Pingus nu med mindre fad

Danske Peter Sisseck har til det britiske vin magasin Decanter i et interview, fortalt om sine planer for Pingus i fremtiden. Og dette betyder blandt andet en markent ændring i brugen af nye fade.

1 af 1
Nyhedsbrev
Få gode tips og historier fra vores eksperter om vinens verden hver fredag.
 

Peter Sisseck skabte Domenio de Pingus i 1995 og brugte på dette tidspunkt 200% ny fadlagring, hvilket i praksis betyder at vinen lagrer på helt nye fade i to omgange.

I 2006 begyndte han at skære ned på brugen af fade og 2006 årgangen af Pingus var 50% nye og 50% brugte fade. Pingus 2008 var udelukkende brugte fade. Det har betydet at antallet af fade der indkøbes nu er faldet fra 250 til 100 fade årligt.

"Det er for at få mere frugt frem i vinen, et udtryk for bedre vinstokke og ikke for at spare penge" udtaler Peter Sisseck til Decanter.

Fadene som bruges er T5 fra Taransaud som til gengæld nogle af de dyreste og typisk koster det dobbelte af normale fade.

Han tilføjer også at med introduktionen af vinen Psi, som er et samarbejde med lokale vinbønder i området, har givet mulighed for at bruge fadene i større omfang end tidligere.

Flor de Pingus 2010 som er søstervinen til Pingus, er netop blevet flasket og de brugte fade siden benyttet til Psi 2011. Herefter vil de blive brugt til Pingus 2010 som stadig ligger på fade indtil september i år.

Pingus er i dag en af Spaniens absolut dyreste vine og koster typisk over 6000 kr. pr. flaske.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik