AGF 4 timer siden
Eksperter hænger AGF til tørre: Ingen snak til spillerne
Engelsk fodbold 5 timer siden
Manchester City gennemhuller Hull i sikker pokalsejr
Håndbold 6 timer siden
Århus Håndbold slår Skanderborg og henter tophold
Ishockey 6 timer siden
Sønderjyske topper isliga efter hjemmesejr
Cykling 6 timer siden
Team Cult mangler penge til november-lønnen
OB 8 timer siden
Danske topklubber slås om brandvarm OB-stjerne
Atletik 8 timer siden
Enighed om køreplan efter dopingskandale
Speedway 8 timer siden
Tredobbelt verdensmester klar til den danske liga
Premier League 9 timer siden
United-legende: Van Gaal skræmmer spillerne
Hobro 9 timer siden
Hobro-spiller afviser transferhistorie: Løgn og rygter
Anden sport 10 timer siden
Tjente over fem milliarder: Nu går NBA-stjerne på pension
Intl. fodbold 10 timer siden
Frankrigs premierminister: Smid Benzema af landsholdet
Premier League 11 timer siden
Skal tidligere Superliga-helt redde Premier League-klub?
Dansk fodbold 12 timer siden
Konkursen i FCV: Direktør lovede spillerne løn
Boksning 12 timer siden
Patrick Nielsen: Jeg har altid bodyguards med
Randers FC 13 timer siden
Randers-profil midt i kaos: Vi er magtesløse
Premier League 13 timer siden
Er I seriøse? Lindegaard risikerer bøde for Twitter-comeback mod Rooney
Spansk fodbold 14 timer siden
Ronaldos mystiske rejser vækker uro i Real
Sjaellandsyd 14 timer siden
TV: 'Tårnet' farligste mand hos Uglerne
Håndbold 14 timer siden
Utrolig dobbelt-redning på Anders Eggert tager top-pris
Jan Jensen

Danmark har holdet for fremtiden

Vi mødte Tyskland på et tidspunkt, hvor de er aller bedst

  • Simon Kjær og Tobias Mikkelsen. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Kjær og Tobias Mikkelsen. (Foto: Lars Poulsen)

LVIV (ekstrabladet.dk): Vi var havnet i dødens gruppe og på forhånd udset som slagtekvæget ved EM.

Sådan gik det heldigvis ikke. Vi var ikke det bedste hold i nogen af de tre kampe, men vi blev heller ikke kørt ud på røv og albuer. Dertil er der alt for meget offervilje og sammenhold på det danske hold. Som er et forholdvist ungt hold. Et hold for fremtiden der i aften blot var så uheldige at løbe ind i et tysk hold, som ikke har været bedre i rigtig mange år.

Alligevel matchede vi dem langt hen ad vejen, og i en periode efter vores udligning i første havleg var det os, der kørte med klatten. Her fik vi set, hvad det dansk landshold kan udvikle sig til frem mod VM i Brasilien om to år. Og der er meget godt at tage med sig fra de tre intense kampe i Ukraine.

Daniel Agger har meldt sig ind i den eksklusive gruppe af europæiske forsvarsgeneraler. Forudsende, sikker i sine indgreb og evigt fightende er han en rigtig anfører. En god mand at have som holdets fundament. Og så er vi i den lykkelige situation, at vi kan fodre svin med dygtige midforsvarere. Her er vi for alvor fremtidssikret.

Bortset fra det latterlige underbukse-stunt har Bendtner brugt slutrunden til at springe ud som en fuldblods, europæisk topangriber. Teknisk er han ikke perfekt endnu, og han er også stadig lidt hvalpet i sine bevægelser. Men han er blevet en holdspiller, og det han kan, gør han rigtig godt. Hans hovedspil mod tyskerne var i verdensklasse. Jeg tror ikke, han tabte en eneste duel og oplægget til Krohn-Dehlis udligning til 1-1 var resultatet af mange timer på træningsbanen. Hele sekvensen var så smukt udført, at det var til at få tårer i øjnene over. At Bendtner også har blik for sine medspillere viste han, da han straks i anden halvleg spillede Jakob Poulsen helt fri i feltet. Vores eneste regulære mulighed i anden halvleg. Tyskerne var gode til at holde os væk.

EM har givet os en ny førstemålmand. Tre fremragende kampe har Stephan Andersen stået, og det er ingen tilfældighed. Mirakelredninger på stribe er heller ingen tilfældighed. I en alder af 30 år har har fået sit internationale gennembrud, og han har da heldigvis en seks-syv gode år i sig endnu. Målmænd bliver kun bedre med alderen. Det er der mange eksempler på.

Morten Olsen overraskede ved at bruge Eriksen på højrekanten. Trækket var ret smart. Uden Rommedahl er der alligevel ingen i den danske lejr, der kan løbe om hjørner med Philipp Lahm, og nu fik Eriksen rig mulighed for at trække ind i banen og gøre sig til. For første gang ved dette EM fik han god plads at spille på, og især i første halvleg så vi, hvor hurtigt han tænker i hovedet og agerer med fødderne. Han var i perioder helt på niveau med tyskerne. Eriksen blev også bedre af, at Niki Zimling var tilbage på holdet. Zimling kan også spille de små hurtige førstegangsafleveringer, som ser på lette ud, men som de færreste alligevel mestrer, når tempoet er som i aftes.

Tyskerne mestrer den del af spillet nærmest til perfektion. De bragte os mange gange i ubalance med deres hurtige 1-2 spil omkring vores straffesparksfelt. Özil, Khedira, Müller og Mario Gomez boltrede sig rigtigt, og kun fordi ukuelige Aggers lange ben igen og igen kom i vejen blev de tyske scoringer holdt nede. Ikke mindst Simon Poulsen havde en vanskelig aften overfor en veloplagt Thomas Müller, der drev gæk med vores venstre back. Simon Poulsens spidskompetence bliver aldrig oprydningsarbejdet i forsvaret. Han må tage det tidlige tyske føringsmål på sin kappe, ligesom han også var slemt involveret i det andet, da han tabte bolden på den tyske banehalvdel. Simon poulsen er ikke de kompelte venstre back. Her må vi håbe på, at Nicolai Boilesen omsider kommer igang igen.

Som nævnt var det er smart træk af Morten Olsen at bruge Eriksen på højrekanten. Til gengæld sad landstræneren på hænderne, da vi skulle satse i slutfasen. vi skulle vinde kampen, fordi Portugal var kommet foran mod Holland, og så hjælper det altså ikke at sætte Christian Poulsen på banen. Han er ikke nogen målmager. Den totale offensive satsning udeblev, og det var en klar fejl.

Seneste Ekstra Bladet job

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk