TV: Sådan flyder stofferne på Facebook

I dokumentaren 'Jagten - De nye pushere' afslører TV3 og Ekstra Bladet et omfattende narkosalg på Facebook. Men hvor alvorligt er det, og hvordan kommer vi problemet til livs? Det debatterer journalist Miki Mistrati, Dorthe Pontoppidan fra Stofrådgivningen og Rasmus Jarlov fra De Konservative. Hør hvad Rasmus Jarlov vil gøre ved problemet i videoen herunder

Onsdag aften havde vi Rasmus Jarlov (Kons.) i studiet til en snak om hvordan vi kommer problemet til livs
1/2
Næste »

I sommer døde den blot 19-årige Mille Vuust Pedersen fra Nordjylland, efter hun indtog det syntetiske stof MDMA. Stoffet blev købt i en gruppe på Facebook - og det er langt fra ualmindeligt.

I dokumentaren 'Jagten - De nye pushere', som netop er blevet sendt på TV3, kunne Ekstra Bladet og TV3 nemlig afsløre, hvordan livsfarlige og ulovlige stoffer som MDMA, ketamin og LSD flyder på verdens største sociale medie.

Stoffer sælges på facebook Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 Købte narko på Facebook: Døde ni dage før sin studentereksamen

Organiseret narkosalg er således flyttet fra væk fra de skumle gadehjørner og over på Facebook - og det tjener de nye pushere enorme summer på.

Facebook vil imidlertid ikke forholde sig til problemet, men henviser blot til deres retningslinjer, hvor der står, at brugerne ikke må begå kriminalitet på deres side.

Skærmbillede 2015-11-25 kl. 08.07.46.png Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 Afsløring: Kæmpe narkosalg på Facebook

Tilbage står familien til 19-årige Mille Vuust Pedersen sønderknuste over tabet af deres datter og samtidig forargede og vrede over, at Facebook ikke vil gøre noget ved det voksende problem.

Men kan der overhovedet stilles noget op? Og kan Facebook bare fraskrive sig ansvaret? Det debatterer journalist Miki Mistrati, Dorthe Pontoppidan fra Stofrådgivningen og Rasmus Jarlov fra De Konservative.

Stoffer sælges på facebook Jagten: De nye pushere - 25. nov. 2015 Eksplosion i narko-forgiftninger: Så voldsomme er stofferne

Mille Vuust Pedersen døde efter at ha' købt stoffer sælges på facebook 112 - 25. nov. 2015 Narko dræbte vores 19-årige datter: Facebook er medskyldige

Se den fulde tv-debat her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Jagten og SNAPDOCs
Hent flere