Downcuts - Jagten på børneslaver

Se, hvilken chokolade du skal holde dig fra

Hvis chokoladen ville smage lidt mere bittert, hvis du vidste, at kakaoen var høstet af børneslaver, så se lige tv-indslaget her

Når julemåneden nærmer sig, bliver chokoladekalendere og julemænd i alle former og afskygninger smidt ned i indkøbskurven. For slet ikke at tale om hjemmelavet konfekt, de sædvanlige chokoladeskildpadder og Toblerone. Hvad mange måske ikke tænker på, at meget af chokoladen er fremstillet ved brug af børneslaver.

- De her julemænd af chokolade, der bliver solgt en masse op til jul, er med sikkerhed produceret af kakao fra Elfenbenskysten, hvor børn ender som slaver i kakaomarkerne, siger dokumentarchef på Ekstra Bladet Miki Mistrati.

SNAPDOC KAPITEL 1 Jagten på børneslaver - 1. nov. 2013 SnapDocs: Slavebørn ender i chokoladeindustrien

Det kan være en jungle at skulle overskue, hvilken chokolade man kan spise med god samvittighed. Et sted at starte er chokolade med Fairtrade Mærket, der arbejder for at sikre bønderne bedre vilkår, men selv dette er ingen garanti.

- Vi giver ingen garanti for, at der ikke kan forekomme børnearbejde på en Fairtrade-certificeret farm. Men vi stiller nogle meget strenge krav og forbyder børnearbejde i henhold til de internationale konventioner, og så har vi et grundigt kontrolapparat, der tjekker om det finder sted, siger direktør for Fairtrade Mærket Jonas Giersing.

SNAPDOC KAPITEL 1 Downcuts - Jagten på børneslaver - 1. nov. 2013 SnapDocs: Politichef kan ikke stoppe slavehandlen

I tv-klippet øverst i denne artikel kan du få lille overblik over, hvilken chokolade du kan spise med god samvittighed.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Jagten og SNAPDOCs
Hent flere