tilbage på banen
FC Midtjylland 3 timer siden
Udskældt FCM-fløj overvejer exit
Håndbold 3 timer siden
Dansker afløser dansker i rumænsk storklub
Jan Jensen 3 timer siden
Voldsomt angreb: Tilliden til Klavs Bruun og Wilbek er væk
Cykling 4 timer siden
Kæmpe dansk Tour-bet: Bak misser årets Tour de France
Skotland 4 timer siden
Fodboldklub i shitstorm: Topløs model forarger
Silkeborg IF 4 timer siden
Ny Superliga-klub handler i Vejle
Landsholdsfodbold 5 timer siden
Nicolai Jørgensen melder afbud til landsholdstur
AGF 5 timer siden
Glen sender AGF-legende ud på bænken
Boksning 5 timer siden
Bokseballade: Du skal ikke genere min familie!
Premier League 5 timer siden
Manchester United forlænger med angrebskomet
OL 2016 5 timer siden
Mads Rasmussen om ny OL-chance: Det er et svineheld
Allan Olsen

Hey, kan vi lige låne DEN Eriksen!

Åge Hareide skal bygge landsholdet op omkring Christian Eriksen, der for alvor har tændt Tottenhams mesterskabsdrømme, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Eriksen bed fra sig - se ALLE forsøgene fra hans fødder i kampne mod Swansea.
1/2
Næste »

LORDEN AF London! Ja, ok, den Lord-titel er vist optaget her i Danmark, så lad os nøjes med at udnævne Christian Eriksen til generalen over Tottenham med ret til at bære sabel - og angribe Premier League-titlen.

Under alle omstændigheder var den 24-årige boldbegavelse atter en af hovedarkitekterne, da Swansea blev besejret med 2-1.

INGEN MÅL, ingen assist fra Eriksens fødder mod Swansea, men igen en kamp, hvor han sugede boldene til sig, fordelte dem med omtanke og i det hele taget tog så meget ansvar for Tottenhams offensiv, at ord som general, iscenesætter og 10’er-type flyver gennem luften.

Ifølge statistikhjemmesiden squawka.com, har Christian Eriksen en succesrate i sine pasninger på hele 81 procent. Han har stået bag otte assist, har skabt 80 chancer for Tottenham i 24 kampe – og sørme også nettet fem gange.

Christian Eriksen.jpg Allan Olsen - 28. feb. 2016 Brandvarm Eriksen øjner den helt store triumf

HOV, VAR DET ikke en type man kunne bruge på det danske landshold? Jo, det ville da pynte, så kan vi ikke lige låne den udgave af Christian Eriksen, der har sat Tottenhams mesterskabsdrømme i brand.

Altså Christian Eriksen, der tænker hurtigt, eksekverer inden modstanderne opfatter det og udgør en trussel med sin eminente sparketeknik.

Ja, lige præcis ham.

Nu har Åge Hareide ham heldigvis indenfor rækkevidde, og det er egentlig bare et spørgsmål om, at få kreatøren til at fungere.

I TOTTENHAM har manager Mauricio Pochettino både brugt ham på venstre og højre kant, men mod Swansea viste han – igen, hvor stærk han er, når han spiller centralt. Ofte har han også held med at trække lidt ned i banen, få lidt mere plads og styre spillet derfra.

Det kunne sagtens være opskriften for Åge Hareide. At placere Christian Eriksens centralt med løbevillige typer foran sig.

Christian Eriksen er ikke mand for at løbe i dybden selv. Han har ikke farten til det, og derfor fungerede han for sjældent som kant i Morten Olsens system.

NEJ, LAD OS nu få et landshold bygget op om de kæmpe kvaliteter, Christian Eriksen har. Vælg ham først og så skal resten tilpasses ham – og ikke omvendt!

Han er kun 24 år og bliver bedre og bedre hele tiden. Stik ham nogle teknisk stærke, hurtige og løbevillige spillere rundt om og foran ham, så skal han nok blive generalen af det danske landshold også.

JA, KRITIKKEN er haglet ned over Eriksen, når han har spillet i rødt og hvidt. Der er ingen tvivl om, at Morten Olsen ofte var skuffet over Christian Eriksen – specielt i den seneste EM-kvalifikation, men lad os nu få vasket den tavle ren.

Måske kommer landstrænerskiftet også på et rigtig godt tidspunkt for Christian Eriksen. At han får ny energi og inspiration af Morten Olsens afgang.

NY LANDSTRÆNER, ny måde at spille på – og overfor Ekstra Bladet har Åge Hareide indrømmet, at hvis ikke han får Eriksen til at fungere på det danske landshold vil det være et kæmpe nederlag. For Hareide, Danmark og landsholdet.

Selvfølgelig skal vi også forvente store ting af Christian Eriksen på det danske landshold. På torsdag er det præcis seks år siden, at Christian Eriksen fik debut på Ernst Happel Stadion i Wien og nej, de store forventninger til et af de største talenter Danmark har fostret er ikke blevet indfriet.

DENNE SÆSON i Tottenham har bare atter bevist, at vi har en helt exceptionel 10’er-type i Eriksen og forhåbentlig kan vi synge som Tottenham-tilhængerne – også selv om vi ikke har noget mod Mehsut Özil:

to the left to the right,

he's our midfield dynamite,

when he plays in lilywhite,

he makes Ozil look shite.

PS: I det hele taget er det jo sindssygt, at vi har to danskere, der kæmper om titlen i verdens mest prestigefyldte liga, nemlig Premier League. Leicester og Kasper Schmeichels præstation er fortsat enestående og som dansker bliver den duel fantastisk at følge.

Selvom Christian Eriksen ikke kom på socrings- eller assisttavlen, så var han en af Tottenhams klart bedste. Se de mange fede aktioner hér:

17.11.15. EM kval. Danmark - Sverige. Allan Olsen - 23. feb. 2016 Bendtner? Hvad skal vi med ham?

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Bisgaard Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen