FC Nordsjælland 5 min. siden
Efter premiere-tæsk: Det hele eksploderede
EKSTRA Sport og Spil 7 min. siden
Spiltips: Favoritdræberne fra Sociedad
Landsholdsfodbold 1 time siden
Kvist til modangreb: Bruger DBU-slogan i konflikt-krig
Allan Olsen 1 time siden
Midt i kæmpe krise: DBU hylder sig selv i ligegyldigt flop-show
Formel 1 2 timer siden
Eks-verdensmester: Alonso-comeback kan blive fatalt
Italiensk fodbold 2 timer siden
Ramt af tragedie: Makienoks mor er død
Anden sport 2 timer siden
Den første sorte NBA-spiller er død
Cykling 2 timer siden
Vil smide Fuglsangs hold ud af World Touren
Tennis 3 timer siden
TV: Wozniacki i groteske scener: I don't give a s***
Superligaen 3 timer siden
FCN-ejer: Halvdelen af danske stadions har snart kunstgræs
Championship 4 timer siden
TV: Ekstatisk Monaco-træner laver Mourinho-kopi
Ishockey 4 timer siden
Hansen scorer trods stort NHL-nederlag
Europa League 4 timer siden
Træner gal over kæmpe-banan, men: Det er ikke racisme!
Superligaen 4 timer siden
Bombe efter nyt Europa-flop: Slutspil lurer i Superligaen
Tennis 6 timer siden
Caroline udstillet: Der er stadig et stykke vej
Landsholdsfodbold 6 timer siden
Sådan bliver konflikten løst: DBU har kun denne mulighed
Europa League 12 timer siden
Skuffet AaB-træner havde regnet med mere
Europa League 12 timer siden
Roma vinder skandaløs ballade-kamp
Fodbold 13 timer siden
AaB-veteran efter Brugge-nedtur: Ikke noget at gøre
Jan Jensen 13 timer siden
Her er den eneste RIGTIGE skandale ved VM i 2022
Jan Jensen

Balotelli vandt vores fodboldhjerter

Italien fortjent i finalen efter EM's bedste kamp

  • Det bliver sværere og sværere ikke at holde af Balotelli.
« Forrige
Det bliver sværere og sværere ikke at holde af Balotelli.
1/2
Næste »
Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
 

Selv om Tyskland stillede med det måske bedste landshold siden 70'ere, var det ikke nok til at spille sig i EM-finalen på søndag. Dertil var Italien bare bedre forberedt, klogere taktisk og meget skarpere, da det gjaldt. Og så havde Italien den supermand, der afgjorde slutrundens hidtil bedste og mest intense kamp.

Vi havde set det tidligere ved EM-slutrunden. Tegnene på at den 21-årige italienske angriber, Mario Balotelli, var ved at indse, at fodbold er et holdspil, hvor alle yder deres bidrag. Mod Tyskland sled han for holdet, han fik endda krampe, og så sprang han samtidig ud som en af de enere, der løfter spillet op til at være andet end blot fodbold. Balotelli tog både sig selv og selve spillet alvorligt. Og så vandt han vores fodboldhjerter.

Hans andet mål var kunst. Ren verdensklasse. Og det var i alle detaljer. Nedtagningen, den retningsbetemte tæmning og afslutningen, hvor bolden skruede væk fra målmanden og endte helt oppe i krogen, var i alle facetter højdepunkter i en i forvejen herlig fodboldkamp.

Italiens træner, Cesare Claudio Prandelli, har bragt sit hold ind i den moderne fodboldverden. Italienerne spiller fodbold fremadrettet og forsøger at vinde kampene ved herligt, aggressivt og offentsivt fodbold. Ikke noget med at fedte sig til sejrene.

Jeg havde absolut ikke Italien blandt EM's favoritter, inden det gik løs i Polen og Ukraine, men jeg skal love for, at de har været turneringens store positive overraskelse. Som de eneste har Italien taget point fra de spanske favoritter, og udklasseringen af Tyskland, som indtil i aftes fremstod som turneringens stærkeste hold, gør ligefrem Italien favorit til at vinde finalen på søndag. Prandelli har i sandhed overgået sin kollega på den tyske bænk.

Tysklands træner, Joachim Löw, har ellers turneringen igennem vist stort mod i sine opstillinger og rask væk har han skiftet tre mand ud på det hold, der vandt den sidste kamp. Det er et brud på en af sportens mange uskrevne regler, men hvad faen, så længe holdet stadig vinder, så er der ingen, der brokker sig.

Men Löw greb altså forkert i taktik-posen, da han igen skiftede tre mand ud på det hold, der kørte Grækenland over i kvartfinalen. Nye mod Italien var Podolski, Mario Gomez og Kroos og især den sidste var en fejlinvestering . Kroos er ingen fløjspiller, og derfor trak han ind på midten, hvor han føler sig mere tilpas, men det kom til at betyde, at tyskerne stort set spillede uden en højrekant i hele første halvleg. Bredden i det tyske spil, som ellers har været en styrke gennem hele turneringen, var pludselig borte.

Den fadæse fangede Italien hurtigt og kørte derfor masser af angreb frem i den side, hvor tyskerne var meget tyndt besatte. Backen Boateng kom på overarbejde, og Cassano var ret ferm til at udfordre den lidt tunge tyske back. Uha hvor var Italien gode i den periode, og hvor var det dejligt at se, at Italien fortsatte med at angribe, efter at de kom foran 1-0. Igen var det Pirlo med Beatles-håret, der svang dirigentstokken. Han er fantastisk til at finde de frie rum, og hans afleveringer er altid til at arbejde videre med. I sandhed en af EM's store stjerner.

Italien er fortjent i finalen mod Spanien. De to hold spillede et tæt og fremragende opgør i den indledende gruppe, og som turneringen har udviklet sig, har Italien forbedret sig opgør for opgør. Men ingen har slået Spanien i en betydende slutrundekamp de sidste fire år, og Spanien kan skrive sig ind i historien som det første hold, der vinder to Europamesterskaber og tre slutrunder, EM, VM og EM i træk. Søndag aften bliver i sandhed en glohed affære.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik