FC Midtjylland 26 min. siden
Van der Vaarts forløsning: Her scorer han sin første FCM-kasse
Allan Olsen 39 min. siden
OB stirrer lige ned i afgrunden
Tennis 43 min. siden
Tysk teenager knækker US Open-vinder i Sankt Petersborg
OB 1 time siden
Historisk OB-krise: Ingen mål i otte timer
Håndbold 1 time siden
TTH bjærger Champions League-point i sidste sekund
Tysk fodbold 1 time siden
Danskerklubber er stadig ubesejrede efter uafgjort duel
FC Nordsjælland 1 time siden
LIVE: Brænder straffe og misser reducering i Farum
FC Midtjylland 1 time siden
FCM sejrede efter flot comeback
Skandinavien 1 time siden
Dansk scoring sender Malmö FF mod toppen i Allsvenskan
Premier League 1 time siden
Årets dommer-sviner fra Vardy: Din forbandede skaldede f...
Premier League 2 timer siden
Højbjerg og Southampton forstærker West Hams krise
Holland 2 timer siden
Nicolai Jørgensen brillerede i kæmpe Feyenoord-sejr
Italiensk fodbold 2 timer siden
Inter-profil flået ud efter 28 minutter: Han hørte slet ikke efter
Spansk fodbold 2 timer siden
EM-topscorer sikrer Atlético Madrid smal sejr
Tysk fodbold 3 timer siden
Schalke taber igen i horribel sæsonstart
SønderjyskE 3 timer siden
Randers-træner efter 0-4: Vi snorksov og tog ikke ansvar
FC Midtjylland 3 timer siden
SLUT: Midtjylland flåede Horsens fra hinanden
Brøndby 3 timer siden
Brøndby storsejrede i Mukhtar-opvisning
Anden sport 4 timer siden
Amerikansk sportsstjerne død i bådulykke
Cykling 4 timer siden
Rohan Dennis styrter og mister sejren i Eneco Tour

Her er beviset: Dobbelt svinestreg af Adriano

Fransk tv gennemhuller alle Shakhtars søforklaringer

  • Ikke alene brød Adriano en central fair play-regel - og fuldt bevidst - da han scorede til 1-0 mod FC Nordsjælland. Det var også Adriano, der med fagter fik overbevist holdkammeraterne om, at de ikke skulle give FCN et mål i den anden ende.
Ikke alene brød Adriano en central fair play-regel - og fuldt bevidst - da han scorede til 1-0 mod FC Nordsjælland. Det var også Adriano, der med fagter fik overbevist holdkammeraterne om, at de ikke skulle give FCN et mål i den anden ende.

Når UEFAs disciplinærkomite i aften i Geneve skal finde en passende straf til sambasvindleren Luiz Adriano for hans svinestreg i Parken mod FC Nordsjælland, så håber jeg virkelig, at komiteens medlemmer har set det videoklip, som fransk tv har lavet af 'forbrydelsen'. Klippet, der kan ses under denne kommentar, er fundet af en af ekstrabladet.dks vakse læsere, og det viser tydeligt, at Adriano og hans træners sørforklaringer ikke holder en meter.

Både Adriano og cheftræner, Mircea Lucescu har haft travlt med at fortælle, at sambasvindleren ikke anede, hvad der var gået forud for scoringen. Han havde stået med ryggen til begivenhederne, og han reagerede alene på instinktet, da bolden pludselig kom til ham og han var helt fri.

Forklaringen og den efterfølgende undskyldning kom først, da Shakhtar Donetsk fandt ud af, at UEFA ville gå ind i sagen. Og Adriano har ydermere sagt, at han om nogen respekterer Fair Playreglerne, og at han aldrig kunne drømme om bevidst at lave det nummer, som han udførte til perfektion i Parken.

Læs også:

Se også: Shakhtar-træner: 'Adriano er uskyldig'

Videoklippet viser, at han er en hykler af guds nåde, og at hans træner er lavet af samme materiale. TV-billederne sætter også spørgsmålstegn ved moralen hos en anden af Shakhtars ellers så brillante, brasilianske spillere. Nemlig Willian, som var den spiller fra gæsterne, der deltog i dommerkastet og som med tegn og fagter fortalte FCN-spillerne, at de roligt kunne flytte sig, så han i den gode ånd kunne sparke bolden ned til FCN's forsvarsspillere.

På klippet fra fransk tv ser man tydeligt, at Adriano ikke vender ryggen til begivenhederne. Tværtimod har han hele tiden øjenkontakt med Willian, som præcist sparker bolden op i det rum, hvor der ikke er nogen danske forsvarsspillere i nærheden, og hvor Adriano uhindret kan tage bolden med sig og score. Jeg påstår ikke, at det hele var aftalt og instuderet. Det ser bare sådan ud.

Men her slutter historien ikke. Efter scoringen kom det til voldsomme diskussioner spillere og trænere imellem. Alligevel hævdede Lucescu efter kampen, at ikke alle spillere på hans hold var klar over, hvad der var foregået, at nogle ville lade FCN score et mål, mens andre var af den modsatte holdning. Altså vild forvirring. Men Adriano var ikke i tvivl, og da spillet blev sat i gang igen, lavede han sin anden svinestreg. Han opfordrede kraftigt med fagter og løb sine holdkammerater til at stoppe Nicolai Stokholm, som havde bemægtiget sig bolden for at spadsere den i mål. Stokholm blev stoppet, og det skjuler Adriano heller ikke sin store tilfredshed med.

Dagen efter kampen stødte Adriano ind i Ekstra Bladets Peter Sloth i Københavns Lufthavn, og her sagde brasilianeren, at han var glad for alle sine tre mål i Parken. Ingen anger. Ingen undskyldning. Ingen beklagelse. Den kom først, da UEFA gik i aktion. Hykleri hedder den slags på godt dansk, og udtrykker dækker desværre også alle de udsagn, der efterfølgende er kommet fra cheftræner, Mircea Lucescu, som ellers har haft ry for at være en hædersmand.

Læs også:

Se også: I aften afgøres sambasvindlerens skæbne

Afgørelsen fra UEFA ventes først at blive offentliggjort i morgen. Strafferammen er forholdsvis bred, men jeg kan frygte, at det lobbyarbejde, som Shakhtar har udført siden den famøse aften, vil være med til at dæmpe vreden hos udvalgsmedlemmerne. Senest har klubbens ejer, Rinat Akhmetov, i den gode sags tjeneste skældt ud på Adriano og tilføjet at den slags bryder man sig altså ikke om i Donetsk. Akhmetov er en stor mand i international fodbold, men forhåbentligt har UEFA-folkene set de franske tv-billeder eller også får de chancen nu, hvor de endnu engang bliver vist her på ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Shakhtar-boss skælder ud på sambasvindler

Adriano fortjener en hård straf, hvilket i det her tilfælde vil sige mange spilledages karantæne. Der bliver ikke ændret ved kampens resultat, og FC Nordsjælland får heller ikke en ny kamp. Men UEFA er nødt til at statuere et eksempel, så ikke andre hold bliver fristet til at spekulere i lignende situationer. Det må ikke kunne betale sig at omgå Fair Playreglene så groft, som Shakhtar gjorde det i Parken. For så bliver fair play blot en by i Ukraine.


Le but de Luiz Adriano du Shakhtar Donetsk...by beINSPORT

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen