AGF 1 time siden
Eksperter hænger AGF til tørre: Ingen snak til spillerne
Engelsk fodbold 1 time siden
Manchester City gennemhuller Hull i sikker pokalsejr
Håndbold 2 timer siden
Århus Håndbold slår Skanderborg og henter tophold
Ishockey 3 timer siden
Sønderjyske topper isliga efter hjemmesejr
Cykling 3 timer siden
Team Cult mangler penge til november-lønnen
OB 4 timer siden
Danske topklubber slås om brandvarm OB-stjerne
Atletik 5 timer siden
Enighed om køreplan efter dopingskandale
Speedway 5 timer siden
Tredobbelt verdensmester klar til den danske liga
Premier League 6 timer siden
United-legende: Van Gaal skræmmer spillerne
Hobro 6 timer siden
Hobro-spiller afviser transferhistorie: Løgn og rygter
Anden sport 6 timer siden
Tjente over fem milliarder: Nu går NBA-stjerne på pension
Intl. fodbold 7 timer siden
Frankrigs premierminister: Smid Benzema af landsholdet
Premier League 7 timer siden
Skal tidligere Superliga-helt redde Premier League-klub?
Dansk fodbold 8 timer siden
Konkursen i FCV: Direktør lovede spillerne løn
Boksning 9 timer siden
Patrick Nielsen: Jeg har altid bodyguards med
Randers FC 10 timer siden
Randers-profil midt i kaos: Vi er magtesløse
Premier League 10 timer siden
Er I seriøse? Lindegaard risikerer bøde for Twitter-comeback mod Rooney
Spansk fodbold 10 timer siden
Ronaldos mystiske rejser vækker uro i Real
Sjaellandsyd 10 timer siden
TV: 'Tårnet' farligste mand hos Uglerne
Håndbold 10 timer siden
Utrolig dobbelt-redning på Anders Eggert tager top-pris
Jan Jensen

Brøndby sendt i knæ af elendig ledelse

Dansk klubfodbold er lammet efter kendelsen fra voldgiftsretten, men ingen er tjent med at lukke klubber

  • Per Bjerregaard og Benny Winther har ikke haft nogen heldig hånd i Brøndby de sidste mange år. Tværtimod. (Foto: Lars Krabbe)
Per Bjerregaard og Benny Winther har ikke haft nogen heldig hånd i Brøndby de sidste mange år. Tværtimod. (Foto: Lars Krabbe)

Der skal mange rige onkler til, hvis Brøndby og såmænd også AaB med flere skal komme helskindet over det klare nederlag, som klubberne led i den såkaldte feriepengesag. Det er straks værd at bemærke, at kendelsen ikke kan ankes, og at den danner præcedens. Derfor er der i realiteten 1500 spillere, som nu kan komme rendende med krav om efterbetaling af feriepenge.

Prøvesagen, som voldgiftsretten har behandlet, handler om de tre Brøndby-spillere, Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson. Over fire millioner kroner skal Brøndby nu efterbetale de tre i feriepenge og i bod. Det samlede krav mod Brøndby er på 23,5 millioner kroner, og oven i kommer så boden. Det vil sige, at Brøndby samlet skal af med omkring 25 millioner kroner.

Penge som klubben ikke har. For kort tid siden måtte Brøndby låne 10 millioner kroner af klubbens næstformand, Benny Winther, for at klare den daglige drift. Kendelsen i dag slår bunden helt ud af klubbens pengekasse. Med mindre der som nævnt dukker rige onkler op. Men den slags findes vist kun i eventyrbøgerne.

Næste klub i farezonen er nordjyske AaB, som også kæmpper med en dårlig økonomi. Her venter et krav om efterbetaling af feriepenge til et samlet beløb på mellem 15 og 20 millioner kroner. Og det er ikke penge, som klubben har sat til side i tilfælde af, at de skulle tabe sagen ved Voldgiftsretten.

Se også: Sådan er afgørelsen i feriepenge-sagen

Afgørelsen får både Divisionsforeningen og klubberne til at se meget skidt ud. Sagen har lumret siden den overenskomst, der blev indgået i 2004, og siden 2010 har offenligheden via Ekstra Bladet kendt til, at der var placeret en bombe under klubbernes økonomi. Men intet er gjort for at forberede sig på udfaldet i dag, og nu står Brøndby og andre i kviksand til knæene.

Spillerne har vundet er klar sejr. Men det kan blive en pyrrhussejr, hvis det kommer så vidt, at at flere af klubberne i Superligaen må opgive at drive professionel fodbold. Så mangler der jo arbejdsplader.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, går da også efter at sikre holdbare løsninger, så spillerne får deres penge samtidig med, at klubberne kan fortsætte driften. Det må betyde, at der arbejdes på en form for afdragsordning. Hvilket lyder som en fornuftig løsning.

Se også: Brøndby-direktør: Vi havde gerne anket dommen

Hele denne sag efterlader indtrykket af, at dansk fodbold på mange poster stadig styres af amatører eller i hvert fald af folk, som ikke er dygtige nok. Sådan har indtrykket længe været af forholdene i ikke mindst Brøndby, hvor en lille kreds af selvfede og bedrevidende ledere alt for længe fik lov til at køre klubben i sænk, både sportsligt og økonomisk.

Kendelsen i dag er en syngende lussing og en ualmindelig dyr lærestreg. Det er et monument over elendig ledelse. Men dansk foldbold er ikke tjent ved at hverken Brøndby, AaB eller andre bliver degraderet på grund af sagen. Det ville jo først og fremmest ramme spillerne på deres daglige brød, og de burde jo netop fremstå som vinderne i i den her sag. Det bliver de ikke, hvis de mister deres arbejde.

Seneste Ekstra Bladet job

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk