Persondata politik

Riedel vil lave glas til te

O-serien uden stilk skal bruges til te

  • Pinot Noir-glasset fra O-serien skla være udgangspunkt for det kommende te-glas fra Riedel.
Pinot Noir-glasset fra O-serien skla være udgangspunkt for det kommende te-glas fra Riedel.
1 af 1
Nyhedsbrev
Få gode tips og historier fra vores eksperter om vinens verden hver fredag.
 

Den østrigske glas-gigant Riedel skal nu i gang med at udvikle glas til te.

Riedel har til vin og spiritus udviklet et større tocifret antal glas, så det er svært at finde en vintype, hvor Riedel ikke allerede har udviklet et glas, der fremhæver netop denne vins karakteristika.

Læs også:

Se også: Dansk vinhandler 'knockoutede' Systembolaget

Glassene findes i flere serier i forskellige prisklasser, og der er også lavet en serie uden stilk - O-serien.

Og det er Grand Cru-glasset og Pinot Noir-glasset fra O-serien, der er udgangspunktet, når repræsentanter fra Riedel i september mødes til en smage-workshop med repræsentanter fra den London-baserede te-importør Lalani & Co.

Briterne drikker 165 millioner kopper te hver dag, og temarkedet i Storbritannien omsætter for 6,1 milliarder kroner om året.

Læs også:

Se også: Smag toppen af Rioja

Te i løs vægt udgør fem procent af den årlige omsætning.

Lalani & Co. huserer i den eksklusive del af markedet for løs te og leverer te til private kunder og nogle af Storbritanniens mest eksklusive restauranter.

Det handler om te, der kan koste op til 60.000 kroner kiloet, hvor terroir, syreindhold etc. - ligesom med vin - har indflydelse på duft og smag, og derfor skal der nu gøres noget ekstra ud af den måde hvorpå teen bliver serveret.

Ved smage-work shoppen i september skal Riedel og Lalani & Co. med udgangspunkt i Grand Cru-glasset og Pinot Noir-glasset fra O-serien udvikle en række glas til forskellige typer te.

- Det bliver et meget spændende projekt, siger Riedels administrerende direktør for det britiske marked, Steve McGraw.

Læs også:

Se også: Smag unikke vine fra Vega Sicilia

Det er Lalani & Co.'s målsætning, at te i højere grad skal drikkes som en aperitif før måltidet.

- Den tanniske syre i te, aktiverer mavesyren, så vi vil introducere briterne for at flytte tedrikningen fra om morgenen eller eftermiddagsteen til at teen kan fungere som en appetitvækker umiddelbart inden aftenmåltidet, siger Nadeem Lalani.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik