Minister: Spis noget ordentlig chokolade

SnapDocs: - Nogle af dem gør det godt, andre kan bestemt gøre det bedre, siger udviklingsministeren om chokoladeproducenterne efter at have set Ekstra Bladets dokumentar 'Jagten på børneslaver'

- Fattigdom, fattigdom og fattigdom.

Udviklingsminister Christian Friis Bach er ikke i tvivl om, hvor roden til den handel med børn, som Ekstra Bladet har afsløret i den nye SnapDoc 'Jagten på børneslaver', skal findes.

SNAPDOC KAPITEL 1 Jagten på børneslaver - 1. nov. 2013 SnapDocs: Slavebørn ender i chokoladeindustrien

- Det handler om unge mennesker, som ikke kan se noget håb, ikke kan finde noget arbejde, som ikke kan tjene nogen penge. Og det tvinger dem ud på desperate rejser i forsøg på at finde netop det.

Ekstra Bladet har sat sig for at undersøge, om handel af børn stadig er udbredt, trods chokoladeindustriens påstand om det modsatte. Og i jagten på børneslaver fandt vi blandt andet en landsby dybt inde i bushen i Burkina Faso, hvor flere hundrede børn ifølge høvdingen forsvandt sidste år.

SNAPDOC KAPITEL 1 Downcuts - Jagten på børneslaver - 1. nov. 2013 SnapDocs: Politichef kan ikke stoppe slavehandlenAnge Aboa Downcuts - Jagten på børneslaver - 1. nov. 2013 SnapDocs: Han fandt slavebørnene

Artiklen fortsætter under billedet
Udviklingsminister Christian Friis Bach (Rad. V.) vil ikke skære i støtten til Burkina Faso (foto: Mikkel Cramon) Udviklingsminister Christian Friis Bach (Rad. V.) vil ikke skære i støtten til Burkina Faso (foto: Mikkel Cramon)

Danmark er imidlertid et af de lande, der støtter Burkina Faso økonomisk, og har gjort det med flere milliarder over de seneste ti år.

Penge, der ifølge Christian Friis Bach skal være med til at sikre arbejde til de voksne, og at børn og unge kommer i skole.

- Det tog os jo kun 4-5 dage og en tur ud i bushen for at finde de her børn - er de penge så givet godt nok ud?

- Vi skal jo gøre, hvad vi kan for at skabe arbejdspladser og skolegang til børnene, så det kan have et godt liv, hvor de er, lyder det fra udviklingsministeren.

Han mener dog samtidig, vi som danskere bør se på vores egne chokoladevaner:

- Vi skal stille krav til industrien. Nogle af dem gør det godt, andre af dem kan bestemt gøre det bedre.

Konfrontation med Toms direktør Jesper Møller Downcuts - Jagten på børneslaver - 1. nov. 2013 SnapDocs: Chokoladedirektør vil ikke høre om slavebørnOK-Slik-chokolade-j_987775a.jpg Downcuts - Jagten på børneslaver - 1. nov. 2013 Se, hvilken chokolade du skal holde dig fra

Se interviewet med Christian Friis Bach i tv-indslaget over artiklen

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Jagten og SNAPDOCs
Hent flere