Formel 1 8 min. siden
F1-legendens vilde liv: Maraton-sex med 35 stewardesser
Tysk fodbold 37 min. siden
Vestergaard-salg giver fodboldklub rekordomsætning
Intl. fodbold 2 timer siden
Scorede igen: Ukendt dansker hitter i Belgien
Anden sport 3 timer siden
Tre dopede kasakhiske vægtløftere mister OL-guld
Tysk fodbold 3 timer siden
Danmarks næste stjerneskud: Kæmpemedie hylder stortalent
Spansk fodbold 4 timer siden
Det er ik' normalt: Liggende saksespark 'går over i historien'
Manchesteru 4 timer siden
FA åbner sag mod Mourinho for dommerkritik før storkamp
Skandinavien 4 timer siden
Ny dansk mestertræner: Men mange tvivler stadig på ham
Speedway 5 timer siden
Nicki efter brud med kæresten: Nu kommer jeg hjem til Danmark
Premier League 6 timer siden
Hvad laver manden? Se Zlatans absurde bolle-greb mod City
Spansk fodbold 6 timer siden
Nikker Real-stjerne skalle: Slipper uforståeligt for rødt
Brøndby 7 timer siden
Redder røven på Brøndby igen: Derfor er det en god ide
Håndbold 7 timer siden
Håndboldgigant er igen i økonomiske problemer
Håndbold 9 timer siden
Wilbek ville nok ikke få sit job, hvis han søgte...
Engelsk fodbold 9 timer siden
Fan besvimede: Slagsmål brød ud midt under pokalbrag
Skandinavien 9 timer siden
Hylder 9-årig: Spillede for modstander – scorede mod egen klub
Brøndby 10 timer siden
Total Brøndby-magt: Jan Bech på vej mod fuld kontrol
Brøndby 10 timer siden
Brøndby-træner: Vi kan vinde pokalen
Tysk fodbold 17 timer siden
Dansk stortalent med i Dortmunds midnats-gyser
Southampton 17 timer siden
Skidt lodtrækning til Højbjerg og co.

Hey, kan vi lige låne DEN Eriksen!

Åge Hareide skal bygge landsholdet op omkring Christian Eriksen, der for alvor har tændt Tottenhams mesterskabsdrømme, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen

Eriksen bed fra sig - se ALLE forsøgene fra hans fødder i kampne mod Swansea.
1/2
Næste »

LORDEN AF London! Ja, ok, den Lord-titel er vist optaget her i Danmark, så lad os nøjes med at udnævne Christian Eriksen til generalen over Tottenham med ret til at bære sabel - og angribe Premier League-titlen.

Under alle omstændigheder var den 24-årige boldbegavelse atter en af hovedarkitekterne, da Swansea blev besejret med 2-1.

INGEN MÅL, ingen assist fra Eriksens fødder mod Swansea, men igen en kamp, hvor han sugede boldene til sig, fordelte dem med omtanke og i det hele taget tog så meget ansvar for Tottenhams offensiv, at ord som general, iscenesætter og 10’er-type flyver gennem luften.

Ifølge statistikhjemmesiden squawka.com, har Christian Eriksen en succesrate i sine pasninger på hele 81 procent. Han har stået bag otte assist, har skabt 80 chancer for Tottenham i 24 kampe – og sørme også nettet fem gange.

Christian Eriksen.jpg Allan Olsen - 28. feb. 2016 Brandvarm Eriksen øjner den helt store triumf

HOV, VAR DET ikke en type man kunne bruge på det danske landshold? Jo, det ville da pynte, så kan vi ikke lige låne den udgave af Christian Eriksen, der har sat Tottenhams mesterskabsdrømme i brand.

Altså Christian Eriksen, der tænker hurtigt, eksekverer inden modstanderne opfatter det og udgør en trussel med sin eminente sparketeknik.

Ja, lige præcis ham.

Nu har Åge Hareide ham heldigvis indenfor rækkevidde, og det er egentlig bare et spørgsmål om, at få kreatøren til at fungere.

I TOTTENHAM har manager Mauricio Pochettino både brugt ham på venstre og højre kant, men mod Swansea viste han – igen, hvor stærk han er, når han spiller centralt. Ofte har han også held med at trække lidt ned i banen, få lidt mere plads og styre spillet derfra.

Det kunne sagtens være opskriften for Åge Hareide. At placere Christian Eriksens centralt med løbevillige typer foran sig.

Christian Eriksen er ikke mand for at løbe i dybden selv. Han har ikke farten til det, og derfor fungerede han for sjældent som kant i Morten Olsens system.

NEJ, LAD OS nu få et landshold bygget op om de kæmpe kvaliteter, Christian Eriksen har. Vælg ham først og så skal resten tilpasses ham – og ikke omvendt!

Han er kun 24 år og bliver bedre og bedre hele tiden. Stik ham nogle teknisk stærke, hurtige og løbevillige spillere rundt om og foran ham, så skal han nok blive generalen af det danske landshold også.

JA, KRITIKKEN er haglet ned over Eriksen, når han har spillet i rødt og hvidt. Der er ingen tvivl om, at Morten Olsen ofte var skuffet over Christian Eriksen – specielt i den seneste EM-kvalifikation, men lad os nu få vasket den tavle ren.

Måske kommer landstrænerskiftet også på et rigtig godt tidspunkt for Christian Eriksen. At han får ny energi og inspiration af Morten Olsens afgang.

NY LANDSTRÆNER, ny måde at spille på – og overfor Ekstra Bladet har Åge Hareide indrømmet, at hvis ikke han får Eriksen til at fungere på det danske landshold vil det være et kæmpe nederlag. For Hareide, Danmark og landsholdet.

Selvfølgelig skal vi også forvente store ting af Christian Eriksen på det danske landshold. På torsdag er det præcis seks år siden, at Christian Eriksen fik debut på Ernst Happel Stadion i Wien og nej, de store forventninger til et af de største talenter Danmark har fostret er ikke blevet indfriet.

DENNE SÆSON i Tottenham har bare atter bevist, at vi har en helt exceptionel 10’er-type i Eriksen og forhåbentlig kan vi synge som Tottenham-tilhængerne – også selv om vi ikke har noget mod Mehsut Özil:

to the left to the right,

he's our midfield dynamite,

when he plays in lilywhite,

he makes Ozil look shite.

PS: I det hele taget er det jo sindssygt, at vi har to danskere, der kæmper om titlen i verdens mest prestigefyldte liga, nemlig Premier League. Leicester og Kasper Schmeichels præstation er fortsat enestående og som dansker bliver den duel fantastisk at følge.

Selvom Christian Eriksen ikke kom på socrings- eller assisttavlen, så var han en af Tottenhams klart bedste. Se de mange fede aktioner hér:

17.11.15. EM kval. Danmark - Sverige. Allan Olsen - 23. feb. 2016 Bendtner? Hvad skal vi med ham?

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen