Kina beskytter Napa Valley

Vinområdet i Californien har fået status som beskyttet varemærke

  • Napa Valley er nu et beskyttet varemærke i Kina. (Foto: AP/Eric Risberg).
Napa Valley er nu et beskyttet varemærke i Kina. (Foto: AP/Eric Risberg).

For første gang har de kinesiske myndigheder besluttet, at tildele et udenlandsk vinområde status som beskyttet varemærke.

Det er 'Napa Valley' i Californien, der har fået GI (Geographic Indication)-status, hvilket vil beskytte Napa Valley-vinene mod kinesiske plagiater:

- Vi er voldsomt begejstrede over nyheden om, at Kina, en økonomisk supermagt og stor vinimportør, har besluttet at tildele Napa Valley denne status. Vi er samtidig beærede over, at vi er den første vindyrkende region udenfor Kinas grænser, der har opnået denne status, meddeler Linda Reiff, direktør for handelsorganisationen 'NVV' (Napa Valley Vintners), der har importeret vine fra Napa Valley til Kina gennem de sidste 14 år. 'NVV' repræsenterer 435 vinhuse fra Napa Valley.

Læs også:

Se også: Vinavlere i Californien jubler over høsten

Selv om Napa Valley kun står for fire procent af Californiens samlede vinproduktion, eksporterer 25 procent af vinhusene i regionen til Kina.

- Det her sætter en tyk streg under Napa Valleys status som en af verdens førende vinregioner, vurderer landbrugskommisær for Napa County, Dave Whitmer.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet