Champions League 12 min. siden
Guardiola efter CL-exit: Jeg har givet mit liv til Bayern
Champions League 28 min. siden
Stolt Torres: Vi har haft svær vej til CL-finalen
Champions League 43 min. siden
Simeone rasende: Slår fra sig på sidelinjen
BREAKING NEWS
Atléticos triumf: Bayern elimineret i sandt drama
Champions League 1 time siden
Drama i München: Her går træner og spiller i kødet på hinanden
Håndbold 2 timer siden
Skjern tæt på overraskende DM-exit
Motorsport 2 timer siden
Racerkører i voldsomt uheld: Heldig at være i live
Brøndby 2 timer siden
Dropper udlandet: Brøndby er min sidste klub
Premier League 3 timer siden
Har du styr på det? Sådan udtales ’Leicester’
Champions League 4 timer siden
Fakta: Atlético i finalen efter Bayern-dominans
Formel 1 4 timer siden
Tabte kampen til Kevin: Her er hans nye job
Badminton 5 timer siden
Dansk EM-succes skærper spillere i kampen mod Asien
Leicester 6 timer siden
Bum! Dansker fik Claudio Ranieri fyret
Spansk fodbold 7 timer siden
Ronaldo klar - men Real må undvære to stjerner mod City
Premier League 7 timer siden
Ståle: Leicester ender uden for top-ti næste år
Formel 1 8 timer siden
Formel 1-ikon raser: Var jeg Vettel, ville jeg dræbe ham
Premier League 8 timer siden
Gyldne Leicester-øjeblikke: Her er de uforglemmelige højdepunkter
Brøndby 9 timer siden
Auri efterlyser modet: Selvfølgelig kan vi nå top tre
Atletik 9 timer siden
Kæmpe stjerne dropper OL: Min søn har brug for mig
Premier League 9 timer siden
United-legender hylder Kasper Schmeichel
Jan Jensen

Han skader dansk fodbold

Kommentar: Divisionsforeningens direktør burde tage sit gode tøj og gå

  • Claus Thomsen er direktør i Divisionsforeningen, men næppe ret længe endnu. (Foto: Kristian Linnemann)
Claus Thomsen er direktør i Divisionsforeningen, men næppe ret længe endnu. (Foto: Kristian Linnemann)

Claus Thomsen hedder han. Han blev direktør i de danske divisionsklubbers forening, Divisionsforeningen, da hans forgænger, Claus Rode Jensen, døde i 2006. Derfor har Claus Thomsen været spillernes og Spillerforeningens direkte modpart i den affære, som martrer dansk fodbold, og som vi alle nu kender som feriepengesagen.

Den sag er Claus Thomsen ikke sluppet ret heldigt fra. Og det er ikke bare noget, jeg finder på. Det har vi voldgiftsrettens ord for, og det bør få konsekvenser for direktøren, der har mistet al troværdighed i rollen som forhandler på arbejdsgiversiden.

For lige at rekapitulere sagen kort. I 2004 indgår Spillerforeningen og Divisionsforeningen en overenskomst som blandt andet indeholder regler for feriepenge og pensioner. I 2009 får Spillerforeningen en fornemmelse af, at der i mange klubber er problemer med netop de to forhold. Med andre ord bliver overenskomsten ikke efterlevet, og spillerne får ikke det, de skal have.

Læs også:

Se også: Peter Madsen efter million-sejr: Jeg er glad

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, rettede den 30. september 2009 henvendelse til sin modpart i Divisionsforeningen, men det kom der ikke noget ud af. Mailudvekslingen og det videre forløb er gennemgået i den 49 sider lange kendelse, som Voldgiftsretten offentliggjorde i går. Side efter side kan man læse, hvordan Claus Thomsen og hans nærmeste har gjort alt for at trække sagen i langdrag.

De har ikke svaret på henvendelser, klubberne har ikke villet udlevere materiale om løn og andre vilkår, og flere klubber har sågar nægtet Mads Øland adgang til stadions. Man tror, det er løgn, men det er det desværre ikke. På den måde er tre år gået, uden at Divisionsforeningens direktør på nogen måde har udvist handlekraft og rettidig omhu. I stedet har han som strudsen stukket hovedet i busken og satset på, at klubberne kunne blive reddet af en forældelsesfrist. Det er uværdigt.

Læs også:

Se også: Don Ø langer ud efter Per Bjerregaard

I dag er der så klubber, som kan prise sig lykkelige over, at de rent faktisk har fulgt overenskomstens ord. Det gælder for eksempel OB og FC København. De har ikke noget i klemme, hvilket kun er med til at understrege, at Claus Thomsen ikke har haft overblik og kontrol over sagen. Flere andre klubber har undervejs valgt at indgå forlig med Spillerforeningen. Det vidner om manglende tiltro til direktør Thomsens strudsestrategi.

I kendelsen fra Voldgiftsretten fremgår det da også, at alle de røde lamper burde være blevet aktiveret hos både Divisionsforeningen og i klubberne, da Mads Øland på vegne af spillerne i en mail den 30. september 2009 rettede henvendelse om de manglende feriepengeudbetalinger. Følgende er et citat fra side 44 i kendelsen:

Uanset at kravet er løst formuleret og uden konkrete eksempler finder vi, at problemet er så klart i substansen, at klubberne uden anstrengelse ved en gennemgang af bare et par enkelte kontrakter kunne se, om der var et problem eller ej. Vi hæfter os også ved, at der allerede den 24. februar 2009 var et mæglingsmøde mellem de to parter om FC Fyns manglende pension og feriepenge.

I følge retten var problematikken således til at få øje på. Men Claus Thomsen og klubledere som Per Bjerregaard i Brøndby og Lynge Jakobsen i AaB fattede hverken konsekvenser eller rækkevidde. Det kommer de to klubber til at betale en høj pris for. I Brøndby kan det løbe op i efterbetalinger på op til 25 millioner kroner, og i AaB skønnes beløbet at blive et sted mellem 15 og 20 millioner. Claus Thomsen burde være den første mand med et bidrag.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen