Europa League 14 min. siden
Jonas Lössl begik straffe i Europa League-opgør
Fodbold 36 min. siden
Udenlandske eksperter: Derfor får Laudrup aldrig topjobbet
Svømning 1 time siden
Rift om guldfisken: Svømmer i tilbud
Sport 2 timer siden
Konservativ profil går efter international toppost
FC København 3 timer siden
Ståle nyder FCK-livet, men har et stort problem
Cykling 4 timer siden
Kyllingen om hykleriske Sky: Det er yderst betænkeligt
Anden sport 5 timer siden
Kæmpe overraskelse: Her er det hurtigste hold i 'FIFA 17'
Formel 1 5 timer siden
Magnussen presser Renault: Jeg er ikke uden sæde i 2017
FC København 6 timer siden
Massiv UEFA-hyldest til FCK: Dominerer rundens CL-hold
Intl. fodbold 7 timer siden
Dansk landsholds-komet nomineret til kæmpe pris
Champions League 7 timer siden
Udlandet efter opvisning: Her er FCKs CL-chancer
Champions League 8 timer siden
Danskere tæt på CL-sensationer: Sådan bliver de bedømt i udlandet
Superligaen 9 timer siden
Brøndby-træner kapitulerer: FCK er for stærke
Tennis 9 timer siden
Tennis-stjerne raser ud over politi-drab: Bliver min nevø den næste?!
Formel 1 9 timer siden
Palmer og Kevin lodret uenige i Renault-strategi
EKSTRA
Analyse: Her er 10 forklaringer på FCKs succes
Landsholdsfodbold 10 timer siden
Hareide udtager Bjelland til sin VM-trup
Dansk fodbold 10 timer siden
Det var jo en krigszone: Overvejer bortvisning efter voldsorgie
Superligaen 11 timer siden
Fodboldbølle undgår afsoning efter spyt og romerlys
Svømning 12 timer siden
Kærligheden blomstrer: Sådan bruger Guld-Blume OL-bonus

Balotelli vandt vores fodboldhjerter

Italien fortjent i finalen efter EM's bedste kamp

  • Det bliver sværere og sværere ikke at holde af Balotelli.
Det bliver sværere og sværere ikke at holde af Balotelli.
1/2
Næste »

Selv om Tyskland stillede med det måske bedste landshold siden 70'ere, var det ikke nok til at spille sig i EM-finalen på søndag. Dertil var Italien bare bedre forberedt, klogere taktisk og meget skarpere, da det gjaldt. Og så havde Italien den supermand, der afgjorde slutrundens hidtil bedste og mest intense kamp.

Vi havde set det tidligere ved EM-slutrunden. Tegnene på at den 21-årige italienske angriber, Mario Balotelli, var ved at indse, at fodbold er et holdspil, hvor alle yder deres bidrag. Mod Tyskland sled han for holdet, han fik endda krampe, og så sprang han samtidig ud som en af de enere, der løfter spillet op til at være andet end blot fodbold. Balotelli tog både sig selv og selve spillet alvorligt. Og så vandt han vores fodboldhjerter.

Hans andet mål var kunst. Ren verdensklasse. Og det var i alle detaljer. Nedtagningen, den retningsbetemte tæmning og afslutningen, hvor bolden skruede væk fra målmanden og endte helt oppe i krogen, var i alle facetter højdepunkter i en i forvejen herlig fodboldkamp.

Italiens træner, Cesare Claudio Prandelli, har bragt sit hold ind i den moderne fodboldverden. Italienerne spiller fodbold fremadrettet og forsøger at vinde kampene ved herligt, aggressivt og offentsivt fodbold. Ikke noget med at fedte sig til sejrene.

Jeg havde absolut ikke Italien blandt EM's favoritter, inden det gik løs i Polen og Ukraine, men jeg skal love for, at de har været turneringens store positive overraskelse. Som de eneste har Italien taget point fra de spanske favoritter, og udklasseringen af Tyskland, som indtil i aftes fremstod som turneringens stærkeste hold, gør ligefrem Italien favorit til at vinde finalen på søndag. Prandelli har i sandhed overgået sin kollega på den tyske bænk.

Tysklands træner, Joachim Löw, har ellers turneringen igennem vist stort mod i sine opstillinger og rask væk har han skiftet tre mand ud på det hold, der vandt den sidste kamp. Det er et brud på en af sportens mange uskrevne regler, men hvad faen, så længe holdet stadig vinder, så er der ingen, der brokker sig.

Men Löw greb altså forkert i taktik-posen, da han igen skiftede tre mand ud på det hold, der kørte Grækenland over i kvartfinalen. Nye mod Italien var Podolski, Mario Gomez og Kroos og især den sidste var en fejlinvestering . Kroos er ingen fløjspiller, og derfor trak han ind på midten, hvor han føler sig mere tilpas, men det kom til at betyde, at tyskerne stort set spillede uden en højrekant i hele første halvleg. Bredden i det tyske spil, som ellers har været en styrke gennem hele turneringen, var pludselig borte.

Den fadæse fangede Italien hurtigt og kørte derfor masser af angreb frem i den side, hvor tyskerne var meget tyndt besatte. Backen Boateng kom på overarbejde, og Cassano var ret ferm til at udfordre den lidt tunge tyske back. Uha hvor var Italien gode i den periode, og hvor var det dejligt at se, at Italien fortsatte med at angribe, efter at de kom foran 1-0. Igen var det Pirlo med Beatles-håret, der svang dirigentstokken. Han er fantastisk til at finde de frie rum, og hans afleveringer er altid til at arbejde videre med. I sandhed en af EM's store stjerner.

Italien er fortjent i finalen mod Spanien. De to hold spillede et tæt og fremragende opgør i den indledende gruppe, og som turneringen har udviklet sig, har Italien forbedret sig opgør for opgør. Men ingen har slået Spanien i en betydende slutrundekamp de sidste fire år, og Spanien kan skrive sig ind i historien som det første hold, der vinder to Europamesterskaber og tre slutrunder, EM, VM og EM i træk. Søndag aften bliver i sandhed en glohed affære.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Michael Bo Mortensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen