Tyskland udstillede Grækenland

Fodbolden vandt i Gdansk

  • (Foto: AP/Gero Breoler)
(Foto: AP/Gero Breoler)

Selvfølgelig spillede grækerne deres chance mod tyskerne, præcis som tjekkerne gjorde det mod Portugal i går. Men desværre var der ikke mange fodboldguder på det græske hold, hvis farvel til EM ikke efterladet os med noget stort savn

Farvel og meget lidt tak til pindsvinefodbold og et til tider meget destruktivt græsk hold, der ikke har noget at gøre blandt de bedste hold i Europa. Det havde altså ikke været til at bære, hvis Tjekkiet eller Grækenland var nået frem til en semifinale. Dertil har de alt for lidt at byde på, og for lidt mod til at turde ville spillet.

Selv nede med 0-1 ville grækerne ikke frem ad banen med mere end to mand ad gangen. At de så alligevel formåede at overliste tyskerne og udligne til 1-1 på en tomands-kontra skyldes vist mere tysk slendrian end græsk opfindsomhed. Sandheden er, at Grækenland såvel som Tjekkiet ikke evner at styre en kamp eller blot organisere et presspil..

Det så vi igen, da tyskerne atter kom foran. Grækerne havde ikke noget at svare igen med, og med en rystende svag keeper som porøst fundament faldt grækerne helt sammen. I øvrigt til stor glæde for den tyske kansler, Angela Merkel, som havde fundet tid til at se fodbold live Polen.

Med grækerne ude er det stadigvæk de hold, som vil have bolden og kontrollere spillet, der har opnået størst succes ved EM. Både Portugal og Tyskland tager bolden til sig og beholder den gerne, indtil en mulighed for en afslutning viser sig. Begge hold glæder jeg mig til at se i semifinalerne, hvor de er i hver deres halvdel.

Allerede i første havleg i aftenens kamp i Gdansk hed den 70-30 i boldbesiddelse i tysk favør. Der var reelt tale om en magtdemonstration. Og sådan mødte tyskerne også frem. Forbundstræner Joachim Löw havde såmænd skiftet fire mand ud på det hold, der slog Danmark i søndags i Lviv. Det fortæller noget om den bredde, der i tysk fodbold, og som er med til at understrege, at Tyskland er tilbage i toppen af international fodbold. Det fik Grækenland at mærke. På den hårde måde.

I semifinalen skal Tyskland møde vinderen af opgøret mellem Italien og England. Det er svært at tro på, at nogen af dem kan ryste tyskerne, der virker som et komplet hold i total balance.

EM-kvartfinale

Tyskland-Grækenland 4-2 (1-0)

1-0 Philipp Lahm (39. minut). 1-1 Georgios Samaras (55. minut). 2-1 Sami Khedira (61. minut). 3-1 Miroslav Klose (68. minut). 4-1 Marco Reus (74. minut). 4-2 Dimitrios Salpingidis (89. minut/str.)

Tilskuere: 40.000

Dommer: Damir Skomina

Tyskland, 4-5-1: Manuel Neuer, Jerome Boateng, Mats Hummels, Holger Badstuber, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Marco Reus /80. Mario Götze, Mesut Özil, Andre Schürrle /67. Thomas Müller, Miroslav Klose /80. Mario Gomez

Grækenland, 4-5-1: Michalis Sifakis, Vasilis Torosidis, Sokratis Papastathopoulos, Kyriakos Papadopoulos, Georgios Tzavellas /46. Georgios Fotakis, Grigoris Makos /72. Nikos Liberopoulos, Giannis Maniatis, Sotiris Ninis/46. Theofanis Gekas, Konstantinos Katsouranis, Georgios Samaras, Dimitrios Salpingidis

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Mest læste i sport
Seneste i sport
EKSTRA Sport og spil