Håndbold Lige nu
Utrolig dobbelt-redning på Anders Eggert tager top-pris
Randers FC 1 time siden
Salgs-kaos i Randers: Populær sportsdirektør siger op
Cykling 1 time siden
Post Danmark Rundt dropper udskældt etape
Premier League 1 time siden
Efter 'elevator-sviner': Nu stikker Lindegaard til Rooney
1. division 1 time siden
DBU bekræfter: Vestsjælland begæret konkurs
Premier League 2 timer siden
Betaler formue: Kinesere køber sig ind i Manchester City
AGF 2 timer siden
Fortsætter saksesparks-kongen i Næstved?
FC København 2 timer siden
FCM-boss angriber 'seje FCK'ere': Det er usmageligt
Allan Olsen 2 timer siden
Efter konkurs-melding: Dårlig stil, Kong Kurs!
Boksning 3 timer siden
Paranoid boksechamp: Frygtede giftangreb fra Klitschko
Engelsk fodbold 3 timer siden
Tidligere dansker-klub skylder 1,8 milliarder
Formel 1 4 timer siden
F1-karakterer: Her er årets bundskrabere
Boksning 4 timer siden
Sauerland 'låner' dansk stortalent
Anden sport 4 timer siden
TV: Her får afdød legende fantastisk afskedshilsen
Tysk fodbold 6 timer siden
Bundesliga-dansker hædret: Fra U23-straf til rundens hold
1. division 6 timer siden
Hev millioner ud før konkurs: Derfor sendte rigmanden FCV i respirator
Intl. fodbold 6 timer siden
Messi om Ballon d'Or-finalister: Hvor er Suarez?
Intl. fodbold 6 timer siden
VM-værter slagtet: Rødt kort på ni vitale punkter
Håndbold 7 timer siden
Vraget Spellerberg: Det gør ondt i hjertet
Intl. fodbold 7 timer siden
Verdensrekorder var ikke nok: Her er den 'lukkede' fodboldfest
Jan Jensen

Skæbnen var urimelig hård ved FCN

De danske mestre fortjener stor respekt for indsatsen i Parken

  • Patrick Mtiliga og Co. led en hård skæbne. (Foto: Lars Poulsen)
Patrick Mtiliga og Co. led en hård skæbne. (Foto: Lars Poulsen)

Nederlaget på 4-0 til Chelsea i Parken var en urimelig hård skæbne for de danske mestre fra FC Nordsjælland. Men det var sådan, jeg frygtede det kunne gå, da det viste sig, at modstandene kom til at hedde Shahktar, Juventus og Chelsea.

Selvfølgelig var der i grupper i årets Champions League, hvor FC Nordsjælland ville have haft en lettere gang på jorden, men når det nu ikke har maget sig sådan, må man lære at leve med det, man får. Det gør de danske mestre til fulde, og i aftes i Parken viste de i lange perioder, at de godt kan spille bold med de bedste hold i Europa.

Det var altså de forsvarende Champions League-mestre, der stod på den anden banehalvdel. Det lod holdet fra Farum sig ikke anfægte af. Tro mod egne principper og overbeviste om, at spilkonceptet også holder internationalt, kørte evigtunge Stokholm og kompagni roligt bolden rundt, og i perioder var de engelske gæster ligefrem statister. Chelsea blev trykket langt tilbage og stod flere gange undervejs med alle mand omkring eget felt.

Der blev plads til Nordsjælland på kanterne, fordi de fire bagerste hos englænderne, som i håndbold, pakkede sig omkring halvcirklen. Det nød både Joshua John i højre side og Parkhurst i modsatte side godt af. Og i modsætning til den første kamp mod Shahktar i Ukraine førte FCN's massive boldbesiddelse denne gang også til en række store målchancer.

Chelsea havde også deres muligheder. Også flere end de fire der førte til et alt for stort dansk nederlag. Som ofte var de engelske chancer resultatet af personlige fejl hos hjemmeholdet. Men Jesper Hansen var en dejlig årvågen og levende målmand, som med flotte fodparader flere gange tog modet fra Torres i første havleg. Alligevel var selvsamme Torres manden bag 1-0 målet.

Stakkels Adu, som ellers var blandt Nordsjællands bedste, blev ladt i stikken, fordi ingen advarede ham om, at han havde Torres i ryggen. Det gav et boldtab og efter to hurtige afleveringer kunne Mata sende bolden forbi Jesper Hansen. Så hård kan straffen være, og det endda på et tidspunkt, hvor FCN var i fuld kontrol.

Men også den lussing rystede de danske mestre af sig. De fortsatte troligt med det flotte kombinationsspil garneret med en god gang fight. Bedst illustreret af krigeren, Jores Okore, som trods en tidlig flænge i hovedet aldrig lod sig slå ud. Han veg ikke en tomme, men vandt både nærkampe, hovedstødsdueller og løbedueller. Samtidig var hans opspil en ren nydelse. Præcision i afleveringerne og altid med den rigtige fart i bolden. Verdensklasse.

Men skæbnen var hård ved de danske mestre. På et tidspunkt midt i anden havleg, hvor udligningen lå og lurede, ramte Joshua John stolpen på et ellers dejligt skruet og velplaceret skud fra kanten af feltet. Da Chelsea kort tid efter fik et frispark uden for feltet, efter et unødvendigt boldtab af Nicolai Stokholm, ramte Chelsea også stolpen. Men desværre på indersiden hvorefter bolden fortsatte i mål.

Og så knækkede filmen hos Kasper Hjulmands tropper. Markeringerne blev løse, indgrebene uden bund og så endte det med et alt for stort, unødvendigt og på sin vis også uretfærdigt nederlag. Men retfærdighed spiller som bekendt ingen rolle i fodbold. Man vinder det, man spiller sig til. I aftes i Parken spillede FC Nordsjælland i 80 minutter sig til en masse respekt i Europa. Hvis det ellers er nogen form for trøst.

Seneste Ekstra Bladet job

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk