Champions League 8 min. siden
Drama i München: Her går træner og spiller i kødet på hinanden
Håndbold 43 min. siden
Skjern tæt på overraskende DM-exit
Motorsport 55 min. siden
Racerkører i voldsomt uheld: Heldig at være i live
Brøndby 1 time siden
Dropper udlandet: Brøndby er min sidste klub
Premier League 2 timer siden
Har du styr på det? Sådan udtales ’Leicester’
Champions League 2 timer siden
LIVE: Chok-scoring i München!
Formel 1 3 timer siden
Tabte kampen til Kevin: Her er hans nye job
Badminton 4 timer siden
Dansk EM-succes skærper spillere i kampen mod Asien
Leicester 4 timer siden
Bum! Dansker fik Claudio Ranieri fyret
Spansk fodbold 5 timer siden
Ronaldo klar - men Real må undvære to stjerner mod City
Premier League 5 timer siden
Ståle: Leicester ender uden for top-ti næste år
Formel 1 6 timer siden
Formel 1-ikon raser: Var jeg Vettel, ville jeg dræbe ham
Premier League 7 timer siden
Gyldne Leicester-øjeblikke: Her er de uforglemmelige højdepunkter
Brøndby 7 timer siden
Auri efterlyser modet: Selvfølgelig kan vi nå top tre
Atletik 7 timer siden
Kæmpe stjerne dropper OL: Min søn har brug for mig
Premier League 8 timer siden
United-legender hylder Kasper Schmeichel
Champions League 8 timer siden
Guardiola inden skæbnekamp: Taber vi, kan I dræbe mig
Jan Jensen 8 timer siden
FIFA-præsident kan kløjs i Kuwait
Viborg 8 timer siden
Fik debut for A-landsholdet: Nu er han færdig i Viborg
BREAKING NEWS
Dansker dømt i første retssag om matchfixing
Jan Jensen

Brøndby sendt i knæ af elendig ledelse

Dansk klubfodbold er lammet efter kendelsen fra voldgiftsretten, men ingen er tjent med at lukke klubber

  • Per Bjerregaard og Benny Winther har ikke haft nogen heldig hånd i Brøndby de sidste mange år. Tværtimod. (Foto: Lars Krabbe)
Per Bjerregaard og Benny Winther har ikke haft nogen heldig hånd i Brøndby de sidste mange år. Tværtimod. (Foto: Lars Krabbe)

Der skal mange rige onkler til, hvis Brøndby og såmænd også AaB med flere skal komme helskindet over det klare nederlag, som klubberne led i den såkaldte feriepengesag. Det er straks værd at bemærke, at kendelsen ikke kan ankes, og at den danner præcedens. Derfor er der i realiteten 1500 spillere, som nu kan komme rendende med krav om efterbetaling af feriepenge.

Prøvesagen, som voldgiftsretten har behandlet, handler om de tre Brøndby-spillere, Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson. Over fire millioner kroner skal Brøndby nu efterbetale de tre i feriepenge og i bod. Det samlede krav mod Brøndby er på 23,5 millioner kroner, og oven i kommer så boden. Det vil sige, at Brøndby samlet skal af med omkring 25 millioner kroner.

Penge som klubben ikke har. For kort tid siden måtte Brøndby låne 10 millioner kroner af klubbens næstformand, Benny Winther, for at klare den daglige drift. Kendelsen i dag slår bunden helt ud af klubbens pengekasse. Med mindre der som nævnt dukker rige onkler op. Men den slags findes vist kun i eventyrbøgerne.

Næste klub i farezonen er nordjyske AaB, som også kæmpper med en dårlig økonomi. Her venter et krav om efterbetaling af feriepenge til et samlet beløb på mellem 15 og 20 millioner kroner. Og det er ikke penge, som klubben har sat til side i tilfælde af, at de skulle tabe sagen ved Voldgiftsretten.

Se også: Sådan er afgørelsen i feriepenge-sagen

Afgørelsen får både Divisionsforeningen og klubberne til at se meget skidt ud. Sagen har lumret siden den overenskomst, der blev indgået i 2004, og siden 2010 har offenligheden via Ekstra Bladet kendt til, at der var placeret en bombe under klubbernes økonomi. Men intet er gjort for at forberede sig på udfaldet i dag, og nu står Brøndby og andre i kviksand til knæene.

Spillerne har vundet er klar sejr. Men det kan blive en pyrrhussejr, hvis det kommer så vidt, at at flere af klubberne i Superligaen må opgive at drive professionel fodbold. Så mangler der jo arbejdsplader.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, går da også efter at sikre holdbare løsninger, så spillerne får deres penge samtidig med, at klubberne kan fortsætte driften. Det må betyde, at der arbejdes på en form for afdragsordning. Hvilket lyder som en fornuftig løsning.

Se også: Brøndby-direktør: Vi havde gerne anket dommen

Hele denne sag efterlader indtrykket af, at dansk fodbold på mange poster stadig styres af amatører eller i hvert fald af folk, som ikke er dygtige nok. Sådan har indtrykket længe været af forholdene i ikke mindst Brøndby, hvor en lille kreds af selvfede og bedrevidende ledere alt for længe fik lov til at køre klubben i sænk, både sportsligt og økonomisk.

Kendelsen i dag er en syngende lussing og en ualmindelig dyr lærestreg. Det er et monument over elendig ledelse. Men dansk foldbold er ikke tjent ved at hverken Brøndby, AaB eller andre bliver degraderet på grund af sagen. Det ville jo først og fremmest ramme spillerne på deres daglige brød, og de burde jo netop fremstå som vinderne i i den her sag. Det bliver de ikke, hvis de mister deres arbejde.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen