Formel 1 Lige nu
Håbefuld McLaren-boss: Vi bliver klar - til Europa!
Premier League 7 min. siden
FA annullerer karantæne efter forkert rødt kort
EM 2016 28 min. siden
Landsholdskoryfæer: Hvad har DBU gang i?
Fransk fodbold 1 time siden
TV: Mon ikke Wass skraldgriner over dette komiske koks?
Premier League 1 time siden
Schmeichel nærmer sig comeback i Leicester
Tysk fodbold 1 time siden
Rekord på rekord: Så vild er Bendtners konkurrent
Håndbold 2 timer siden
KIF Kolding jagter prominent afløser for Andersson
Holland 2 timer siden
Officielt: Lasse Schöne forlænger med Ajax
Håndbold 3 timer siden
Dansk stjerne dropper landsholdet på ubestemt tid
Landsholdsfodbold 3 timer siden
Klar til konflikt: Et rungende nej til DBU
Superligaen 4 timer siden
I spurgte: Superliga-stjernerne afslørede hemmeligheder
Brøndby 5 timer siden
Direkte rødt! Her er Brøndby-stjernens søforklaring
Brøndby 6 timer siden
Efter bortvisning: Nu får Brøndby-træner sin straf
Engelsk fodbold 6 timer siden
Eriksen kåret som bedste mand: Mourinho peger på anden dansker
Formel 1 6 timer siden
Kevin Magnussens dom: Sådan er den nye Honda
Spansk fodbold 6 timer siden
Barcelona-Real Madrid truet af aflysning
Premier League 7 timer siden
Legende sviner United-stjerne: Du er for nem at spille mod
Allan Olsen 7 timer siden
Stop ydmygelserne af Olsen: Så fyr ham dog!
Premier League 7 timer siden
Tidligere Spurs-stjerne: Begå ikke samme fejl med Eriksen!
Landsholdsfodbold 8 timer siden
Laudrup droppet til landstrænerjob
Jan Jensen

FCK videre med knofedt og stjernedrys

null

  • (Foto: AP)
(Foto: AP)
Nyhedsbrev Sport
Få det seneste døgns største og vigtigste sportsnyheder direkte i din indbox - hver eftermiddag.

EKSTRA Sport og spil

Hent flere
 

Efter tre kedelige halvlege skal jeg da lige love for, at FC København var som forvandlede, da slaget mod Club Brugge skulle afgøres i de sidste 45 minutter i aftes. Endelig fik vi at mærke, hvad der står på spil, og med en fight ud over alle grænser og med enkelte geniale indslag sendte FC København højst overraskende Club Brugge ud af kampen om adgangen til Champions League.

Første halvleg var ikke noget at skrive hjem om. Til forveksling lignede den hele opgøret fra Parken i sidste uge, bortset fra Lars Jacobsen meget uheldigt lavede selvmål efter et belgisk hjørnespark. Resten var tomgang og et alt for lavt tempo.

FC København flyttede fra anden halvlegs start Nicolai Jørgensen frem ved siden af Santin, og så formåede de at etablere et fornuftigt pres på Club Brugge. Tempoet blev endelig sat i vejret. I første omgang forsøgte københavnerne sig med høje bolde ind i feltet, men her stod danske Jim Larsen centralt i det begiske forsvar og stødte alt væk. I Larsen har Brugge gjort et fornuftigt køb.

Så blev det anderledes farligt, når der blev spillet flade bolde. Her var belgierne meget lettere at udfordre, og især Oviedo og Nicolai Jørgensen viste sig frem i de sidste 45 minutter med mange gode aktioner. Jørgensen bliver uden tvivl det helt store navn hos københavnerne i år. Der er masser af bold i den unge mand, og hans scoring til 1-1 var af meget høj klasse.

Derfor var det ærgerligt at FC København igen lukkede belgierne ind. Omvendt må man sige, at det belgiske føringsmål var resultatet af et flot opspil, men igen fik de hjælp af det danske forsvar, hvor Sigurdsson ikke fik tacklet ordentligt, og hvor Thomas Kristensen faldt på halen.

Heldigvis blev københavnerne ved med det flade spil over fløjene. Især hos Oviedo i venstre side var der muligheder, og flere gange slap han til baglinien og lagde gode afleveringer ind i feltet. Det profiterede Bolanos af, da han udlignede.

Man kommer stadig langt med hårdt arbejde, sammenhold og en smule held, præcis de elementer der bragte FC København videre fra opgøret mod Brugge. Vi fik også håndfulde af stjernedrys fra Nicolai Jørgensen og Oviedo, men der er også meget, der stadig kan gøres bedre.

I første havleg var der alt for lidt tempo i spillet, og stadig mangler FC København en midtbanegeneral, der både kan styre spillet og bringe overraskende indslag. Forsvaret var i flere perioder på gyngende grund, og jeg har da også set Johan Wiland i bedre stand. Han skal nok oppe sig, men en spillende midterforsvarer er jeg overbevist om vil tilføre hele holdet meget mere ro. Men hvad pokker. FC København er videre og miraklernes tid er fortsat ikke forbi. Foruden venter nu to kampe mod en endnu ukendt modstander. Vinderen får om ikke prinsessen og det halve kongerige, så dog godt 100 millioner kroner og deltagelse i Champions Leagues gruppespil.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik