Velfair

Måtte låne penge af familien til adoption

  • Lisbeth og Lars Rosenlyst måtte låne penge af deres familie, så de kunne få forældredrømmen til at gå i opfyldelse (Foto: Ernst van Norde)
Lisbeth og Lars Rosenlyst måtte låne penge af deres familie, så de kunne få forældredrømmen til at gå i opfyldelse (Foto: Ernst van Norde)

I november sidste år - efter godt to års venten - kom den lykkelige melding om, at 30-årige Lisbeth Rosenlyst og hendes 32-årige mand, Lars, kunne tage til Tjekkiet og hente deres toårige adoptivsøn, Nikolas.

Den besked havde de aldrig fået, hvis det ikke havde været for parrets familie.

En adoption koster nemlig rigtig mange penge - i Lisbeth og Lars’ tilfælde 160.000 kroner, da adoptionstilskuddet på 50.000 kroner var trukket fra regningen - og det kunne banken ikke låne det unge par.

Velfair Mor: Uden gratis hjælp havde Tino og Noa ikke været her

- Men vi er så heldige, at vi har en dejlig familie, som ville låne os pengene. Så nu afdrager vi til dem i stedet for til banken, siger Lisbeth Rosenlyst.

- Det er uhyggeligt at tænke på, at hvis vi ikke havde haft vores familie til at låne pengene af, så havde vi aldrig fået Nikolas.

Se også: Er det samfundets opgave at vi får børn?Lisbeth og Lars håber, at Nikolas en dag til blive storebror (Foto: Ernst van Norde). Lisbeth og Lars håber, at Nikolas en dag til blive storebror (Foto: Ernst van Norde).

Lisbeth lider af den kroniske sygdom endometriose, der gør, at hun ikke kan få børn, og derfor besluttede parret for et par år siden sig for, at de ville adoptere.

- Det har virkelig betydet alt for os, at vi har kunnet adoptere. Specielt for mig, fordi det ligesom er min skyld, at vi ikke har kunnet få biologiske børn.

Ikke råd til barn to

Sammen nyder de livet og den nye titel som forældre til Nikolas. Og håbet er da også, at den lille familie kan blive endnu større - men det er langtfra sikkert.

- Vi vil rigtig gerne have et barn til, men jeg ved ikke, om vi får råd til det.

- Lige nu betaler vi jo stadig af på de penge, vi har brugt på at få Nikolas. Der kommer i hvert fald nok til at gå en hel del år, og så bliver aldersforskellen mellem Nikolas og en evt. søskende ret stor. Og så kan de jo ikke få lige så meget glæde af hinanden, siger Lisbeth Rosenlyst.

Adoption:

På fire år er gennemsnitsprisen for adoption steget fra 100.000 kroner til 200.000 kroner.

Det har betydet, at antallet af udenlandske børn, der er blevet adopteret til familier i Danmark er faldet fra 609 børn i 2002 til kun 219 i 2012.

Både par og enlige kan blive godkendt til adoption

Der må højst være 40 års aldersforskel mellem barnet og ansøgeren.

Ansøgere, der ønsker at adoptere sammen, skal have boet sammen i minimum 2½ år, når de indgiver ansøgningen, og de skal være gift på tidspunktet for godkendelsen

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Hent flere

Følg Ekstra Bladet Nyheder

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Nyheder
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Prøv 30 dage for kun 1 kr.
I hele efterårsferien kan du få et særligt godt tilbud. Du kan få de første 30 dage for kun 1 kr., eller du kan prøve Premium for kun 9 kr. Derefter er prisen hhv. 39 kr./md. for Basis, og 69 kr./md. for Premium.
FÅ ALT DETTE MED EKSTRA BLADET+
  • Fuld og ubegrænset adgang til hele eb.dk
  • Udvalgte magasiner og e-bøger
  • 5 adgange til din husstand
  • Digitalt avis-arkiv med Ekstra Bladet siden 1904
  • Kæmpe Side 9-univers inkl. tv
Fra
1 kr. / md.

INGEN BINDING - BETAL FRA MÅNED TIL MÅNED