Esbjerg 37 min. siden
Esbjerg venter med at ansætte ny cheftræner
Allan Olsen 37 min. siden
Transferkrig: Her er de danske vindere
Formel 1 37 min. siden
Tidligere McLaren-boss: Kimi hader Ron Dennis af hjertet
Landsholdsfodbold 44 min. siden
Riza Durmisi håber på at blive låst i speciel kamp
FC Midtjylland 48 min. siden
Sviatchenko er afklaret med at blive hos FCM
April 26, 2014 - London, United Kingdom - Millwall's Scott Malone scoring his sides opening goal..Queens Park Rangers vs Millwall - Skybet Championship - Loftus Road - London - UK - 26/04/2014 - Pic David Klein/Sportimage. (Cal Sport Media via AP Images)
EKSTRA Sport og Spil 1 time siden
Spilforslag: Her finder du guldet i landsholdspausen
FC Vestsjælland 1 time siden
FC Vestsjælland fyrer træneren: Nu skal jeg lige sunde mig
1. division 1 time siden
FC Vestsjælland klar med ny træner i dag
FC Midtjylland 2 timer siden
Pione Sisto: Spilletid er vigtigere end millioner
Cykling 2 timer siden
Styrtet Lotto-rytter skal forblive i koma i en uge
Premier League 2 timer siden
Dyr dumhed: De Gea kan kræve kæmpe kompensation
FC Vestsjælland 2 timer siden
FC Nordsjælland sender talent til Vestsjælland
Tysk fodbold 2 timer siden
Agent fastslår: 100 procent sikkert at dansk profil bliver i Werder
Fodbold 3 timer siden
Skråsikre Side 9-piger: Her er den lækreste transfer
FC København 3 timer siden
Ståle tager ansvaret for krisen: Det er en skidt situation
EM 2016 4 timer siden
Ny nedtur: Endnu en landsholdsspiller skadet
Premier League 4 timer siden
Lindegaard-agent: Nu skal Anders spille fast igen
Travklub 4 timer siden
To starter i Göteborg torsdag
Premier League 4 timer siden
Premier League-klub sender dyrt indkøb videre
Spansk fodbold 5 timer siden
Twitter-folket skriger af grin over De Gea-handlen

Det komplet uduelige politi

ekstrabladet.dk’s fankommentator: Efter sidste derby roste klubberne fansene for afviklingen og meddelte, at man ville fortsætte uden restriktioner. Nu løber politi og klubber fra deres ord med nye tåbelige restriktioner

  • Nu gik det lige så godt, og så skal det hele ødelægges igen. (Foto: Lars Poulsen)
Nu gik det lige så godt, og så skal det hele ødelægges igen. (Foto: Lars Poulsen)

Har I intet lært?

Det lader ikke til det, og det lader til, at der er køer, der lærer hurtigere af deres fejl , når de holder op med at gå ind i stødhegnet.

Nu har I i snart to år med den ene fiasko efter den anden til følge forsøgt med alle mulige tåbelige tiltag, der har begrænset – i flere tilfælde umuliggjort – udeholdets fans at komme til derby.

Det virkede ikke. Derefter holdt I et derby, hvor restriktionerne var væk. I meldte bagefter ud, at I var tilfredse med afviklingen.

Og hvad gør I så, kære klubber?

Så går I med til at indføre restriktioner på hjemmeholdets fans i stedet for udeholdets. Nu skal Brøndbyfans stå og pissefryse i halvanden time på Sydsiden, før kampstart. Hvad i alverden er meningen?

Så må i lære at sige fra overfor det tydeligvis komplet uduelige Københavns Vestegns Politi, for det virker som om det er dem, der har tvunget det igennem. Og de er jo tydeligvis ikke i stand til at kontrollere noget som helst. Det har jeg selv ved flere lejligheder oplevet. Og så er en del af dem mere aggressive end både fransk, britisk, hollandsk, tysk og belgisk politi, som jeg alle har haft fornøjelsen af at møde i forbindelse med fodbold.

Læs også:

Se også: Vilde krav til Brøndby-fans

Organisatorisk lader de til at være noget bagud i forhold til kollegerne i Københavns Politi. Gang på gang har jeg set dem miste grebet totalt til kampe på Vestegnen. Blandt andet til sidste pokalkamp, hvor der var fint styr på det inden kampen – hvor Københavns Politi ifølge mine oplysninger var med for at hjælpe– og så sejlede det hele efter kampen, hvor det var Københavns Vestegns Politi, der stod for det hele.

Nå, men når nu politiet ikke kan finde ud af det, så er det jo godt, der er fans, der har fornuftige løsningsforslag til, hvordan politiet skal passe deres arbejde. Her har Brøndbygruppen Alpha meget udførligt beskrevet, hvordan man kan undgå restriktionerne og holde fansene adskilt. Det er egentlig ret simpelt – og det minder om inden sidste pokalkamp – hvor det fungerede, men hvor man af uransagelige årsager efter ikke holdt folk adskildt, men derimod lukkede FCK-fans ud I små grupper til ventende Brøndbydrenge med andet end bingo på dagsordenen.

Se mere:

Se også: Økonom: Brøndbys regnskab kræver en plan

Det er da utroligt og noget af en falliterklæring, at fans skal lave politiets arbejde.

Men ja - når man har en specialpatrulje, der bliver opløst, fordi medlemmerne tumler rundt og slås med egne kolleger og tyrer med tungt fyrværkeri, så er det måske svært at forvente så meget.

I forbindelse med derbyet i Parken for nyligt havde man i samråd med fansene ændret marchruten, og det var da en god idé. Og så holdt man vel de FCK-fans, der skulle holdes væk, væk. Hvorfor kan man ikke finde ud af noget lignende lidt vestpå?

FCK skrev for nogle dage siden, at pokalkampen ville blive afholdt i 'samme ånd' som derbyet i oktober. Ja, for FCK-fans åbenbart. Brøndbys trofaste – dem skider man på og satser på, at de kommer alligevel.

Jovist, en del af dem, der laver balladen, står sikkert på Sydsiden. Men det går da også voldsomt ud over et fredeligt og stort stemningsskabende segment. Der er vel også folk, der dårligt kan nå det på grund af arbejde. Og hvad med folk med årskort til Sydsiden – har de adgang til en anden tribune, hvis de ikke kan nå det? Ja, og så er der vel bare folk, der ikke synes det er fedt at stå i halvanden time før kampstart og fryse klokkeværket af – på trods af happy hour og underholdning, som der lokkes med på Brøndbys hjemmeside.

Læs mere:

Se også: Brøndby-boss: Vi venter på en fremtidsplan

Og at tro at dem, der virkelig vil slås så ikke til denne kamp bare går ud og laver den ballade, de nu vil lave og så stiller sig et andet sted på stadion, der ikke lukker kl. 19 tager betydningen af ordet naivitet til helt nye højder.

Og ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt - hvor smart er udsigten til en masse af de hårdeste Brøndbyfans går ind på langsiden, og der så kun er et lille hegn mellem dem og FCK’s fans?

Nu var jeg sgu lige så glad i forbindelse med de sidste derby. Det fik I hurtigt ødelagt.

Seneste Ekstra Bladet job

Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk