Tåbelig badmintonturnering

IOC har selv bedt om balladen

  • Det kinesiske doublepar, Yu Yang og Wang Xiaoli, har vanæret sporten. Det fik de heldigvis rødt for. (Foto: AP)
Det kinesiske doublepar, Yu Yang og Wang Xiaoli, har vanæret sporten. Det fik de heldigvis rødt for. (Foto: AP)
1 af 1
Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
 

Hatten af for detinternationale badmintonforbund, der tidligere i dag øksede otte damedouble-spillere ud af OL-turneringen. Men ærligt talt har IOC og arrangørerne selv bedt om balladen.

Hver gang man kanvinde ved at tabe, så vil ni ud 10 professionelle sportsudøvere gøre det. At det så blev gjort så hamrende uelegant i dette tilfælde viser blot, at kineserne er nogle amatører, når det det handler om at tabe med vilje.

London Olympics Badminton Womenol20121. aug 2012Se også: Efter skandale: 8 spillere sparket ud

Under alle omstændighederfalder aben tilbage på de mennesker, som har tilladt en turneringsstruktur, hvor der kan spekuleres i, om man skal vinde eller tabe. Opdelingen i indledende puljer, hvor flere kan gå videre og hvor placeringen afgør, hvem man skal møde i næste runde, har spillet fallit og bør aldrig igen prøves ved OL.

Se også: OL-skandalen: Tre par protesterer over eksklusion

Der er kun en vej at gå, og det er tilbage til den gamle turneringsform, hvor alle kampe havde en taber og en vinder. At halvdelen af deltagerne så kun får en enkelt kamp, er der ikke noget at gøre ved. Sådan er det også i bokseturneringen, tennisturneringen og i en lang række andre discipliner ved legene i London. Og det lever vi alle fint med. For her er snyd ikke muligt.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik