Champions League 14 min. siden
Atlético baskede Bayern igen
Champions League 16 min. siden
Rystede Barcelona overvandt danskerholds chokføring
Brøndby 58 min. siden
Vildskud afslørede tumor: Nu møder Brøndby-fan sin redningsmand
Champions League 2 timer siden
SLUT: Spanske giganter sejrede i Champions League
Håndbold 2 timer siden
Danske håndboldmestre fortsætter sejrsstimen
Håndbold 2 timer siden
Solid slutspurt sikrer Esbjergs mestre tiltrængt sejr
Premier League 2 timer siden
PL-stjerne drikker en halv flaske portvin før hver kamp
FC København 3 timer siden
Fan-formand i FCK: Billetpriserne er for høje
Intl. fodbold 3 timer siden
Kryptisk Laudrup: Ingen ved hvad fremtiden bringer
Champions League 3 timer siden
FCK-bomber gennemførte kampen med brækket kindben
OL 2016 4 timer siden
OL-medaljevindere forgyldes med rekordbonus
Tennis 4 timer siden
Så gik den ikke længere for flad Caroline
Champions League 5 timer siden
TV: Kan Delaneys drømme-mål trumfe Allan Ravns?
Anden sport 5 timer siden
Rusland udelukker atleter for brud på dopingregler
Anden sport 5 timer siden
Dansk 'FIFA'-stjerne jubler: Derfor bliver 'FIFA 17' en kæmpesucces
Tennis 6 timer siden
SLUT: Så stoppede festen for Wozniacki
Championship 6 timer siden
Her lyner 'Lord': Se hans første kasse i 11 måneder
Travklub 6 timer siden
Bliver den hest aldrig træt
Champions League 7 timer siden
Går imod Laudrup: Barça-stjerne viser altid respekt
MMA 7 timer siden
MMA-kæmper anklaget for voldtægt af bevidstløs kvinde

FCK videre med knofedt og stjernedrys

null

  • (Foto: AP)
(Foto: AP)

Efter tre kedelige halvlege skal jeg da lige love for, at FC København var som forvandlede, da slaget mod Club Brugge skulle afgøres i de sidste 45 minutter i aftes. Endelig fik vi at mærke, hvad der står på spil, og med en fight ud over alle grænser og med enkelte geniale indslag sendte FC København højst overraskende Club Brugge ud af kampen om adgangen til Champions League.

Første halvleg var ikke noget at skrive hjem om. Til forveksling lignede den hele opgøret fra Parken i sidste uge, bortset fra Lars Jacobsen meget uheldigt lavede selvmål efter et belgisk hjørnespark. Resten var tomgang og et alt for lavt tempo.

FC København flyttede fra anden halvlegs start Nicolai Jørgensen frem ved siden af Santin, og så formåede de at etablere et fornuftigt pres på Club Brugge. Tempoet blev endelig sat i vejret. I første omgang forsøgte københavnerne sig med høje bolde ind i feltet, men her stod danske Jim Larsen centralt i det begiske forsvar og stødte alt væk. I Larsen har Brugge gjort et fornuftigt køb.

Så blev det anderledes farligt, når der blev spillet flade bolde. Her var belgierne meget lettere at udfordre, og især Oviedo og Nicolai Jørgensen viste sig frem i de sidste 45 minutter med mange gode aktioner. Jørgensen bliver uden tvivl det helt store navn hos københavnerne i år. Der er masser af bold i den unge mand, og hans scoring til 1-1 var af meget høj klasse.

Derfor var det ærgerligt at FC København igen lukkede belgierne ind. Omvendt må man sige, at det belgiske føringsmål var resultatet af et flot opspil, men igen fik de hjælp af det danske forsvar, hvor Sigurdsson ikke fik tacklet ordentligt, og hvor Thomas Kristensen faldt på halen.

Heldigvis blev københavnerne ved med det flade spil over fløjene. Især hos Oviedo i venstre side var der muligheder, og flere gange slap han til baglinien og lagde gode afleveringer ind i feltet. Det profiterede Bolanos af, da han udlignede.

Man kommer stadig langt med hårdt arbejde, sammenhold og en smule held, præcis de elementer der bragte FC København videre fra opgøret mod Brugge. Vi fik også håndfulde af stjernedrys fra Nicolai Jørgensen og Oviedo, men der er også meget, der stadig kan gøres bedre.

I første havleg var der alt for lidt tempo i spillet, og stadig mangler FC København en midtbanegeneral, der både kan styre spillet og bringe overraskende indslag. Forsvaret var i flere perioder på gyngende grund, og jeg har da også set Johan Wiland i bedre stand. Han skal nok oppe sig, men en spillende midterforsvarer er jeg overbevist om vil tilføre hele holdet meget mere ro. Men hvad pokker. FC København er videre og miraklernes tid er fortsat ikke forbi. Foruden venter nu to kampe mod en endnu ukendt modstander. Vinderen får om ikke prinsessen og det halve kongerige, så dog godt 100 millioner kroner og deltagelse i Champions Leagues gruppespil.

Følg Ekstra Bladet Sport

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Sport
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen