Vinanmeldere hylder Bourgogne årgang 2012

På trods af dårligt vejr og en lille høst ser det ud til at kvaliteten af årets Bourgogne vine er helt i top

Carla Bruni-Sarkozy åbner vinauktionen på 'Hospices de Beaune'. (Foto: AP/Wyters Alban).
Carla Bruni-Sarkozy åbner vinauktionen på 'Hospices de Beaune'. (Foto: AP/Wyters Alban).

Forleden var nogle af verdens fremmeste vinanmeldere, samt enkelte kendis-gæster såsom Carla Bruni-Sarkozy, inviteret til at smage på prøver af årets Bourgogne høst.

Det skete på 'Hospices de Beaune', hvor antallet af de såkaldte 'lots', på årets traditionelle velgørenhedsauktion, var det laveste i mands minde.

Det er der en naturlig forklaring på for årets høst i Bourgogne var lille - specielt i Côte de Beaune, hvor man blev ramt af voldsomt uvejr og årets høst derfor var omkring 50 procent lavere end normalt.

Læs også:

Se også: Wine Spectator har kåret årets vin

På trods af det dårlige vejr i 2012 ser det ud til, at kvaliteten af årgangens vine bliver helt i top. I hvert fald er meldingerne fra de inviterede vin-skribenter overraskende positive:

- Efter sådan et besværligt år havde jeg troet, at vinene ville være meget utilgængelige. Men der var fin balance og koncentration og for de flestes vedkommende var vinene meget rene i smagen, lyder vurderingen fra Neil Beckett, der er redaktør på World of Fine Wine, i et interview med Decanter.com.

Læs også:

Se også: Her er verdens dyreste vin

- Mit generelle indtryk er at vinene er meget imponerende med fin koncentration or præcision, udtaler Michael Apstein fra Wine Review Online.

Også den australske blogger og Bourgogne-ekspert, Greg Love, er yderst positiv. Han betegner Bourgogne-årgangen 2012 som 'en spændende årgang' og fremhæver vinenes gode struktur og fine frugt-smag.

Læs også:

Se også: Kina beskytter Napa Valley

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen