Intl. fodbold Lige nu
Dansk landsholds-komet nomineret til kæmpe pris
Anden sport 15 min. siden
Stil dine spørgsmål: Her live-tester dansk stjerne nyt 'FIFA'
Champions League 24 min. siden
Udlandet efter opvisning: Her er FCKs CL-chancer
Champions League 1 time siden
Danskere tæt på CL-sensationer: Sådan bliver de bedømt i udlandet
Superligaen 2 timer siden
Brøndby-træner kapitulerer: FCK er for stærke
Tennis 2 timer siden
Tennis-stjerne raser ud over politi-drab: Bliver min nevø den næste?!
Formel 1 2 timer siden
Palmer og Kevin lodret uenige i Renault-strategi
EKSTRA
Analyse: Her er 10 forklaringer på FCKs succes
Landsholdsfodbold 3 timer siden
Hareide udtager Bjelland til sin VM-trup
Dansk fodbold 3 timer siden
Det var jo en krigszone: Overvejer bortvisning efter voldsorgie
Superligaen 3 timer siden
Fodboldbølle undgår afsoning efter spyt og romerlys
Svømning 4 timer siden
Kærligheden blomstrer: Sådan bruger Guld-Blume OL-bonus
Intl. fodbold 4 timer siden
Laudrup tager til Qatar: Landstræneren hilser ham velkommen
Badminton 5 timer siden
Jan Ø. taber overraskende til sydkoreansk veteran
Intl. fodbold 5 timer siden
Wenger er smigret over landstrænerrygterne
Champions League 6 timer siden
'Det er helt uhørt et dansk hold vinder 4-0 i Champions League'
Premier League 6 timer siden
PL-stjerne afslører: Vodka med sliksmag ødelagde min genoptræning
Championship 6 timer siden
'En af de store': Bendtner drukner i sarkasme efter scoring
Formel 1 7 timer siden
Sløret løftet for næste sæson: F1 lukker fiffigt smuthul
Engelsk fodbold 13 timer siden
Iskold Allardyce tog også fusen på dansker

Danmark har holdet for fremtiden

Vi mødte Tyskland på et tidspunkt, hvor de er aller bedst

  • Simon Kjær og Tobias Mikkelsen. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Kjær og Tobias Mikkelsen. (Foto: Lars Poulsen)

LVIV (ekstrabladet.dk): Vi var havnet i dødens gruppe og på forhånd udset som slagtekvæget ved EM.

Sådan gik det heldigvis ikke. Vi var ikke det bedste hold i nogen af de tre kampe, men vi blev heller ikke kørt ud på røv og albuer. Dertil er der alt for meget offervilje og sammenhold på det danske hold. Som er et forholdvist ungt hold. Et hold for fremtiden der i aften blot var så uheldige at løbe ind i et tysk hold, som ikke har været bedre i rigtig mange år.

Alligevel matchede vi dem langt hen ad vejen, og i en periode efter vores udligning i første havleg var det os, der kørte med klatten. Her fik vi set, hvad det dansk landshold kan udvikle sig til frem mod VM i Brasilien om to år. Og der er meget godt at tage med sig fra de tre intense kampe i Ukraine.

Daniel Agger har meldt sig ind i den eksklusive gruppe af europæiske forsvarsgeneraler. Forudsende, sikker i sine indgreb og evigt fightende er han en rigtig anfører. En god mand at have som holdets fundament. Og så er vi i den lykkelige situation, at vi kan fodre svin med dygtige midforsvarere. Her er vi for alvor fremtidssikret.

Bortset fra det latterlige underbukse-stunt har Bendtner brugt slutrunden til at springe ud som en fuldblods, europæisk topangriber. Teknisk er han ikke perfekt endnu, og han er også stadig lidt hvalpet i sine bevægelser. Men han er blevet en holdspiller, og det han kan, gør han rigtig godt. Hans hovedspil mod tyskerne var i verdensklasse. Jeg tror ikke, han tabte en eneste duel og oplægget til Krohn-Dehlis udligning til 1-1 var resultatet af mange timer på træningsbanen. Hele sekvensen var så smukt udført, at det var til at få tårer i øjnene over. At Bendtner også har blik for sine medspillere viste han, da han straks i anden halvleg spillede Jakob Poulsen helt fri i feltet. Vores eneste regulære mulighed i anden halvleg. Tyskerne var gode til at holde os væk.

EM har givet os en ny førstemålmand. Tre fremragende kampe har Stephan Andersen stået, og det er ingen tilfældighed. Mirakelredninger på stribe er heller ingen tilfældighed. I en alder af 30 år har har fået sit internationale gennembrud, og han har da heldigvis en seks-syv gode år i sig endnu. Målmænd bliver kun bedre med alderen. Det er der mange eksempler på.

Morten Olsen overraskede ved at bruge Eriksen på højrekanten. Trækket var ret smart. Uden Rommedahl er der alligevel ingen i den danske lejr, der kan løbe om hjørner med Philipp Lahm, og nu fik Eriksen rig mulighed for at trække ind i banen og gøre sig til. For første gang ved dette EM fik han god plads at spille på, og især i første halvleg så vi, hvor hurtigt han tænker i hovedet og agerer med fødderne. Han var i perioder helt på niveau med tyskerne. Eriksen blev også bedre af, at Niki Zimling var tilbage på holdet. Zimling kan også spille de små hurtige førstegangsafleveringer, som ser på lette ud, men som de færreste alligevel mestrer, når tempoet er som i aftes.

Tyskerne mestrer den del af spillet nærmest til perfektion. De bragte os mange gange i ubalance med deres hurtige 1-2 spil omkring vores straffesparksfelt. Özil, Khedira, Müller og Mario Gomez boltrede sig rigtigt, og kun fordi ukuelige Aggers lange ben igen og igen kom i vejen blev de tyske scoringer holdt nede. Ikke mindst Simon Poulsen havde en vanskelig aften overfor en veloplagt Thomas Müller, der drev gæk med vores venstre back. Simon Poulsens spidskompetence bliver aldrig oprydningsarbejdet i forsvaret. Han må tage det tidlige tyske føringsmål på sin kappe, ligesom han også var slemt involveret i det andet, da han tabte bolden på den tyske banehalvdel. Simon poulsen er ikke de kompelte venstre back. Her må vi håbe på, at Nicolai Boilesen omsider kommer igang igen.

Som nævnt var det er smart træk af Morten Olsen at bruge Eriksen på højrekanten. Til gengæld sad landstræneren på hænderne, da vi skulle satse i slutfasen. vi skulle vinde kampen, fordi Portugal var kommet foran mod Holland, og så hjælper det altså ikke at sætte Christian Poulsen på banen. Han er ikke nogen målmager. Den totale offensive satsning udeblev, og det var en klar fejl.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen