Engelsk fodbold 2 timer siden
Iskold Allardyce tog også fusen på dansker
Stærkt: Se den flotte Atlético-tifo
Champions League 2 timer siden
Her 'vinder' spanske giganter: Se den uimodståelige tifo
Jimmy Floyd Hasselbaink
Championship 2 timer siden
Først røg den engelske landstræner: Nu er næste mand fanget
Champions League 2 timer siden
Her scorer dansker-kollega akrobatisk mål
Champions League 3 timer siden
Sviatchenko snupper point fra City i målfest
Champions League 3 timer siden
Atlético baskede Bayern igen
Champions League 3 timer siden
Rystede Barcelona overvandt danskerholds chokføring
Brøndby 4 timer siden
Vildskud afslørede tumor: Nu møder Brøndby-fan sin redningsmand
Champions League 5 timer siden
SLUT: Spanske giganter sejrede i Champions League
Håndbold 5 timer siden
Danske håndboldmestre fortsætter sejrsstimen
Håndbold 5 timer siden
Solid slutspurt sikrer Esbjergs mestre tiltrængt sejr
Premier League 6 timer siden
PL-stjerne drikker en halv flaske portvin før hver kamp
FC København 6 timer siden
Fan-formand i FCK: Billetpriserne er for høje
Intl. fodbold 6 timer siden
Kryptisk Laudrup: Ingen ved hvad fremtiden bringer
Champions League 7 timer siden
FCK-bomber gennemførte kampen med brækket kindben
OL 2016 7 timer siden
OL-medaljevindere forgyldes med rekordbonus
Tennis 7 timer siden
Så gik den ikke længere for flad Caroline
Champions League 8 timer siden
TV: Kan Delaneys drømme-mål trumfe Allan Ravns?
Anden sport 8 timer siden
Rusland udelukker atleter for brud på dopingregler
Anden sport 8 timer siden
Dansk 'FIFA'-stjerne jubler: Derfor bliver 'FIFA 17' en kæmpesucces

Vi er uhyggeligt gode

Man kniber sig i armen - vi var klasser bedre end Tunesien

  • Stor dansk sejr (Foto: Lars Poulsen)
Stor dansk sejr (Foto: Lars Poulsen)

Det er umuligt ikke at begynde at drømme om guld efter det danske landshold tørrede gulv med Tunesien og totalt udspillede nordafrikanerne efter noder. Vi fortsætter med at score mål på samlebånd, og i dag fik vi også forsvaret i gang.

Med den bredbringede skraldemand, Issam Tej i spidsen, forsøgte Tunesien ellers fra kampens start at kyse deres danske modstandere, men efter de første nervøse10 minutter viste det sig heldigvis at være en rigtig dårlige idé. Ulrik Wilbeks hold var godt forberedte på, at der ville blive gået til stålet, og jeg skal da love for, at det danske forsvar ikke stod tilbage, når der skulle deles håndmadder ud.

Centralt i forsvaret opererede den tilbagevendte jernmand, 37-årige Kasper Nielsen. Med ham som frontfigur var der i dag meget mere tempo og aggressivitet i de bagerste danske rækker. Der blev tacklet igennem, så kaffekopperne stod og hoppede hjemme i stuerne, og vi mødte de tunesiske skytter med voldsom fysisk kraft helt ude omkring tremeteren. Det kunne de ikke lide.

For os var det herligt at se på, og det klart forbedrede forsvarsspil var også med til at løfte Landin, så vi nu igen havde en målmand i verdensklasse. De mange redninger gav muligheder for kontraangreb, og det er blevet et af vores bedste våben ved dette VM, hvor vi kamp for kamp får flere og flere spillere kørt ind.

I dag var det Bo Spellerberg der endelig trådte i karakter. Da han kort inde i første halvleg afløste en nervøst spillende Rasmus Lauge, kom der tempo og finurligheder i et dansk angrebsspil, som tuneserne aldrig fik løst. I stedet trak de nogle tåbelige udvisninger, ikke mindst på vores fløje, som var gået fri, men som alligevel blev trukket i arme og ben. For det første er det direkte farligt, og for det andet kan det ikke give andet end en udvisning. Tåbeligt af tuneserne og heldigvis blev de da også straffet efter fortjeneste.

Vi var på alle planer et bedre hold en tuneserne, som ellers undervejs har slået Tyskland og spillet lige op med Frankrig. Men Ulrik Wilbek er en snu træner, og han havde læst nordafrikanerne godt og grundigt. Sejren var aldrig fare, og med den solide afklapsning har vi for alvor bragt os ind i gruppen af favoritter til at vinde VM. Selv uden en Mikkel Hansen i topform er vi angrebsmæssigt et uhyggeligt godt hold. Kører det ikke for Mikkel, så tager Markussen blot over, og vores fløje har gennem hele turneringen været usvigeligt sikre.

Her til aften fik vi også set, at Mads Mensah kan blive en vigtig joker længere fremme i turneringen. Mand mod mand er han svær at tumle, og han kan sagtens spille i perioder, hvor Kasper Søndergaard skal have en hvil på bænken. Bredden er vores styrke, og jeg har endnu ikke ved VM set et hold, der kan spille lige så mange esser ud, som vi kan. Og mod Tunesien fk vi også for alvor gang i det forsvar, som hidtil i turneringen har hængt en smule efter. Det lover rigtig godt, uanset om det bliver Ungern eller Polen vi kommer op i mod i kvartfinalen.

VM ottendedelsfinale, mænd:

Danmark-Tunesien 30-23 (16-11).

Danmark: Nikolaj Markussen 6, Anders Eggert 5, Henrik Møllgaard 4, Henrik Toft Hansen 3, Mikkel Hansen 3, Casper U. Mortensen 2, Lasse Svan Hansen 2, Rasmus Lauge 1, Bo Spellerberg 1, Mads Larsen 1, Kasper Søndergaard 1, Hans Lindberg 1.

Tunesien: Oussama Boughanmi 5, Selim Hedoui 4, Wael Jallouz 4, Issam Tej 3, Jaleleddine Touati 2, Kamel Alouini 2, Abdelhak Ben Salah 1, Oussama Hosni 1, Mosbah Sanai 1.

Udvisninger: Danmark 4, Tunesien 7.

Tilskuere: 9.180.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen