Cykling 3 timer siden
Par nummer 7 vinder i Ballerup efter intens finale
Engelsk fodbold 4 timer siden
Liverpool sendt ud af FA Cuppen efter sent drama
Engelsk fodbold 4 timer siden
SLUT: Liverpool i pokal-exit efter forlænget spilletid
Intl. fodbold 5 timer siden
37 år siden i dag: Da Nottingham brød den magiske milliongrænse
Håndbold 5 timer siden
Danske pokalfinalister vandt med maskot i truppen
Tysk fodbold 6 timer siden
Dansker i flot pokal-comeback: Sender tysk storhold ud
Ishockey 7 timer siden
Flere ishockeyklubber bakker ud af strid
Anden sport 7 timer siden
Led største nederlag i ligaens historie: Så kontant var trænerens reaktion
Boksning 8 timer siden
Dansk knockout-konge misser titelkamp
FC Midtjylland 8 timer siden
Pusic på pletten i Dubai: Nu går rejsen hjemad
Håndbold 9 timer siden
GOG dropper protest efter finalefarce
Cykling 10 timer siden
Kaptajn-sviner skaber krig på Astana: Her er Fuglsangs modangreb
Tennis 10 timer siden
Tennisforbund har udelukket dommere for snyd
Bordtennis 10 timer siden
På toppen siden 1977: Nu stopper verdens bedste
Tysk fodbold 11 timer siden
Mainz' danske nyindkøb skal opereres
Cykling 11 timer siden
Mørkøv reddet: Katusha slipper for doping-karantæne
Holland 12 timer siden
Champions League-klub bekræfter: Vi går efter Boilesen
Premier League 13 timer siden
Imponerer alle: Okore elsket i Aston Villa
Cykling 13 timer siden
Cavendish slået: Danskerhold vinder etape
Håndbold 13 timer siden
Pytlick henter yndling: Dansk landsholdsspiller til Odense
Jan Jensen

Fodboldguderne smiler til os - Bayern skriver historie

Og nu har vi store forventninger til finalen i München, hvor to stilarter møder hinanden

Hvad har vi dog gjort, siden vi sådan bliver forkælet. I mere end et døgn har vi været i fodboldhimlen. Fra tirsdag til onsdag midnat er vi blevet mindet om, hvorfor fodbold er så vidunderligt underholdende. De to semifinaler i Champions League har været som nat og dag, men i begge kampe har det været umuligt at sidde roligt. Kontrasterne har været enorme, spændingen nærmest ulidelig, og det er pæcis det dejlige ved dette spil.

Først den noget ensidige, men minut for minut mere og mere intense forestlling på Camp Nou, hvor Barcelona spillede håndbold med fødderne, blot uden at afslutte bagfra. Det blev dyrt mod et Chelsea-forsvar, der dækkede med seks mand inden for straffesparksfeltet og med tre mand lige uden for. Jeg var næppe den eneste, der blev mindet om italiensk fodbold i 70'erne. Men de blå solgte sig dyrt og kæmpede heroisk for at rette op på kaptajn Terrys idiotiske handling. Kampen udviklede sig til et skakspil, hvor Barcelona aldrig fandt noget åbninger.

Chelsea kan således forsvare. Bedre end de fleste. Vi kender London-holdets udgangspunkt i finalen den 19.maj i München. Men der kan de ikke stå så dybt eller bruge så lang tid på at få dannet forsvarsformationen som mod Barcelona.

I Madrid fik vi en åben slagudveksling med vidunderligt og direkte angrebsfodbold fra begge hold og to rystende nervøse forsvar. Her var der ikke noget tiki-taka med 30-40 afleveringer på tværs og bagud, inden spillet blev flyttet op, hvor det bliver farligt. Her var det den lige vej mod målet, og der blev også afsluttet langt udefra. Hæsblæsende til tider og aldrig kedeligt. Heller ikke selv om anden halvleg blev en mere taktisk affære. Ingen ville blotte sig. I den forlængede spilletid var det nerver alt sammen.

Tyskerne kom bagud med to tidligt i kampen, men de virkede alligvel hurtigt i kontrol, og efter reduceringen på semifinalernes tredje straffe var tyskerne overraskende for mange i førersædet og klart mest i boldbesiddelse i den ordinære kamp.

Jeg har nu haft Bayern som finalefavorit siden runderne før jul, hvor sydtyskerne diskede op med forrygende angrebsspil. En mindre formnedgang og skader hos nøglespilleren Schweinsteiger har kostet det tyske mesterskab, men heldigvis ikke livet i Champions League. I Madrid så vi igen hvor vigtig og dygtig Schweinsteiger er, når han er fit. Og så mangler han vist stadig 10 procent for at kunne gå en hel kamp for fuld damp.

Heldigvis havde han dog kræfter nok til at afgøre den nervebetonede straffesparkskonkurrence, hvor verdensstjerner som Kaka og Ronaldo fik en skurkerolle. Bayern var det bedste hold i aften og skriver nu historie ved at skulle spille finalen på hjemmebane.

Det er sagt før, at finaler har det med at skuffe, men jeg nægter at tro, det bliver virkeligheden denne gang.

Chelsea er selvfølgelig hårdt ramt af de mange kara ntæner, men forhåbentligt bliver de skadede spillere klar, så de blå arbejdsmænd trods alt kan stille et slagkraftigt hold. Formationen kunne se således ud.

Cech - Bosingwa, Cahill, Luis, Cole - Mikel, Lampard, Mata, Essien, Kalou - Drogba. Og på bænken er der så Torres, som er begyndt at betale af på gælden med vigtige scoringer.

På samme måde må også Bayern finde reserverne frem. Hele tre mand fik afgørende gult i Madrid, og det udløser karantæne. Badstuber og stortalentet Alaba fra forsvaret er ude, og det samme er den hårdt spillende løbemaskine, Gustavo, på den defensive midtbane. Men bredden er dog stor i det sydtyske, så der skal nok komme kapable 11 mand på banen.

Finalen kan blive lige så fornøjelig som de to semifinaler. Især hvis Chelsea kommer bagud, så de bliver nødt til at satse fremad. Igen den 19.maj på Allianz Arena i München vil vi gerne have en af de store oplevelser, som minder os om, at fodbold er verdens bedste underholdning.

Seneste Ekstra Bladet job

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen