Vinnyheder

Vinanmeldere hylder Bourgogne årgang 2012

På trods af dårligt vejr og en lille høst ser det ud til at kvaliteten af årets Bourgogne vine er helt i top

  • Carla Bruni-Sarkozy åbner vinauktionen på 'Hospices de Beaune'. (Foto: AP/Wyters Alban).
Carla Bruni-Sarkozy åbner vinauktionen på 'Hospices de Beaune'. (Foto: AP/Wyters Alban).
 

Forleden var nogle af verdens fremmeste vinanmeldere, samt enkelte kendis-gæster såsom Carla Bruni-Sarkozy, inviteret til at smage på prøver af årets Bourgogne høst.

Det skete på 'Hospices de Beaune', hvor antallet af de såkaldte 'lots', på årets traditionelle velgørenhedsauktion, var det laveste i mands minde.

Det er der en naturlig forklaring på for årets høst i Bourgogne var lille - specielt i Côte de Beaune, hvor man blev ramt af voldsomt uvejr og årets høst derfor var omkring 50 procent lavere end normalt.

Læs også:

Se også: Wine Spectator har kåret årets vin

På trods af det dårlige vejr i 2012 ser det ud til, at kvaliteten af årgangens vine bliver helt i top. I hvert fald er meldingerne fra de inviterede vin-skribenter overraskende positive:

- Efter sådan et besværligt år havde jeg troet, at vinene ville være meget utilgængelige. Men der var fin balance og koncentration og for de flestes vedkommende var vinene meget rene i smagen, lyder vurderingen fra Neil Beckett, der er redaktør på World of Fine Wine, i et interview med Decanter.com.

Læs også:

Se også: Her er verdens dyreste vin

- Mit generelle indtryk er at vinene er meget imponerende med fin koncentration or præcision, udtaler Michael Apstein fra Wine Review Online.

Også den australske blogger og Bourgogne-ekspert, Greg Love, er yderst positiv. Han betegner Bourgogne-årgangen 2012 som 'en spændende årgang' og fremhæver vinenes gode struktur og fine frugt-smag.

Læs også:

Se også: Kina beskytter Napa Valley

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik